Dodaj do ulubionych

BIORĘ NOVYNETTE I CIĄGLE PLAMIĘ

11.12.04, 17:32
Witam! Pomóżcie mi, bo mam mały problem. Zaczęłam stosować Novynette i po
okresie dalej każdego dnia mam jakieś takie plamienie. Raz bardziej raz
mniej. Poza tym czuję się bardzo dobrze. Nie wiem czy nie pasują mi te
tabletki, czy to może tylko tak przy pierwszym opakowaniu. Miała tak któraś z
was. Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: niebieska Re: BIORĘ NOVYNETTE I CIĄGLE PLAMIĘ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.04, 17:51
      Nic sie nie martw. Jesli to pierwsze opakowanie to wszystko w porzdku. Mialam
      dokladnie tak samo, plamienia slimaczymy sie przez cale pierwsze opakowanie
      Novynette, ale przy drugim zniknely.
      • Gość: janka Re: BIORĘ NOVYNETTE I CIĄGLE PLAMIĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.04, 17:23
        ja miałąm Mercilon. dwa pierwsze opakowania-ok. potem plamienia, w następnym
        cyklu duze krwawienie. Gin zmienił na inne -wiecej esrogenów,. jednym słowem
        hormony pasuja lub nie. Jak się historia powtórzy warto iśc do lekarza.
        Pozdrawiam
        • nusial Re: BIORĘ NOVYNETTE I CIĄGLE PLAMIĘ 12.12.04, 19:43
          dokladnie tak moze byc - ja kiedys bralamm Harmonet i tez po nich mialam
          plamienia, poszlam do ginekologa i okazalo sie ze sa dla mnie poprostu za
          slebe. Dostalam inne tabletki i plamienia ustapily.
          • cassis Re: BIORĘ NOVYNETTE I CIĄGLE PLAMIĘ 14.12.04, 15:07
            Kurczę, a co to znaczy "za słabe"?
            Mi zdarzyło się plamienie w 3. cyklu z Novynette, czy to znaczy, że wtedy nie
            ma to działania antykoncepcyjnego?
            • Gość: margit Re: BIORĘ NOVYNETTE I CIĄGLE PLAMIĘ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 16:03
              nie to nie znaczy ze nie ma zabezpieczenia tylko ze źle twój organizm je
              toleruje stąd mogą byc krwawienia międzymiesiączkowe, jeśli po około 3
              opakowaniach się nic nie zmieni to lekarz przepisze Ci inne pigułki z większą
              dawką hormonów.
    • zagadka29 Re: BIORĘ NOVYNETTE I CIĄGLE PLAMIĘ 14.12.04, 15:00
      Kiedyś mi to zapisał Jeden lekarz ale zaczęło sie od plamienia a skończyło na
      nieustającym krwawieniu. Kiedy byłam już mocno wycieńczona, kazał mi brać dwie
      lub trzy na dobę. ( Ledwie chodziłam, ciągłe bóle głowy i te krwawienia)
      Poszłam do innego Ginekologa i okazało sie, że były dla mnie nieodpowiednie,
      teraz biore Logest i jest ok. Dodam tylko że przed ciążą przez 5 lat brałam
      Marvelon - to wg. tego konowała jest to samo co Novinette i dlatego mi je
      przepisał - bez badań oczywiście.
    • heather_morris Re: BIORĘ NOVYNETTE I CIĄGLE PLAMIĘ 14.12.04, 16:05
      PLamienia przy 1 opakowaniu sa normalne smile W ogole moga wystepowac do 3
      opakowania. Jesli natomiast wystapia po 3 opakowaniu i beda sie powtarzac
      (jednorazowe plamienie tez jest w miare normalne i nie ma co sie nim martwic)
      nalezy wybrac sie do gina po zmiane pigulek na inne.

Pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka