Dodaj do ulubionych

Silne bóle nóg:(

02.05.15, 10:45
od około 3 tygodni mam ciągle silne bóle nóg od kolan w dół.
Wyczytałam,że to mogą być problemy z żyłami,ale nie mam właściwie typowych objawów typu puchnięcie,sinienie nóg czy coś w tym stylu.żylaków jako takich nie mam,kilka pojedyńczych żyłek pojawiło się po ciąży,jedna trochę większa,ale to na udzie.
Nie mam nadwagi,nie palę,nie biorę tabletek anty,jestem aktywna,więc nie wiem o co biega?
Ktoś tak miał?
Do jakiego lekarza się udać? A może najlepiej najpierw do internisty,żeby dał skierowanie?
Obserwuj wątek
    • zebra12 Re: Silne bóle nóg:( 02.05.15, 17:47
      Żeby wykluczyć żylaki wystarczy zrobić badanie dopplerowskie zył. Cena od 50 zł za nogę - zależy od gabinetu/kliniki.
      • kochanaurwiska13 Re: Silne bóle nóg:( 02.05.15, 21:46
        Dzięki za odpowiedź.
        Zapisałam się na poniedziałek do internisty i poproszę o skierowanie na to badanie.
        • zebra12 Re: Silne bóle nóg:( 03.05.15, 07:33
          Nie wiem czy Ci da. Mnie nie dał. Musiałam sama płacić. do naczyniowca są terminy około roczne. Poszłam prywatnie. Zapłaciłam w sumie 350 zł i w 2 miesiące była po operacji. Tyle, że ja wiedziałam, że muszę mieć operację.
          • kochanaurwiska13 Re: Silne bóle nóg:( 03.05.15, 18:59
            Ja w lud medzie i tak będę pewnie za badanie płacić,bo na pewno nie mam w pakiecie.
            Zebra! A możes coś więcej napisać,jaką miałaś operacje,usuńięcie żylaków?

Pozdr
            • kochanaurwiska13 Re: Silne bóle nóg:( 03.05.15, 18:59
              Lux medzie
              • zebra12 Re: Silne bóle nóg:( 03.05.15, 21:04
                Tak, ale ja miałam dwie duże żyły z odgałęzieniami do usunięcia. Były widoczne i nogi mnie bardzo bolały. Niestety po operacji nadal bolą i puchną. wydaje mi się, że jak ktoś ma niewydolne krążenie to po prostu ma.
                • kochanaurwiska13 Re: Silne bóle nóg:( 04.05.15, 16:47
                  Byłam dzisiaj i lekarz stwierdziła,że to raczej nie żylaki,tylko kręgosłup.
                  Wysłała mnie do neurologa.Teraz nie wiem,czy się cieszyć,czy jeszcze bardziej martwić...
                  • zebra12 Re: Silne bóle nóg:( 04.05.15, 21:07
                    Spokojnie. Zrób badania. Kręgosłup można rehabilitować. Będzie dobrze. Też mam problem z kręgosłupem. Jednak ból żylny jest inny niż ten od kręgosłupa. Gorzej jak się zejdą dwa na raz smile
                    Powodzenia.
                    • kaka73 Re: Silne bóle nóg:( 05.05.15, 11:15
                      A bolą cię kości czy nogi ? Ja miałam straszne bóle kilka lat temu i okazało się że to niedobory wapnia i witd3. Po kilku latach okazało się że mam chorą tarczycę i to miało związek z tymi bólami. Tylko mnie ewidentne bolały kości od kolan w dół .
                      • zebra12 Re: Silne bóle nóg:( 05.05.15, 19:40
                        Mam różnego rodzaju bóle. Czasem są to stawy i kości i takie bóle mam nocami. Częściej latem niż zimą. A znów bóle żylakowe są w ciągu dnia, zwłaszcza, gdy robi się gorąco.
                      • Gość: Kasia Re: Silne bóle nóg:( IP: *.play-internet.pl 08.05.15, 02:53
                        Ja właśnie cierpię na bóle kości i stawów nóg. Po nocy mam sztywne i ciężko mi wstać. Kręcą, bolą, rwą. Kolana momentami aż do łez. Aż do kostek. Wybieram się do lekarza.
                        • zebra12 Re: Silne bóle nóg:( 08.05.15, 06:25
                          To daj znać, co Ci powiedział lekarz. Ja już zwątpiłam i nie chodzę z tymi bólami do lekarza. Biorę doraźnie leki przeciwbólowe i tyle.
    • paseo Moze na poczatek zacznij brac magnez !!!! 06.05.15, 08:10
      Bardzo dobry jest w Tesco ,takie duze ,niebieskie opakowania.12o tabletek z duza dawka i vitamina B6 kosztuje zaledwie 6 zl.jelsi naprawde masz duze problemy ,wez jedna rano do snaidania i jedna przed spaniem.
      nam pomoglo a nogi tak wariowaly z enie mozna bylo anwet chwili spokojnie polezec.
      W Polsce jest generalnie ogromny niedobor magnezu w pozywieniu ,takze w roslinach,a magnez jest kluczowym pierwiastkiem
      • kochanaurwiska13 Re: Moze na poczatek zacznij brac magnez !!!! 06.05.15, 15:40
        Dzięki za rady,lekarz przepisał mi magnez z potasem,biorę go.
        Wydaje mi się,że to nie bóle kości,niedoboru wapna raczej nie mam.
        A na niedoczynność tarczycy leczę się od 15 lat niestety.

Dzisiaj byłam u neurologa i nic specjalnego się nie dowiedziałam.Dostałam skierowanie na rtg kręgosłupa. Jak już będzie po,to się "pochwalę" co stwierdzili.
        pozdr.
        • zebra12 Re: Moze na poczatek zacznij brac magnez !!!! 06.05.15, 16:02
          Co do RTG to bywa dość niedokładne. Miałam rtg kręgosłupa lędźwiowo-krzyżowego i nic nie wyszło, ale czułam, że coś jest nie halo, bo mam bóle a czasem takie, że nie mogę wstać, chodzić itp. No i 2 lata temu miałam operację, do której byłam znieczulana od pasa w dół. Musiałam więc mieć wbitą igłę ze środkiem znieczulającym między kręgi krzyżowe. Niestety było to niemożliwe, bo okazało się, że mam tam takie zwyrodnienia, że złamało się 7 igieł, zanim wydukałam, żeby kłuli wysoko (byłam pod wpływem środków znieczulających i słabo kontaktowałam). Dopiero wtedy się udało. Okazało się, że mam naprawdę uszkodzony ten odcinek kręgosłupa, a rtg NICZEGO nie pokazało.
          Lepszy jest rezonans. Jak możesz to poproś lekarza o skierowanie lub zrób odpłatnie.
          • japoneczka01 Re: Moze na poczatek zacznij brac magnez !!!! 07.05.15, 09:48
            kochanaurwiska13 - ból nóg (łydek) to typowy objaw braku POTASU. Może być, np. w dolnej granicy normy i to już jest za mało - stąd reakcja bólowa. Niestety jest 1000 powodów, uciekania potasu z organizmu, dlatego systematycznie należy go uzupełniać. Jeśli lekarz zapisał dodatkowo magnez to musisz wybrać taki rodzaj tabletek, aby miały wapń i to 2 razy więcej jednostek wapnia niż magnezu, bo magnez wchłania się właśnie kosztem wapnia (wyciąga wapń z kości) o czym, np. nie informują w reklamach magnezu smile. Ale ja stawiałabym na POTAS Kaldyum, 600 mg, bo on najlepiej się wchłania. Trochę się w tym orientuję, bo od lat uzupełniam braki.
            Jeżeli chodzi o badanie przepływów, to jest to badanie refundowanie przez FOZ i nic się nie płaci (przerabiałam to). Dopiero, gdy będzie zły wynik to idzie się do chirurga, ale wcale nie musi być to naczyniowiec, do którego ciężko się dostać, może być to zwykły chirurg, bo on też świetnie orientuje się w schorzeniach naczyń krwionośnych.
            • zebra12 Re: Moze na poczatek zacznij brac magnez !!!! 08.05.15, 06:23
              No łydek tak. Ale mnie łydki kilka razy w życiu bolały. Mnie nocą bolą kości i stawy. A to nie od braku potasu.
        • Gość: globusik2 Re: Moze na poczatek zacznij brac magnez !!!! IP: 213.158.222.* 10.05.15, 08:19
          A sprawdziła Ci najpierw piziom magnezu i potasu w organizmie , bo mi jak przepisali ,to sama poszłam i płatne sobie zrobiłam i okazało się , że jednak mam nie brać .Nadmiar potasu jest bardzo szkodliwy a moją babcię ledwo odratowali , więc sprawdź sobie najpierw. Pozdrawiam smile
    • Gość: aska Re: Silne bóle nóg:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.15, 13:25
      Witam proponuje zrobic badanie ASO czy nie ma sie paciorkowca obecnie jestem w trakcie leczenia corki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka