09.07.17, 20:02
Lekarz nazwał to celulit IV stopnia. W pakiecie obrzęki limfatyczne. Chudnę a dokuczają coraz bardziej. To nie tylko typowa gruszka ale chorobowo zmieniona tkanka(zaczeło się u mnie w okresie dojrzewania). Od po prostu wydawało mi się zawsze ,że mam grube nogi i ramiona. jak ćwiczę to widać obręcze w kostkach i łokciach. Temat szerzej znany jest w Kandzie i USA(może na stronach anglo się natknęłyście?). Może któraś z Was miała z tym problem? (Jestem już po bańce-choć ponoć niewskazana przy lipodemii, drenażach ręcznych i mechanicznych, basenie, siłownia w trakcie). Wydałam fortune bo na obrzęk tłuszczowy nie ma refundacji. Schudłam 45 kg. ZOstało jeszcze 10-12 kg ale nogi właśnie teraz zaczęły boleć i oczywiście wygladają najgorzej sad
Obserwuj wątek
    • gosza26 Re: Lipodemia 09.07.17, 22:44
      Dziewczyny naprawdę nie wiem już gdzie szukać pomocy jak zmniejszyć obrzęki i odchudzić nogi uncertain
    • bei Re: Lipodemia 09.07.17, 23:03
      Widziałam kiedyś wpisy na wizażu. Pamietam, ze dziewczyna polecała jakiś żel.
    • mdro Re: Lipodemia 09.07.17, 23:06
      Lekarz zalecił podkolanówki/pończochy/rękawy uciskowe? Ja mam obrzęki limfatyczne nóg, bez podkolanówek była tragedia...
    • alpepe Re: Lipodemia 09.07.17, 23:12
      wywaliłaś z diety kawę i zastąpiłaś zieloną herbatą?
    • 1st.world.problems Re: Lipodemia 10.07.17, 00:31
      -przyda Ci się naprawdę dobry endokrynolog przy okazji, ew specjalista od chorób autoimmunologicznych. Organizm może unicestwiać siebie niezależnie na kilka różnych sposobów a obrzeki tłuszczowe i/lub limfatyczne itp to wierzcholek góry lodowej. Nie chcę Cię straszyć i nakręcac, ale przebadaj się na wszelki wypadek. Jak zaczniesz ogarniać wszystko to i z tym problemem będzie lepiej
      -latem jest gorzej, niestety. I w cieplejsze miesiace drenaz trzeba robić regularnie co jakiś czas. Przy treningach obowiązkowo kompresja na dolne partie nóg (np dobre skarpety piłkarskie, nie wiem czy podkolanówki medyczne mają identyko właściwości higroskopijne)

-może nawiąz kontakt z tą młoda kobieta, ona zdaje się ma to samo w dosc nasilonej formie www.siepomaga.pl/ewelinasiwek
    • gosza26 Re: Lipodemia 10.07.17, 09:24
      Bardzo Wam dziękuję smile Odpowiem zbiorczo:
      1) Po schudnięciu obrzęki/ból nie ustąpił(no ale mam jeszce parę kg) . Dopiero seria w tamtym roku drenaży (a wcześniej aguaareobik) dał mi spokój na rok. Teraz zaczęło się m-c. Z dnia na dzień trochę spuchłam(kupowałam w tym czasie pierścionek stąd tak dobrze to było widać).
      2)Tarczyca-powinnam od tego zacząć. Nie mam jej. Obecnie wpadłam w nadczynność polekową (tsh 0,01) . Mam obniżona dawkę leku. Czekam aż się podniesie. Razem z tarczyc a usunęli mi po lewej stronie kilka węzłów chłonnych. Nawet na siłowni ćwiczac lewy bark szczypie.
      3)Pomysł ze skarpetami piłkarskimi super smile Kompresyjne mam mieć kupione (stare mają już ponad rok)na jesień po zabiegach vacumed.
      4)Kawę piłam (choć dużó mniej niż kiedyś) przez cały okres diety.
      5)Do jesieni jestem na stabilizacji(przed ponownym odchudzaniem). Mam obecnie pordukty, których wczęniej nie jadłam(lub bardzo ograniczałam).
      6)Trener podwiada to czego mi najbardziej brakuje, czyli skumulowania w jedym czasie tych zabiegów, ćwiczeń. A wszystko prywatnie uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka