dagg 28.01.03, 00:17 Zastanawiam sie nad kupnem filtru do wody-taki dzbanek do którego nalewa sie wodę, aby ją przefiltrować. Czy to działa na warszawską kranówę, czy może powinnam zainwestować w jakiś bardziej skomplikowany sprzęt? D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kiwi Re: Woda IP: *.chello.pl 28.01.03, 09:25 Mnie przywożą do domu, w baniakach 19 litrowych, do których od góry wkłądam małą pompkę. Ale są firmy (nie tylko Dar NAtury czy Eden) które też sie tym zajmują i chyba przerzucę się na jedną z nich - taką, która wodę ma w płaskich baniakach z wmontowanym kranikiem na dole. W noprmalnej kuchni to stosunkowo najlepiej może wyglądać. Z filtra Britta korzystają znajomi i mnie się to rozwiązanie nie podoba: ta sama herbata u nich i u mnie ma zupełnie inny smak, noe wspominając o zapachu. Odpowiedz Link Zgłoś
dagg Re: Woda 28.01.03, 10:08 A czy możesz podać przybliżony koszt takiego baniaka? Herbata rzeczywiście ma tu okropny zapach, o smaka już nawet nie wspominam... D Odpowiedz Link Zgłoś
agus7 Re: Woda 28.01.03, 10:32 Ja użytkuję od wielu lat filtry Brita (dzbankowe) i jestem BARDZO zadowolona. Filtr naprawde pozbawia okropną warszawską wodę smrodku i niedobrego smaku. Użytkowanie filtra jest niekłopotliwe. Naprawde polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Woda IP: *.chello.pl 28.01.03, 13:20 agus7 napisała: > Ja użytkuję od wielu lat filtry Brita (dzbankowe) i jestem BARDZO zadowolona. > Filtr naprawde pozbawia okropną warszawską wodę smrodku i niedobrego smaku. > Użytkowanie filtra jest niekłopotliwe. Naprawde polecam! To prawda, woda z Britty dostatecznie często wymienianej jest fantastyczna w porównaniu z wodociągową. Ale taka sama różnica jest między wodą z Britty i z baniaka Edenu, jak między wodociągową i filtrowaną. Naprawdę, w surowej to się czuje wyraźnie, a najwyraźniej w herbacie oraz kawie. Baniak kosztuje około 20 zł, od 19 wzwyż, zależnie od firmy. Jeśli się na tym znasz, zbierając oferty poproś, by przesłali ci najnowsze badania tej wody i stosowne opinie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś