shizka7 20.12.23, 11:46 Hej . Ile bierzecie tabletek przeciwbolowych na miesiac ? Mam zapalenie zatok klinowych oraz torbiel w zatoce czolowej biorę do 13 tabl na miesiac ale co miesiac od pół roku . 🥲 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sp9tcu Re: Tabletki przeciwbolowe 21.12.23, 03:19 Znam tem ból 1- Nazwa tabletek 2- Dawka Co do leków przeciw bólowych u mnie zawsze jest w apteczce ibupron 200 mg i pyralgina tabletki Co do pyralginy urzywam na normalny silny bul głowy ( nie zatokowy jak boli średnio pije 1 tabletke i popijam dużą ilością herbaty lub wody mineralnej a nawet pepsi Na miesiąć mniej niż 10 ,lek dobrze tolerowany Uwaga czeba dużo popić bo żołądek będzie bolał Gdyby nie przestawało boleć to nastepna za 4 godziny i powinna przejść Nieco inaczej jest z Ibupronem ( ja mam tabletki 200 mg te niebieskie ) ale nie ma to znaczenia Urzywam na bół kręgosłupa ,zatok , stawów , goraczkę Te 2 pierwsze rzeczy przeważnie Osttanio piłem 4 miesiace temu Jak bola zatoki a mam z nimi z powodu alergii To to lek 1 rzutu do tego dadaje też sudafed Co do ibupronu wytyczne są takie Dorażnie do razy po dwie tabletki Lecznico za zatoki ,kręgosłup , stawy itd. Przez dwa do 3 dni 3 razy dwie tabletki Uwaga nie mieszać z innymi lekami przeciw bólowymi Dużo popijać woda herbata Na zatokisuper kombinacja z sudefed Sudafed raz dziennie nie dłużej niż 10 dni Od 3 dnia 2 razy dwa Paracetamol , apap ,tabletki z krzyżykiem są zakazane u mnie Jeśli mnie boli bardzo od woreczka Polecam zaszczyk ketonalu Na bóle jelitowo-zółodkowe i od woreczka pęcherza Nospa dwa razy dwa aha co do torbieli choduje 3 i mająą koncesje do końca zycia Odpowiedz Link Zgłoś