gonia42 03.09.04, 15:50 Czy zdarzylo sie komus zachorowac na cos, na co wczesniej chorowala mama albo babcia? Czy wiedzialyscie, ze jestescie zagrozone taka choroba? Czy mozna bylo tego uniknac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: czy ktos z was odziedziczyl jakas chorobe po 03.09.04, 19:00 Nie ma reguły, częściej niż choroby jako takie dziedziczone są predyspozycje do jakiejś choroby, a to, czy ktoś zachoruje, czy nie, zależy od wielu czynników. 16%VOL 22%VAT Takie tam... Forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: czy ktos z was odziedziczyl jakas chorobe po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 19:43 owszem, ...ale to był trądzik..przez kilka lat walczyłam z nim, podobnie jak moja kuzynka. Teraz w końcu mamy ładne buźki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12x2 Re: czy ktos z was odziedziczyl jakas chorobe po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:29 Wprawdzie nie na temat ale moze moglabys zdradzic jak sie z niego wyleczylas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: czy ktos z was odziedziczyl jakas chorobe po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 16:51 Jeśli chodzi o trądzik, w moim przypadku, niesamowite efekty dała DIANE 35 (około 8 m-cy stosowania) + kosmetyczka (regularne comiesięczne oczyszczanie). Po zlikwidowaniu wszelkich stanów zapalnych miałam raz wykonaną exfoliację jesienią i wiosną, oczywiście u kosmetyczki, do której chodziłam jeszcze póżniej dość długo na oczyszczanie twarzy. Dzięki złuszczaniu kwasami, zmniejszył się znacznie łojotok. Z kolei moja kuzynka z zaawansowanym trądzikiem chodziła głównie do kosmetyczki na oczyszczanie. Dość szybko można było zauważyć efekty w postaci coraz ładniejszej buźki. Dodam, że chodziłyśmy do tej samaej kosmetyczki, tak samo jak na początku do tego samego dermatologa (ponoć b. dobrego, ale w naszym przypadku to był niewypał). Z kolei moja znajoma tylko i wyłącznie leczyła się u tego dermatologa, który w jej przypadku zdziałał cuda. Dziś ma cacy buźke. Ale to różnie bywa. Jedno jest pewne, że najważniejsze jest na początku zdiagnozowanie organizmu od wewnątrz a później leczenie. Wiem z własnego doświadczenia, że osobiste problemy z cerą miały podłoże hormonalne, dlatego ginekolog okazał się wyśmienitym lekarzem przypisując DIANE (przytyłam 2-kg ale po odstawieniu pigułek waga szybko wróciła do normy) Nierozumiem też, dlaczego boicie się dziewczyny Diane. Ja kiedyś przechodziłam wirusowe zapalenie watroby typu B. i podczas stosowania pigułek było ok. Ważne tylko, żeby robić co jakiś czas badania laboratoryjne. A... jeszcze dodam, że niewątpliwie wspomaga leczenie trądziku picie ziólek np. bratek polny jak też stosowanie witamin zwłaszcza wit. A i zgrupy B, oprócz tego cynk. I co istotne, właściwa dieta, zero cukru. Pozdrawiam i mam nadzieję, że mój wpis chociaż w części komuś pomoże. Przede wszystkim nie bójcie się DIANE ani KOSMETYCZKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starlette Re: czy ktos z was odziedziczyl jakas chorobe po IP: *.acn.waw.pl 06.09.04, 08:32 Dlatego że Diane na niektórych naprawdę fatalnie działa a nie pomaga na trądzik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: czy ktos z was odziedziczyl jakas chorobe po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 16:53 Ja "zbieram" wszystko co najgorsze z mojej rodziny. A po mamusi mam żylaki i problemy ze stawami / i to już w wieku 25 lat! /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: czy ktos z was odziedziczyl jakas chorobe po IP: *.tkk.pl 05.09.04, 11:14 ja po matuli mam nadzerke,nic przyjemnego,mimo mlodego wieku jest w bardzo powaznym stanie,poracha jak nic,ah te geny Odpowiedz Link Zgłoś
athalia Re: czy ktos z was odziedziczyl jakas chorobe po 05.09.04, 22:52 Niestety. I po mamie i po tacie. Wrak juz jestemm eh... A powaznie, to dzieki temu, ze wiem na co choruje mama zastosowalam profilaktyke. Bardzo sie sprawdzilo w moim przypadku. Polecam poobserwowac i zastanowic sie nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: czy ktos z was odziedziczyl jakas chorobe po 05.09.04, 23:10 wyglada na to,ze zylaki po mamie...widze ostanio coraz wyrazniejsza siateczke zyl pod skora... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko76 Re: czy ktos z was odziedziczyl jakas chorobe po 06.09.04, 08:28 No ja niestety po ojcu odziedziczyłam trądzik naszczęście mam 28 lat i juz jakiś czas temu pozbyłam sie go, mam nadzieje, ze na zawsze i że moje dzieci nie będą miały tego problmu... no a po mamusi mam wrzody, miała je dokładnie w tym samym wieku co ja -obecnie jestem w trakcie leczenia. Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salsa a rak piersi???? IP: *.devs.futuro.pl 06.09.04, 10:58 Tradzik to pryszcz. dziewczyny pomyslcie o ryzyku dziedziczenia wadliwego genu predystynującego do raka piersi. Czy ktoś wie, jak można wiedząc o zachorowaniach w bliskiej rodzinie, niwelować jakoś ryzyko wystąpienia tej okrutnej i podstępnej choroby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: a rak piersi???? IP: *.dip.t-dialin.net 06.09.04, 11:32 mozna zrobic badania genetyczne na obecnosc genow odpowiedzialnych za powstawanie raka piersi. jesli w rodzinie sa przynajmniej 2 kobiety z rakiem piersi lub jajnika, to NFZ pokrywa koszt takiego badania. majac "tylko" jedna chora krewna mozna dostac skierowanie od niektorych lekarzy. jest to badanie krwi, na wyniki czeka sie ok. 2 miesiecy. ostatnio slyszalam, ze jesli ma sie ten gen, to mozna przyjmowac jakies leki zapobiegawcze. tego jednak nie jestem pewna, zamierzam w najblizszym czasie zainteresowac sie tym tematem. a poza tym dieta uboga w tluszcze, malo alkoholu, duzo ruchu, unikanie nadwagi, urodzenie pierwszego dziecka przed trzydziestka. to teoria... no i regularne, czeste badanie piersi; samobadanie, usg, mammografia. bardzo wczesne wykrycie daje jakies szanse na wyleczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja czarodz Re: czy ktos z was odziedziczyl jakas chorobe po IP: *.bi.hts / *.hts.com.pl 07.09.04, 08:14 Po mamie mozna niestety odzidziczyć: dystrofie mieśniową czyli zanik mięśni-okropna choroba... ....kobiety nie choruja tylko są nosicielkami. Równiez czerniak wg ostatnich badań bywa/ niekoniecznie dziedziczny, pozdrawiam, ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doll Re: czy ktos z was odziedziczyl jakas chorobe po IP: 213.76.130.* 07.09.04, 09:43 chorą tarczycę..Mama miala operację 10 lat temu ja w tym roku... Odpowiedz Link Zgłoś