Gość: Dona IP: *.netp0wer.net 18.10.04, 11:12 Moi kochani mam pytanie : czy torbiele w piersi mogą się przeistoczyć w raka? Bardzo proszę... co o tym sądzicie? Może jakiś lekarz by się wypowiedział na ten temat? Pozdrawiam Dona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elunia Re: Torbiele !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 11:37 Mogą. Torbiel nalezy opróżniać. Gdy odrasta wyciac.Zmianione tkanki w piersiach należy usuwać chirurgicznie i zrobić bad hist-pat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Torbiele !!! IP: *.tvp.pl 18.10.04, 11:41 Moje doświadczenie jest takie. Lekarz-onkolog powiedział mi,że to się zdarza. I większe te wyczuwalne trzeba ściągnąc- biopsja a mniejsze leczyć, czyli farmakologia. Poszłam z dusza na ramieniu na te biopsję. przyznam, że nawet nie bolało. A lekarz, który to robił powiedział, że torbielami szczególnie tymi niewyczuwalnymi nie ma sie co przejmować. Mój wniosek osobisty- po prostu to kontroluję regularnie-lepiej dmuchać na zimne. Natomiast co do farmakologii- to są leki hormonalne. Otóż ten lekarz - onkolog, ponieważ młoda jestem i nie mam dzieci zaproponował na początek mastodynon. To jest homeopatia i bierze sie co najmniej 3 miesiące zeby były efekty. przyznam,że podeszłam do tego bardzo sceptycznie, bo nigdy w homeopatie nie wierzyłam. ale poszłam po tych 3 miesiącach na USG i wyobraź sobie badanie pokazało ZNACZNĄ poprawę, co mam na pismie! Odpowiedz Link Zgłoś