28.01.03, 00:17
Zastanawiam sie nad kupnem filtru do wody-taki dzbanek do którego nalewa sie
wodę, aby ją przefiltrować. Czy to działa na warszawską kranówę, czy może
powinnam zainwestować w jakiś bardziej skomplikowany sprzęt?

D
Obserwuj wątek
    • Gość: kiwi Re: Woda IP: *.chello.pl 28.01.03, 09:25
      Mnie przywożą do domu, w baniakach 19 litrowych, do których od góry wkłądam
      małą pompkę. Ale są firmy (nie tylko Dar NAtury czy Eden) które też sie tym
      zajmują i chyba przerzucę się na jedną z nich - taką, która wodę ma w płaskich
      baniakach z wmontowanym kranikiem na dole. W noprmalnej kuchni to stosunkowo
      najlepiej może wyglądać.
      Z filtra Britta korzystają znajomi i mnie się to rozwiązanie nie podoba: ta
      sama herbata u nich i u mnie ma zupełnie inny smak, noe wspominając o zapachu.
      • dagg Re: Woda 28.01.03, 10:08
        A czy możesz podać przybliżony koszt takiego baniaka? Herbata rzeczywiście ma
        tu okropny zapach, o smaka już nawet nie wspominam...
        D
        • agus7 Re: Woda 28.01.03, 10:32
          Ja użytkuję od wielu lat filtry Brita (dzbankowe) i jestem BARDZO zadowolona.
          Filtr naprawde pozbawia okropną warszawską wodę smrodku i niedobrego smaku.
          Użytkowanie filtra jest niekłopotliwe. Naprawde polecam!
          • Gość: kiwi Re: Woda IP: *.chello.pl 28.01.03, 13:20
            agus7 napisała:

> Ja użytkuję od wielu lat filtry Brita (dzbankowe) i jestem BARDZO zadowolona.
            > Filtr naprawde pozbawia okropną warszawską wodę smrodku i niedobrego smaku.
            > Użytkowanie filtra jest niekłopotliwe. Naprawde polecam!
            To prawda, woda z Britty dostatecznie często wymienianej jest fantastyczna w
            porównaniu z wodociągową. Ale taka sama różnica jest między wodą z Britty i z
            baniaka Edenu, jak między wodociągową i filtrowaną. Naprawdę, w surowej to się
            czuje wyraźnie, a najwyraźniej w herbacie oraz kawie. Baniak kosztuje około 20
            zł, od 19 wzwyż, zależnie od firmy. Jeśli się na tym znasz, zbierając oferty
            poproś, by przesłali ci najnowsze badania tej wody i stosowne opinie na ten
            temat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka