Dodaj do ulubionych

modzele-problem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 20:36
Szukam pomocy, może ktoras z kobiet wie jak sobie radzić z modzelami. Znam
tylko fachową nazwe, jest to zgrubienie na stopie, w okolicach srodstopia,
powstale w wyniku chodzenia na wysokich obcasach. Tak mniej wiecej kiedys
wczytalam w jakims pismie kobiecym, byl tam tez sposob usowania( nie
zapamietalam, nie mialam wtedy tego problemu). Tylko prosze bez rad w stylu
zmien buty na plaskiewink.
Obserwuj wątek
    • Gość: mmaleńka Re: modzele-problem IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 10.09.04, 21:45
      polecam wizyte u lekarza. a obcasy podejrzewam ze bedziesz musiała choc troche
      zmiejszyc...
      • Gość: Mystic Re: modzele-problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.04, 21:12
        dziękuję za pomoc, chociaż przyznam się szczerze innej oczekiwałamwink. Liczyłam
        na porady "babuni".
      • tyska_edziecko Re: modzele-problem 16.09.04, 10:19
        Chciałabym uściślić, że modzele to nie tylko efekt noszenia wysokich obcasów.
        Moja mama i babcia nigdy nie miały ich na nogach, a modzele owszem
        OLBRZYMIE!!!. Niedawno mama dowiedziałą się, że powodem może być płaskostopie
        poprzeczne (czy jakość tak - nie jestm pewna nazwy).Niestety lekarz proponował
        jedynie zabieg w znieczuleniu. Może wypróbuj jakieś płyny na odciski? Może coś
        pomogą?
        Pozdrawiam
        • Gość: Mystic Re: modzele-problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 22:10
          tyska_edziecko napisała:

> Chciałabym uściślić, że modzele to nie tylko efekt noszenia wysokich obcasów.
          > Moja mama i babcia nigdy nie miały ich na nogach, a modzele owszem
          > OLBRZYMIE!!!. Niedawno mama dowiedziałą się, że powodem może być płaskostopie
          > poprzeczne (czy jakość tak - nie jestm pewna nazwy).Niestety lekarz
          proponował
          > jedynie zabieg w znieczuleniu. Może wypróbuj jakieś płyny na odciski? Może coś
          > pomogą?

Zgadzam się, bo wyskie obcasy noszę już ładnych paru lat,a ten problem mam od
          niedawna. Ale nie mam płaskostopia, a nawet raczej wysokie podbicie. Myślałam
          właśnie nad płynami na odciski...chociaż tych z kolei nigdy nie miałam, nie
          wiem jak działają te płyny.
          • anula36 Re: modzele-problem 20.09.04, 01:18
            jakbys mial okazje i troche wolnej kasy to polecam pedicure frezarka, na modele
            boskie. A ja sie z nimi przewaznie morduje cazkami ( wycinam) a potem pumeksem.
            wymaha wprawy i odwagi ( troche boli). A nosze tylko plaskie buty, wiec na
            pewno nei od obcasow.
            • Gość: Mystic Re: modzele-problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 12:22
              z odwagą i wprawą jest problemwink
            • Gość: Mystic Re: modzele-problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 12:27
              Uznałam, że skoro podałaś numer gg, to moge go wykorzystać, w celu omówienia
              szczegółówwink.
              Z pozdrowieniami
    • Gość: cytrusowa Re: modzele-problem IP: *.kolonia.lan / *.kolonianet.pl 20.09.04, 09:33
      a do jakiego lekarza idzie sie za tkaimi problemami? Mnie doskwiera coś innego -
      na dużych palcach mam mocne zgrubienia, które ścieram i ścieram, a one się nie
      zmniejszają - i często bolą. A nie jet to kosć.
      Mama wrażenie, że to skutki noszenia martensów za czasów szczeniackichsad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka