Gość: monia IP: *.238.126.214.adsl.inetia.pl 13.10.04, 23:42 czy któraś z was używa tych tabletek? jak ze skutkami ubocznymi? pozdrawia i z góry dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pati2k Re: YASMIN? 14.10.04, 07:05 Poczytaj sobie to: www.biomed.lib.umn.edu/hmed/2003/03/20030302_yas.html www.citizen.org/documents/birthcontrol402.pdf "The combination with EE is estrogen-dominant, and so cannot be expected a priori to have the lower risk of VTE (blood clots) associated with the somewhat anti-estrogenic levonorgestrel in, for example Microgynon." Piszac w skrocie Yasmin ma najwieksze ryzyko chorob zatorowo-zakrzepowych ze wszystkich dostepnych pigulek. Z tego co mi wiadomo w jednym ze skandynawskich krajow ja nawet juz wycofuja (lub juz wycofali), bo zdarzylo sie tam wiele przypadkow zakrzepicy wsrod calkowicie zdrowych kobiet, z czego kilka bylo smiertelnych... Powodem moze byc m.in odwadniajace dzialanie Yasmin i przez to ryzyko zakrzepicy jest wyzsze niz np. przy Jeanine i pigulkach III generacji. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: YASMIN? IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.04, 11:34 ja wlasnie koncze pierwsze opakowanie. wczesniej bralam Belare (w Polsce niedostepna), ktora jest fajna dla dziewczyn z problemami skornymi. po przejsciu na Yasmin mialam wysyp pryszczy i bardzo tlusta skore, ale tylko przez pierwsze dwa tygodnie. teraz jest ok. przez pierwsze dwa - trzy dni mialam tez lekkie mldlosci, potem zniknely. apetyt mam troche mniejszy, samopoczucie dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: YASMIN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 13:14 brałam Yasmin przez 4 mc, cera polepszyła mi się trochę, ale miałam wilczy apetyt na slodycze!! Mam dwa opakowania Yasmin, może któraś z Was chce? Odpowiedz Link Zgłoś
jamajka78 Re: YASMIN? 14.10.04, 19:53 Ja bym była zainteresowana. Jaka cena? Z jakiego miasta jesteś i jaką proponujesz forme transakcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: YASMIN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 17:49 mogę Ci wysłać je za pobraniem. Cena 50zl za dwa listki. jestem z Jastrzębia- śląsk. mój mail- kasia56k@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jamajka78 Re: YASMIN? 22.10.04, 21:01 Mail do Ciebie mi wrócił Czy podałaś prawidłowy adres e-mail? Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: YASMIN? 14.10.04, 23:51 Zakrzepice (thrombosis) dostaje sie rowniez po noszeniu tamponow. Jest to wiekszym ryzykiem niz zazywanie pigulek! "Jest to najlepiej przebadany lek w historii i jest dobrze rozumiany i cieszący się dużym zaufaniem pośród lekarzy." "Są jednak osoby, posiadające lub znajdujące się w grupie ryzyka pewnych schorzeń, dla których pigułka nie jest odpowiednia. Lekarze posiadają pełną i właściwą wiedzę potrzebną do zidentyfikowania tych kobiet." Wiec dziewczyny nie kupujcie od siebie pigulek bez zlecenia lekarza! Rowniez polecam ta strone: www.femalelife.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: YASMIN? IP: *.238.125.56.adsl.inetia.pl 14.10.04, 20:24 dzieki. kurcze jaj widać nie ma idealnych tabletek i każde wywołują jakieś skutki uboczne. zażywałam cilest i niestety przytyło się trochę no i co najgorsze miałam spadek libido potem nawet depresyjne nastroje. kurcze czy nie moga wymyślic porządnej piguły/ albo niech wynajdą w końcu dla mężczyzn niech oni się troche pomęczą pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: YASMIN? 14.10.04, 23:37 Moniu, Juz w kilku watkach pisalam o Yasmin. W Stanach i w Niemczech byly intensywne badania i wyniki sa rewelacyjne. 2,5 lata temu wprowadzili je na rynek angielski. Ja zawsze mialam sklonnosci do tycia na tabletkach, ale na Yasmin ani kilograma nie przytylam nawet powiem iz po ciazy schudlam do wagi i sylwetki z szkolnych lat. Cere mam bardzo dobra (ani wypryszczka, co dawniej raz na miesiac wychodzil). Jedyne co to dostaje migreny, ale nie wiem czy jest to od Yasmin bo sklonnosci do migreny mialam zanim zaczelam brac jakiekolwiek tabletki (jednak odpukac, od dwoch miesiecy migreny zanikly ). Yasmin strona to www.yasmin.com Jeszcze jedno Yasmin nie powinien byc uzywany wraz z nevirapine lub rifampin. Rowniez osoby z chorobami serca, watroby, pecherza i krwi nie powinny Yasmin uzywac. Jesli osoba ma historje raka lub apopleksji (stroke) tez nie powinna Yasmin brac. Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: YASMIN? 15.10.04, 00:17 Antykoncepcja dla mezczyzn przechodzi prace badawcze. Sa nastepujace programy ktore zostana wprowadzone w przyszlosci. DOUSTNE SRODKI ANTYKONCEPCYJNED DLA MEZCZYZN zredukowaly by sperme do ilosci ktora by uniemozliwila zaplodnienie. We Wloszech, antykoncepcyjna tabletka zawierajaca syntetyczne hormony jest uzywana przez mezczyzn bioroacych udzial w klinicznych badaniach. Ci mezczyzni rowniez dostaja zastrzyki testosteromu zeby polepszyc dzialanie tabletki. ANTYKONCEPCYJNE ZASTRZYKI, IMPLANTY I SZCZEPIONKI DLA MEZCZYZN World Health Organization badania wykrylu iz ilosc spermy znacznie jest obnizona jesli mezczyzna raz na tydzien dostaje zastrzyk z testosterone enanthate (TE) syntetyczny hormon. Badania sa kontynuowane w polaczeniu TE z depot- medroxyprogesterone acetate (DMPA), progesteron w Depo-Provera. Maja nadzieje iz tego typu zastrzyki bedzie sie w przyszlosci bralo tylko raz na miesiac. Rowniez rozpoczely sie badania uzywajace testosterone buciclate ktory bylby wstrzykiwane do trzy miesiace. PODSKORNE IMPLANTY — dwa patyczki wlozone pod skore. Jeden patyczek zawiera sztuczna wersje gonadotropin hormonu (GnRH). Drogi patyczek zawiera androgen. Androgen, 7-alpha methyl-19-nortestosterone (MENT), jest 10 razy mocniejszy od naturalnych testosteronow. KAPSULKI NA BATERJE - sa wszczepiane do kazdej vas deferens; wysylajace niskie elektryczne prady unieruchamiajac plywajace spermy. UNIWERSALNA ANTYKONCEPCJA - nowa grupa lekarstw nazywana gonadotropin hormone (GnRH) moze byc uzywana do uniemozliwienia wypuszczenia FSH i LH z przysadki groczolow. Wypuszczenie FSH i LH rozpoczyna owulacje (jajeczkowanie) i spermatogenesis (rozwijanie sie spermy). Blokujac wypuszczanie tych hormonow moze tymczasowo powstrzymac plodnosc u kobiet i mezczyzn. Wiec dziewczyny jesli nie nasi mezowie to napewno synowie beda z tego korzystac. Dam wam znac jak tylko cos wejdzie na rynek. Moj maz juz zostal poinformowany iz wtedy bedzie jego kolej Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: YASMIN? IP: *.238.127.251.adsl.inetia.pl 16.10.04, 16:47 mgna dzieki za wyczerpujaca odpowiedz, szczególnie dotyczącą prób antykoncepcji dla mężczyzn trzeba być dobrej myśli, może wszystkie testy beda pomyślne i w niedalekiej przyszłości nasi mężczyźni będa mogli sie zabezpieczać i odciązą nas pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
igis Re: YASMIN? 22.10.04, 10:00 a nie wiecie moze kiedy ma byc dostepna w aptekach w Polsce, czy moze juz jest i jaka w przyblizeniu ma byc cena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: YASMIN? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.04, 00:36 moj gin powiedzial mi ze 1 lub 2 kwartal przyszlego roku... w kazdym badz razie-chyba ja juz zarejestrowali? Odpowiedz Link Zgłoś