Dodaj do ulubionych

ciąża bez stosunku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 10:41
czy ktoś słyszał o zajsciu w ciaże w przypadku gdy nie współzyjesz dosłownie
tylko "zabawiasz sie" ze swoim facetem co doprowadza do wytrysku i np. dłońmi
na której mogła byc sperma facet cię pieści???
Obserwuj wątek
    • zaz_zula Re: ciąża bez stosunku 01.08.04, 12:47
      Nie słyszałam o takim przypadku. To niemożliwe!!!
    • Gość: ela Re: ciąża bez stosunku IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 01.08.04, 12:57
      To całkiem możliwe, wystarczy, że żywe plemniki znajdą sie w przedsionku
      pochwy (w pochwie) i zbiegnie się to z wystąpieniem płodnego śluzu, w którym
      bardzo raźnie sobie wędrują w górę.
      Niemniej jednak wydaje sie mało prawdopodobne, by doszło do zapłodnienia, bo
      wcale nie tak łatwo zajść w ciążę, jak się o tym myśli.

Ale ja bym nie ryzykowała.
    • Gość: katianka Re: ciąża bez stosunku IP: 80.48.249.* 01.08.04, 13:03
      teoretycznie wszytsko jest mozliwe...ale nie dajmy sie zwariowac...wiele par
      stara sie o dziecko latami...zajscie w ciaze nawet w tych najbardziej
      sprztyjajacych okolicznosciach nie jest takie proste (oczywiscie sa wyjatki)
      ale o takiej wpadce jaka ty opisujesz jeszcze nie slyszalam...a zeby uniknac
      tej paniki nalpeije po wystrysku umyc rece ciepla woda z mydlem wtedy
      przeniesienie plemnikow do wnetrza pochwy staje sie poporstu nie mozliwe:0
      pozdrawiam
    • very_martini Re: ciąża bez stosunku 01.08.04, 17:03
      Musiałby Ci te palce z plemnikami naprawdę głęboko wsadzić. Jeszcze nie
      słyszałam, żeby plamniki przechodziły sobie z warg sromowych do jajowodów, ale
      może mam stare książki do biologii.
      Jedyne niebezpieczeństwo ciąży przy pieszczotach jest takie, że rozpalą Was do
      białości i zaczniecie się kochać tak namiętnie, że zapomnicie o zabezpieczeniu

16%VOL
      22%VAT

takie tam...
      • kanna Re: ciąża bez stosunku 01.08.04, 20:27
        Nie zgadzam się, znam pary, które zaszły w ten sposób. Wystarczy, że leżycie
        blisko siebie, albo chłopak wytryśnie na twoje krocze - bez wprowadzania
        penisa, a MOŻE dojść do zapłodznienia. Nie musi, ale jeżeli akurat WAM się to
        przytrafi? Znam dziewczynę (z pracy), która zasła w ciążę, będąc dziewicą.

pozd. Ania
        • very_martini Re: ciąża bez stosunku 01.08.04, 20:53
          A skąd wiesz, że była dziewicą?
          Niepokalane poczęcie to było jedno w historii, a tak poza tym jest możliwe
          jeszcze może przez in vitro i inseminację. Jeszcze mi pewnie zaraz powiesz, że
          jak facet jej z dużą siłą wytrysnął na uda, to jest w ciąży. Plemniki nie mają
          nóżek, podobnie jak producenci prezerwatyw nie mają interesu w tym, żeby ludzie
          wiedzieli, że od tego, że jakieś pleminiki znajdujące się na łechtaczce
          spowodują ciążę. Musisz być wyjątkową szczęściarą, żeby znać kilka takich par,
          bo nawet statystycznie to bardzo mało prawdopodobne.

16%VOL
          22%VAT
          • Gość: ela Re: ciąża bez stosunku IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 02.08.04, 15:38
            Nie mają nóżek, ale mają witkę.
          • Gość: fffffika Re: ciąża bez stosunku IP: *.man.polbox.pl 03.08.04, 16:00
            Niestety to jest możliwe, moja kuzynka w ten sposób zaszła w ciążę. Była
            dziewicą, w czwartym miesięcy miała w znieczuleniu usuwaną błonę (facet niestety
            się nie sprawdził w tym względzie).
          • Gość: m Re: ciąża bez stosunku IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 17:37
            Oczywiście, że jest to możliwe ale tylko wtedy kiedy kobieta ma akurat śluz
            płodny. W takim śluzie plemnik bez problemu "dopłynie" do jajeczka. Możesz
            wierzyć lub nie ale takich przypadków zdarza się całkiem sporo.
            • Gość: m Re: ciąża bez stosunku IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 18:57
              A tu wypowiedz p.doktor:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=102056&a=111751
            • Gość: m Re: ciąża bez stosunku IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 20:46
              www.zdrowemiasto.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1112&alt=59
              • Gość: jolka Re: ciąża bez stosunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 18:03
                kochana uważaj na spremę i przeciągi!!!
          • kanna Re: ciąża bez stosunku 03.08.04, 20:29
            Była dziewicą FIZJOLOGICZNIE, o lekarz nie bardzo wiedział, co robic z tą
            błoną... Ostro sie pieścili, był wytrysk, ale do defloracji nie doszło.

pozd. Ania
            • Gość: m Re: ciąża bez stosunku IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 20:38
              "wystarczy, że
              plemnik dostanie się w okolice dróg rodnych"
    • Gość: ola Re: ciąża bez stosunku IP: *.stock9.one.pl 02.08.04, 15:27
      To jest możliwe!!!Very martini proponuję edukacje...
    • Gość: ja Re: ciąża bez stosunku IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 03.08.04, 17:13
      Baaaaaardzo mozliwe ! I to nie zarty! ja jeszcze sie nie moge otrząsnąć...
      • Gość: kika Re: ciąża bez stosunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 17:27
        to w koncu mozna czy nie mozna dla tych co twierdza ze mozna to prosze o jakis
        wskazowkach ksiazek itp do edukowania sie
        • Gość: ela Re: ciąża bez stosunku IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 03.08.04, 17:35
          A w czym się tu edukować? Unikać takich sytuacji i finał.
    • Gość: asia Re: ciąża bez stosunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 17:31
      bardzo czesto mam ten sam problem...i nie wiem moj facet mowi ze nie ma takiej
      mozliwosci
    • urbanchaos Re: ciąża bez stosunku 03.08.04, 17:34
      moja dawna pani gin opowiadała o takich 2 ciążach w swojej praktyce...
      jedna palcem,w końcu skądś się wzięło to okropne powiedzenie palcem robiony ?
      • Gość: asia Re: ciąża bez stosunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 17:41
        nie wiem watpie na dobra sprawe to polowa ludzi bylaby w ciazy(kobiety)
      • Gość: kika Re: ciąża bez stosunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 17:52
        to powiedzenia chyba troche naciagane moim zdaniem jest!!!!to jest nie mozliwe
        zeby zajsc w ciaze poprzez palec bez przesady do tego potrzebny jest czlonek
        odpowiednie cisnienie nasienia ...kat to wszystko ma znaczenie od samego palca
        zajsc w ciaze to absurd
    • Gość: ? Re: ciąża bez stosunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 17:47
      ?????
    • Gość: kika Re: ciąża bez stosunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 18:01
      mam nadzieje ze ktos kto sie na tym zna i ma o tym pojecie udzieli
      wyczerpujacej odpowiedzismile)))))pozdrawiam
    • Gość: Anet Re: ciąża bez stosunku IP: 195.82.167.* 03.08.04, 20:53
      A ja oglądałam ostatnio program na Discovery, gdzie wypowiadała się jakaś
      znakomita pani doktor na temat możliwości zajścia w ciążę jeśli kobieta
      usiądzie na desce klozetowej, która wcześniej została spryskana spermą. I ta
      pani doktor stwierdziła, ze niemożliwe jest zapłodnienie od takiego kontaktu ze
      spermą, ponieważ aby do niego doszło (do zapłodnienia) nasienie musi zostać
      wprowadzone w głąb pochwy.
      Myślę, ze to analogiczna sytuacja, więc nie masz się czego bać.
      A od siebie powiem Ci, ze też zawsze bałam się takiego zajścia w ciążę. A
      później gdy próbowaliśmy spłodzić potomka, okazało się, że to nie taka prosta
      sprawa. Zeszło nam na to pół roku i mnóstwo zabiegów.
      Pozdawiam
      Anet
      • Gość: kkkk Re: ciąża bez stosunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 13:42
        tez mi sie wydaje tak jak Anet ze nasienie musi sie znalezc w glab pochwy aby
        moglo dojsc do zaplodnienia i nawet tez nie zwsze dochodzi do tego
        • Gość: marta odp. eksperta IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 15:12
          Zajść w ciążę bez stosunku?
          Pytanie wydaje się abstrakcyjne i pozbawione sensu, ale zapewniam, że nie jest
          bezpodstawne. Kobieta może zajść w ciążę nie mając stosunku z mężczyzną.
          Sytuacja taka występuje niezmiernie rzadko, ale zdarza się. Kiedy? Wtedy kiedy
          nasienie dostanie się w okolice wejścia do pochwy lub w okolice przedsionka
          pochwy (tj. przestrzeń między wargami mniejszymi). Zdarza się to najczęściej w
          trzech przypadkach.
          #1. Podczas pieszczot. Co charakterystyczne, kobieta wcale nie musi pieścić
          członek, aby nastąpił wytrysk nasienia. Ten rodzaj ejakulacji zdarza się
          szczególnie często wśród młodych, nadpobudliwych mężczyzn. Brak doświadczeń
          seksualnych manifestuje się u nich m.in. ograniczoną kontrolą napięcia
          seksualnego i w konsekwencji wytrysk następuje w najmniej oczekiwanym momencie.
          #2. Podczas stosunku udowego lub przedsionkowego. Ten rodzaj współżycia jest
          szczególnie charakterystyczny dla mężczyzn odczuwających lęk przed immisją
          (wprowadzeniem penisa do vaginy). Lęk ten manifestuje się zaburzeniami erekcji,
          a stosunek udowy redukuje te obawy. Możliwa jest wtedy prawidłowa erekcja i
          ejakulacja. Stosunek udowy często praktykowany jest też przez kobiety pragnące
          zachować dziewictwo. Paradoksalnie, kobieta zachowując dziewictwo może zajść w
          ciążę.
          #3. Po stosunku analnym. Wtedy, kiedy nasienie po zakończonym współżyciu i
          niezachowaniu odpowiedniej higieny wydostanie się z odbytu.
          www.zdrowemiasto.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1112&alt=59
          Jasne że te przypadki nie są częste ale SĄ!
    • Gość: a. Re: ciąża bez stosunku IP: *.157.186.195.cust.bluewin.ch 04.08.04, 16:00
      Mozna. 3-krotnie panikowalam po podobnych zabawach i 3-krotnie ginekolodzy (za
      kazdym razem inny) nie wykluczali takiej mozliwosci i podawali przyklady z
      wlasnej praktyki lekarskiej. Jakkolwiek musza to byc naprawde rzadkie
      przypadki. a.
    • Gość: dosis Re: ciąża bez stosunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:35
      a ja Wam powiem cos ciekawego.
      Wszyscy panikuja a ja nie wstydze sie przyznac ze raczej tego bardzo bym
      chciała aby byc w ciazy. Tylko moj partner na razie nie chce. Wiec sama po
      stsounku w prezerwatywie próbuje sobie dostarczyc plemniczki i nic.(bez jedgo
      wiedzy) Trwa to prawie rok. i nic. Wiec chyba nie mozna tak zajsc w ciaze. Wiem
      ze to szalone ale prawdziwe.
      • Gość: kika Re: ciąża bez stosunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 12:32
        no dosc szalone ne wiedzialam ze tak mozna robic!!!!
        • Gość: loorien Re: ciąża bez stosunku IP: *.clubnet.pl 12.08.04, 12:23
          Można można kiedyć mój nowo poznany facet zawsze po stosunku zabierał
          prezerwatywę i wyrzucał wychodząc do domu na dworze, tak sobie własnie myślę że
          sie bał żebym przypadkiem czegoś jeszcze z zawartością ni zrobiła - Fuj -
          obrzydliwe nawiasem mówiąc!!!
      • Gość: ela Re: ciąża bez stosunku IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 14:54
        Tak robiły kobiety w radzieckich więzieniach. Dla ciężarnych i karmiących rygor
        był mniejszy. Oglądałam taki program, kobiety były na parterze, chłopy na
        piętrze. Spermę w szmatce spuszczali babkom na sznurku.
        W tym programie występowała kobieta, która w ten sposób zaszła w ciążę i jej
        więzienna córka.
    • Gość: spray Re: ciąża bez stosunku IP: *.vline.pl 13.08.04, 17:30
      tak, to sie nazywa ZWIASTOWANIE
      • Gość: Asia Re: ciąża bez stosunku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.05, 19:01
        Jejku ja własnie mam ten problem, Piescilam sie z moim chlopakiem i boje sie,ze
        moge byc w ciazy, poniewaz on mial wytrysk, a potem piescil mnie, nie wkladal
        palca do pochwy ale jednak jakas malenka ilosc nasienia mogla sie tam
        dostac...nie wiem czy to mozliwe
        Dodam ,ze jestem w 5 dniu cyklu, strasznie sie boje sad
        • Gość: jolka Re: ciąża bez stosunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 18:30
          dziewczyny uważajcie na spermę i przeciągi-!!!!!!
      • Gość: Misia Re: ciąża bez stosunku IP: *.pronet.lublin.pl 03.01.05, 00:01
        Można. moja dobra koleżanka zaszła w ciążę podczas pettingu, była jeszcze
        dziewicą, doszło do wytrysku w okolicach pochwy. wiem, ze brzmi to dosc
        nieprawdopodobnie, ona sama nie mogla w to uwierzyc. poroniła na początku 2
        miesiaca. ginekolog powiedzial jej odbieral juz w swoim zyciu porod
        dziewicy...wiec to jest mozliwe. od tamtej pory uwazam az do przesady i wam tez
        to radze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka