Dodaj do ulubionych

czy naprawde nikt nie chce tego przeczytac?Prosze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 22:46
29.10 mialam jeszcze w trakcia brania tabletek okres,po 7 dniach gdy
skonczylam opakowanie wystapilo znowu krwawienie.lekarz zalecil mi
odstawienie tabl.i powiedzial ze tamto krwawienie w trakcie opakowania
tabl.bylo spowodowane nie wchlonieciem sie tabletek!powiedzial ze mam teraz
czekac na fizjologiczna miesiaczke ktora miala sie pojawic miedzy 6-12
grudnia.Dzis jest 16 a miesiaczki nie ma i wcale sie na to nie
zanosi.Natomiast zle sie czuje-mdli mnie,mam zawroty glowy,bola mnie sutki i
momentami kluje i boli mnie na dole brzucha.Dzis zrobilam test na beta hcg w
laboratorium i wyszlo <1.Takze wynika z tego ze ciazy nie ma,choc z drugiej
strony slyszalam ze tego typu test powinno sie robic po 6 tyg. od
ewent.zaplodnienia.Dziewczyny,martwie sie.Poradzcie cos,napiszcie co o tym
myslicie co napisalam.A moze to ciaza pozamaciczna?!albo test laboratoryjny
nie "wylapal" jeszcze ciazy?!

Obserwuj wątek
    • roberto26 Re: czy naprawde nikt nie chce tego przeczytac?Pr 16.12.04, 23:02
      Gość portalu: ninia napisał(a):

> 29.10 mialam jeszcze w trakcia brania tabletek okres,po 7 dniach gdy
      > skonczylam opakowanie wystapilo znowu krwawienie.lekarz zalecil mi
      > odstawienie tabl.i powiedzial ze tamto krwawienie w trakcie opakowania
      > tabl.bylo spowodowane nie wchlonieciem sie tabletek!powiedzial ze mam teraz
      > czekac na fizjologiczna miesiaczke ktora miala sie pojawic miedzy 6-12
      > grudnia.Dzis jest 16 a miesiaczki nie ma i wcale sie na to nie
      > zanosi.Natomiast zle sie czuje-mdli mnie,mam zawroty glowy,bola mnie sutki i
      > momentami kluje i boli mnie na dole brzucha.Dzis zrobilam test na beta hcg w
      > laboratorium i wyszlo <1.Takze wynika z tego ze ciazy nie ma,choc z drugiej
      >
      > strony slyszalam ze tego typu test powinno sie robic po 6 tyg. od
      > ewent.zaplodnienia.Dziewczyny,martwie sie.Poradzcie cos,napiszcie co o tym
      > myslicie co napisalam.A moze to ciaza pozamaciczna?!albo test laboratoryjny
      > nie "wylapal" jeszcze ciazy?!
      >Prosze zglosic sie na badanie USG(moze byc wewnatrzpochwowe)i zbadac opad we
      krwi.Ma Pani objawy albo ciazy,albo odrzucenia leku przez organizm.Prosze
      powstrzymac sie od wspolzycia lub zastosowac podwojne zabezpieczenie.
      Jesli dobrze rozumiem to miala Pani 2 krwawienia w przeciagu tygodnia,przy czym
      jedno w trakcie przyjmowania tabletek.Konstatujac:jesli krwawienie pojawilo sie
      pod koniec brania tabletek i trwalo 2-3 dni i ustapilo bez pomocy srodkow
      farmakologicznych,to przyjmuje,ze byla to reakcja spowodowana wahnieciem
      rownowagi hormonalnej,ktorej przyczyn moze byc wiele,ale nie sa one tu
      istotne.Potem po zakonczeniu opakowania znow wystapilo krwawienie(czy tak?) i
      wedlug mnie to wlasnie byla miesiaczka,wiec powinna Pani normalnie rozpoczac
      nastepne opakowanie hormonu.Skoro lekarz zalecil odstawienie tabletek,to przy
      problemach z hormonami,moze Pani miesiaczki po prostu sie w najblizszym czasie
      nie doczekac.Teraz rozwiazanie jest jedno:wykluczyc w 100% ciaze i zglosic sie
      do lekarza po lek na wywolanie iesiaczki,zasugerowac problem i ewentualnie
      zapytac czy nie jest potrzebna zmiana leku.Nie wiem jak dlugo Pani ten lek
      brala-jesli nie bylo wczesniej problemow,to mozna ze zmiana sie wstrzymac,jesli
      1-2 miesiace to zmmiane nalezy powaznie rozwazyc.Jesli brala Pani lek
      regularnie i nie zapomniala zadnej tabletki,i nie bylo to 1-sze opakowanie,to
      prawdopodobienstwo ciazy jest znikome,prawie zadne.Moim zdaniem niepotrzebnie
      odstawila Pani lek.Oczywiscie decyzja nalezy do Pani i lekarza.Ja sugeruje
      rozwiazanie,ale nawet nie jestem pewien czy dobrze odczytalem Pani
      list.Robert
    • Gość: ninia Re: czy naprawde nikt nie chce tego przeczytac?Pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 09:44
      dziekuje panu bardzo za odpowiedz na moj list.microynon bralam od 3 lat i nie
      mialam nigdy tego typu objawow,wszystko bylo poprostu jak we szwajscarskim
      zegarku.Prosze mi jeszcze powiedziec czy jesli tak jak lekarz powiedzial to
      krwawienie w trakcie opakowania bylo wynikiem nie wchloniecia sie czegos to jak
      duze ryzyko jest ciazy?Jeszcze raz dziekuje (a tak z ciekawosci,czy Pan jest
      lekarzem)?
      • roberto26 Re: Do Nini 18.12.04, 12:37
        Droga Pani,
        po 3-letnim braniu antykonc.hormonalnej istnieje takie samo prawdobodobienstwo
        krwawien w trakcie cyklu jak w przypadku rozpoczecia stosowania tego typu
        anykoncepcji .Na to nie ma reguly i przyjmuje sie za normalne taka wlasnie
        reakcje organizmu.Jesli kr3wawienia wewnatrz cyklu powtarzaja sie bardzo
        regularnie to oczywiscie jest to wskazanie do zmiany hormonu,ale jesli sa to
        przypadki sporadyczne to nie podstawy do obaw.
        A co do ciazy,to zalezy jak dlugo pozostawala Pani w przerwie bez
        zabezpieczenia i w ktorym dniu cyklu przerwala Pani kuracje.Jesli pod koniec
        cyklu lub po wybraniu calego opakowania,to tearetycznie ma Pani jeszcze okolo 7
        dni ,,bezpiecznych".Potem organizm powinnien zaczac dzialac normalnie i znowu
        sa 2 mozliwosci:1.albo zaczyna byc Pani plodna i to nawet bardzo i szansa na
        zaplodnienie jest wysoka 2.albo Pani organizm potrzebuje po 3
        latach ,,przyzwyczajania sie" do blokady owulacji dlugiego
        czasu ,,odblokowania" z czym mamy czesto do czynienia_kobiety po kilkuletniej
        antykoncepcji skarza sie na niemoznosc zajscia w ciaze.Musi Pani przede
        wszystkim sprawdzic ,co jest z ewentualna ciaza zanim podejmie Pani
        jakiekolwiek dzialania w kierunku wywolania krwawienia.Powodzenia.Robert
        • Gość: pól-gin Re: Do Nini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 15:54
          Panie Robert ginekolog z islamskich krajów beta HCG ponizej 1 wyklucza ciąże tą
          pozamaciczną też ginekolog polski
          • Gość: pól-gin Re: Do Nini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 15:57
            USG dopochwowe napewno wykaze ciąże przy beta HCG 1 i OB o taktak
            • invicta1 Re: Do Nini 18.12.04, 19:50
              no więc właśnie coś dziwne te odpowiedzi Roberto beta poniżej 1, a usg ma
              pokazać ciążę?????????????????????????????????????????
              • Gość: emma Re: Do Nini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 21:32
                Badanie beta HCG- wykazuje ciążę już od 6 dnia od zapłodnienia.Tu nie ma
                pomyłek.
                • Gość: pół-gin Re: Do Nini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:15
                  tak dziwne i jego praca jako ginekolog w 9 islamskich krajach w islamie
                  mężczyzna gin !!może GP ale taż naciągane
                  • magnieszka1 Re: Do Nini 19.12.04, 12:04
                    Nie zasmiecaj nam forum ,bo rzeczywiscie jestes jakas polowka czlowieka.My same
                    wiemy kogo sluchac i jak postepowac i nie interesuja nas twoje wywody.A wyobraz
                    sobie,ze maz mojej kolezanki,mezczyzna-ginekolog ,pracowal w Libii przez cale
                    12 lat i nikt z tego powodu nie robil problemu,wiec bzdur nie wypisuj,ale
                    oswiec swoj pusty rozumek,bo to nie czasy sredniowiecza.A a propos ciazy to w
                    piatek rozmawialam ze swoim ginekologiem i powiedzial mi ze mial w swojej
                    praktyce 2 przypadki kiedy hcg nie wykazywalo ciazy, a jednak ciaza byla.W
                    przyrodzie wszystko mozliwe i trzeba wszystko sprawdzic zeby nie bylo
                    rozczarowac.Wiec uwagi zostaw dla siebie i tyle, bo mnie one raza.
                    • Gość: pół-gin Re: Do Nini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 14:49
                      ciąży bez beta HCG nie opisał nikt na swiecie powiedz doktorowi by to zrobił
                      człowiek uczy się całe życie
                      • joisana Re: Do Nini 19.12.04, 16:03
                        Czyżby?! To widać ja jestem pierwszym przypadkiem, w piątym tygodniu prawidłowo
                        rozwijającej się ciąży ( z widoczną akcją serca płodu ) miałam beta HCG 2,
                        powtarzano mi badanie w 3 laboratoriach i wynik był raz1 dwa razy 2, czyli tyle
                        ile wynosi błąd statystyczny. Córka ma 3,5 roku. Wniosek- medycyna i analityka
                        to nie nauki ścisłe! A na świecie są rzeczy o których się mądrzejszym od ciebie
                        nie śniło!
                        • Gość: gin-pol Re: Do Nini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 19:00
                          laboratorium do kontroli lekarze twoi się usmiali widząc beta HCG 2 i FHR
                          dodatni.Nie zmienia to faktu że frakcja beta HCG jest wydzielana tylko w ciąży

• Gość: pół-gin Re: Do Nini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 19:26
                          nie jesteś kwiatuszku żadnym wyjątkowym przypadkiem FHR DODATNI TO OK 4,5TC
                          WTEDY BETA hcg jest w granicach paru tysięcy gdzie mieszkasz że zapytam z
                          ciekawości
                          • joisana Re: Do Nini 19.12.04, 21:47
                            Jaki uroczy smile)), wtedy kiedy robiłam badania mieszkałam praktycznie 24 h na
                            dobę na uczelni, aby było weselej medycznej , to był 4 rok. Znam podręczniki i
                            znam też życie, moja teściowa jest szefową analityki w dużym ośrodku i wierz mi
                            widziała dziwniejsze rzeczy, cała rodzinka to medyczna klika i wszyscy
                            faktycznie się śmiali, ale jeszcze bardziej chcieli wiedzieć dlaczego i przy
                            okazji, czy nie dałoby się zrobić furrory potwierdzając badaniami jak organizm
                            może zneutralizować betaHCG. Mnie się najwidoczniej udało, im nie, chyba jednak
                            jestem wyjątkowa smile.
                            • Gość: pół-gin Re: Do Nini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 22:10
                              super jest fajnie ja widziełem morfologie lepszą o 2g po ablacji niz przed
                              cieciem zrobiłem ją bo muszę potwierdzić anemię przed przetoczeniem nie nie
                              zaraz po cięciu tak jak należy po godz po 2 godz po 3 godz i weryfikacja nadal
                              była lepsz niż przed cięciem.Niestety błędy laboratorium to nie droga do Nobla
                              • joisana Re: Do Nini 19.12.04, 22:38
                                Nie dość, że uroczy to jeszcze kardiohirurg?! No, no, jestem pod wrażeniem smile)).
                                A nobel, kto wie, gdyby odkryli przyczynę wink.
                                Czy tak trudno zaakceptować coś, co co nie mieści się w ramach schematu?
                                Analiza i logika: są tylko 3 rozwiązania :błąd maszyny-możemy wykluczyć, na
                                trzech różnych wynik taki sam, błąd człowieka-j.w. pięciu różnych analityków
                                nie popełniłoby takiego samego błędu, skoro więc dwie pierwsze musimy odrzucić
                                to należy założyć, że wynik jest prawdziwy. To straszne kiedy coś takiego burzy
                                dotychczasowy porządek prawda wink.
                                • Gość: @ Re: Do Nini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 14:08
                                  Cięcie cesarskie robią położnicy ze wskazan alatio placentae praecox nie
                                  kardiochirurdzy
                                  • joisana Re: Do Nini 20.12.04, 18:56

ABLACJA

Metoda leczenia stosowana w arytmiach, której celem jest wyleczenie, poprzez
                                    usunięcie struktury odpowiedzialnej za arytmię. Po dokładnym zlokalizowaniu
                                    struktury serca odpowiedzialnej za arytmię, niszczy się ją stosując energię
                                    częstotliwości radiowych lub zamrażanie.

• Gość: @ Re: Do Nini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 19:35
                                      tak jak najbardziej wszystko w porządku ablatio placentae natomiast to
                                      odklejenie łozyska jest wskazaniem do cięcia natychmiast.
                                      • joisana Re: Do Nini 20.12.04, 19:50
                                        Ach te nieścisłości i skróty myślowe wink)), dla Ciebie cięcie to synonim
                                        cesarki, dla mnie nie, dla Ciebie ablacja to skrót na jednostkę chorobową, dla
                                        mnie nazwa kar.-hir. zabiegu smile. Jednak lekarz! A jakim sposobem ma czas na
                                        śledzenie babskich forów wink? Urlop czy dostęp do sieci w szpitalu?
                                        • Gość: @ Re: Do Nini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 22:46
                                          Jak to jednak przecież zmieniłem się w @ .Szpital ma stałe łacze i tak pomiędzy
                                          porodami i cięciami ,przyjęciami ,wypisami czytam wasze posty.Dzisiaj było
                                          kolejno 4.1.5.6.Teraz z domowego komputera odpowiadam grzecznie jak ktoś zechce
                                          czytać.
                                          • joisana Re: Do Nini 21.12.04, 10:19
                                            I jak znajdujesz to forum, na którym najwięcej postów pt. "nie miałam stosunku,
                                            ale czy na pewno nie jestem w ciąży, bo on t-a-m mnie dotknął, a ja mam teraz
                                            mdłości." wink))? Zaciekawiasz mnie, zaczęłam nawet śledzić adres ip, a tu miła
                                            niespodzianka w innym wątku i okazało się, że nietrzeba smile. Czy na żywo
                                            pacjętki też reagują na Ciebie tak jak co poniektóre dziewczyny z tego forum?
                                            Wyzwalasz w nich straszne instynkty, działasz jak płachta na byka wink!
                                            • Gość: @ Re: Do Nini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 21:44
                                              Dlaczego śledzić i dlaczego zaciekawiło ,dlaczego nie trzeba? Jak znalazłem
                                              zdrowie -zdrowie kobiety i jest odchłań niewiedzy .Na żywo nie, jestem podobno
                                              flegmatyczny i można mi ufać.Tutaj zawsze jest możliwość że jakiś zbok rozmawia
                                              z naiwnymi młodymi kobietami ,krew mnie zalewa.Niestety po literkach i błedach
                                              nie wiesz kto jest z drugiej stony.Wszyscy wiedzą że trujące grzyby to
                                              muchomory czerwone PRAWDA??
                                              • joisana Re: Do Nini 22.12.04, 10:16
                                                Śledzić adres- bo jestem strasznie ciekawska (anonimowy internet straszliwie
                                                mnie deprymuje), nie trzeba- bo jesteś b.charakterystyczny i nowy nik niczego
                                                nie zmieni, a zaciekawiło-bo tajemnicze stworzenie jesteś, a ja mam naturę
                                                dedektywistyczną.
                                                A we flegmatyczność nie wierzę, no hyba, że to hybryda z choleryzmem wink.
                                                A z tym niebezpieczeństwem porad udzielanych przez osoby całkowicie
                                                niekompetentne, kobiety są jednak trochę same sobie winne. Zachowują się jakby
                                                do szkoły podstawowej nie chodziły. W materiale biologi jest wystarczająco
                                                dokładnie potraktowana anatomia i fizjologia narządu rodnego, aby być
                                                nowoczesną i świadomą kobietą należałoby tę wiedzę nieco pogłębić i nie
                                                musiałyby pytać o podstawowe rzeczy. A one sprawiają wrażenie totalnie
                                                nieświadomych, rozpoczynają życie płciowe, biorą pigułki i nic o tym nie
                                                wiedzą, nie przeczytają nawet załączonej ulotki. Ciemnogród ta Polska, robi się
                                                tu tabu z najnaturalniejszych rzeczy pod słońcem, pewnie dlatego u nas
                                                umieralność na nowotwory kobiece jest taka duża. Amanita muscaria należy raczej
                                                do tych podtruwających, moja ciotka umie z nich robić świetną marynatę smile!
                                                • Gość: Położnik Re: Do Nini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 11:54
                                                  Strasznie ciekawska Joisano.Jestem położnikiem w czystej formie(Prawdziwy
                                                  położnik powinien mieć ołów w du.. i ogień w rękach)śp.Prof.Rzempołuch.
                                                  Jednak przynajesz mi rację wszyscy wiedzą że trujące są móchomory te czerwone.
                                                  Wiedza ogólna wszystkich ludzi jest straszna,spróbuj rozrzucić diamenty ale te
                                                  nie czytej wody pomieszane z kryształami Sworowskiego i każ wybrać komukolwiek
                                                  najcenniejszy jeśli trafi będzie jego i co wszyscy wybiorą największy i czysty
                                                  kryształ,kto słyszał o czarnych diamentach.Tak jest też z wiedzą,nie da się
                                                  mówić szeptem do tłumu.Przepraszam za zawiły tekst ,i błędy .Miłego dnia ,
                              • magnieszka1 Re: Do POLGINA 19.12.04, 22:42
                                Dopiero jak Joisana wylozyla ci kawe na lawe, to zaczynasz dziecinnie
                                tlumaczyc, ze jednak hcg nie jest wyrocznia.A przeciez niedawno zarzuciles
                                Robertowi brak wiedzy tylko dlatego, ze nie wzial pod uwage hcg.I co teraz?
                                Mojego lekarza tez oskarzasz o brak kompetencji.Ojej ty jestes jednak
                                napalencem , ktory chce nas tu nabrac.Kazdy moze, ale szkoda ,ze robisz to
                                naszym kosztem, bo mi osobiscie uwagi i styl Roberta podobaly sie.Twoj
                                przeciwnie-jestes arogancki i bez pdstaw zarozumialy.Czytaj sobie;maz mojej
                                kolezanki juz wczesniej powiedzial, ze wielu facetow wchodzi na nasze forum ,
                                zeby sie pobudzac i wtedy przedstawiaja sie oni jako lekarze, zeby zdobyc nasze
                                zaufanie i wydobyc najbardziej intymne problemy.To ma dzialac jak darmowy seks
                                telefon.I mial racje!
                                Dziewczyny uwazajcuie na tego facia, bo bawi sie nasza szczeroscia a
                                prawdziwych fachowcow nam odstrasza, bo sie boi ich obecnosci.
                                • Gość: pół-gin Re: Do POLGINA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 22:45
                                  koniec bomba kto nie czytał ten trąba
                                • joisana Re: Do POLGINA 19.12.04, 22:52
                                  Spokojnie magnieszka, całe to halo o niezamieżoną nieścisłość Roberta,
                                  wykluczenie ciąży jest zawsze niezbędne, przed zastosowaniem leczenia, betaHCG1
                                  to jednak może być błąd lab. a może ciąża dużo młodsza i nieprawidłowa, jest
                                  wiele innych ale przecież to nie konsylium.
                                  A pół-gin to tylko nerwus i chyba jednak z branży medycznej, czy lekarz nie
                                  wiem, ale wie sporo. A kulturalny i subtelny byc nie musi, to tylko człowiek,
                                  jak każdy z nas.
                                  • joisana Re: Do POLGINA 19.12.04, 22:53
                                    Ups, przepraszam, ale chyba już śpiąca jestem-oczywiście niezamierzoną.
                                    • joisana Re: Do POLGINA 19.12.04, 22:54
                                      Z czystej ciekawości, dlaczego pół-gin?
                                      • Gość: pół-gin Re: Do POLGINA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 23:01
                                        Joisana droga Pani położnik-ginekolog w skrócie poł-gin kiedyś napisałem pół-gin
                                        i tak zostało dobranoc miłych snów
                    • Gość: pół-gin Re: Do Nini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 15:23
                      widzisz kobieto nie obraziłem Cię niczym dlaczego ty to robisz nie musisz
                      czytać tego co piszę Ciebie to nie dotyczy.Roberto nie odpowiada a powinien ty
                      nie zabieraj glosu w jego imieniu on wie o co chodzi
              • Gość: pół-gin Re: Do Nini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 22:13
    • Gość: . Re: czy naprawde nikt nie chce tego przeczytac?Pr IP: 81.219.113.* 21.12.04, 19:20
      .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka