Dodaj do ulubionych

Proktolog-kobieta-wielka prosba!!

05.10.04, 12:38
Mam 29 lat i od paru lat dokuczja mi hemoroidy.Lecze je miejscowo ale nic
nie pomaga trwale.W tym momencie dwa hemoroidy sa na stale wypadniete na
zewnatrz. Mam tego naprawde dosc i chyba juz najwyzszy czas udac sie do
proktologa.
Czy ktos moglby mi polecic proktologa - kobiete w Warszawie?

Bylabym bardzo wdzieczna za informacje,
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Proktolog-kobieta-wielka prosba!! IP: 62.233.176.* 11.10.04, 13:10
      Nie wiem dlaczego wolisz kobietę.Męzczyźni proktolodzy niczym nie róznią sie od
      kobiet.Tez kiedys szukałam proktologa.Okazało sie,ze jest bardzo malo lekarzy o
      tej specjalizacji.W końcu poszlam do proktologa -mezczyzny.Trzeba sie wziąśc w
      garść,przezwyciezyć wstyd i patrzec na to ,czy jest to dobry proktolog,a nie
      czy jest to kobieta.Niestety nie mieszkam w Warszawie i nie moge Ci polecić
      dobrego.
      • Gość: Ania Re: Proktolog-kobieta-wielka prosba!! IP: 62.233.176.* 11.10.04, 13:13
        Dodam jeszcze,że tez sie balam i wstydzilam,ale lekarz byl wyrozumialy.A
        jeszcze jak uslyszałam i zobaczylam,ze jego pacjeci to nie tylko mezczyxni,ale
        mlode dziewczyny i starsze babulenki ,to tym bardziej przestalam się wstydzić
    • Gość: Asia Do Joanny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.04, 13:29
      Odezwij się mam dobra rade na te hemoroidy!!!
      • Gość: Masia Re: Do Joanny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 23:19
        oj ja też mam ten problem, mam krwawienia po wypróznieniu i potworny wstyd
        przed pójściem do lekarza! Wiem, że to głupie itp, ale nie mogę się przemóc.
        • Gość: Ania Re: podajcie namiar IP: 212.244.37.* 12.10.04, 10:27
          Moze ktos byl u lekarza proktologa w Warszawie i moglby podac namiar?
          Dzieki, Ania
      • Gość: Aqua27 Re: Do Joanny IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 12.10.04, 14:30
        Asiu,
        Czy możesz zdradzić swój sposób? Na Forum czy na priva?
        Byłabym niezmiernie wdzięczna.
        • Gość: asia Re: Do Joanny IP: *.org 12.10.04, 15:06
          Podaj nr.gg wieczorem porozmawiamy jesli mozesz oczywiscie
          • Gość: Aqua27 Re: Do Joanny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 20:41
            GG brak.
            Gdybys jednak mogla cos poradzic to: mtk@poczta.onet.pl
            Wielkie dzieki z gory!
    • Gość: ona32 Re: Proktolog-kobieta-wielka prosba!! IP: 62.233.176.* 12.10.04, 11:48
      Napisze Wam ,jak bylo ze mną.Też mialam hemoroidy,dalej je mam ,bo je można
      tylko zaleczyć,dalej beda,tylko,ze już mnie nic nie boli,nie piecze,nie
      swedzi.Chodziłam do proktologa prywatnie.Placiłam za wizyte 60 zł.Za kazdym
      razem przepisywal mi czopki na hemoroidy,ktore sa dostępne bez recepty.Wiec
      gdybym wiedziala jakie czopki sa na rynku ,to sama bym sobie kupywala bez
      wizyt.Oczywiście przy każdej wizycie lekarz mnie badał per rectum,chyba tak to
      sie pisze.Nawet zrobił mi rektoskopie.Rektoskopia wykazala jakies tam male
      homoroidy.Jesli chcecie mnie sluchac ,to spróbujcie najpierw kupic sobie maść i
      czopki Procto-Glyvenol.Mnie ten zestaw najbardziej pomógl.Maść jest
      wskazana,zeby najpierw posmaroac sobie odbyt,zeby lekko wszedl czopek.Niestety
      ten zestaw jest drogi,bo jedno opakowanie czopków kosztuje 23 zl.Maśc też coś
      kolo tego.Jesli nie przejdzie po jednym opakowaniu,kupcie drugie.
      Brałam tez czopki"Proctosone",Posteisan H(Posterisan jest bez recepty,ale
      Posterisan H na receptę),czopki Ruskorex,Colitan(to tez na receptę)Hemorol(te
      czopki sa ziolowe i są najtańsze).Żadne nie pomogly mi tak jak PROCTO-GLYVENOL.
      Przed kąpiela zaparzcie sobie z 2 torebki rumianku i ten wywar wlejcie do
      wanny .To tez pomaga,taka kompiel.Dobra jest tez kora dębu.Wsypac łyzke
      kory,zalać szklanką wody,moze byc nawet 1,5 i to gotowac 5 minut.Potem wlac do
      miski dolac wody i moczyc w tym pupe nie dluzej niż 10 minut.
      Takie jest moje zdanie co do prywatnych wizyt i kupna czopków dostepnych bez
      recepty.Tylko ,ze ja wcześniej nie wiedzialam,jak sie leczyc i czym.Ale teraz
      Wy możecie skorzystac z moich porad i zaoszczędzić pieniazki.
      Jesli jeszcze cos chcecie wiedziec ,to piszcie,albo na e-mail:gxax@wp.pl
      • Gość: mm Re: Proktolog-kobieta-wielka prosba!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 13:19
        Na co ci pomogły polecane przez ciebie czopki? Na swędzenie i pieczenie??
        Czytaj ze zrozumieniem, pytanie dotyczyło konkretnego pozbycia sie problemu a
        nie kolejnych zabiegów zaleczających problem.
    • Gość: ona32 Re: Proktolog-kobieta-wielka prosba!! IP: 62.233.176.* 12.10.04, 15:44
      Podstawą leczenia dolegliwości związanych z hemoroidami jest zmiana trybu
      życia, diety i regulacja wypróżnień, są również leki wspomagające ten proces.
      Apteki dysponują środkami, które łagodzą objawy choroby m.in. swędzenie, leczą
      stany zapalne błony śluzowej przyspieszając regenerację uszkodzonych tkanek.
      Bez recepty można kupić tak jak wcześniej pisałam liczne preparaty, dostępne w
      postaci kremów i czopków. Leki te chronią błonę śluzową i ułatwiają
      wypróżnienie. Działają też przeciwbólowo, przeciwzapalnie, zapobiegają
      swędzeniu. Jeśli leczenie zachowawcze jest nieskuteczne, dolegliwości wracają,
      konieczny może okazać się zabieg chirurgiczny.
      Mozna pozbyc się tylko tych dolegliwości.Natomiast fałd skóry, który nam
      wystaje z odbytu nie zniknie po czopkach.To juz może tylko usunąc chirurg.
    • Gość: Alex Re: Proktolog-kobieta-wielka prosba!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 13:24
      HallosmileTroche późno tu trafiłam,ale..Mojego mężczyznę także męczą hemoroidy.
      Jeśli chodzi o lekarza-z kobietą będzie ciężko/gdzie nie dzwoniliśmy w Wawie-
      sami mężczyźni/,ale..najlepzych lekarzy/moim zdaniem/,ale polecam serdecznie
      LUX MED.Niestety nie mam tel.do nich,ale spróbuj go poszukać w jakiejś książce
      telefonicznej,czy z informacjami medycznymi Wawy.Polecam ich!!
      • joannamazury Re: Proktolog-kobieta-wielka prosba!! 14.10.04, 12:48
        Dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi..!!! Wnioskuje z nich,ze chyba jednak
        czeka mnie chirurg..
        Czy ktoras z Was przechodzila taki zabieg?? Troche mnie to przeraza. Niestety
        to co najbardziej mi dokucza to nie bol ani pieczenie ale wlasnie ten fald
        skory.....

sad((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka