Dodaj do ulubionych

pogorszenie wzroku po pigułkach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:40
Czesc, czy któras z was miała pogorszenie widzenia w trakcie brania tabletek?
czy mozliwe jest odklejanie siatkówki? i co okulista poradził? czy to da się
wyleczyć? czy nadal bierzecie tabletki? prosze o odpowiedzi bo coś mi się
dzieje z oczami 9widzę cienie i plamy).
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: pogorszenie wzroku po pigułkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 13:50
      Najlepiej jak najszybciej udaj sie do lekarza...Ja biore kilka lat pigułki i
      nie zauważyłam żadnych zmian związanych ze wzrokiem
    • Gość: ana Re: pogorszenie wzroku po pigułkach IP: 80.51.254.* 31.12.04, 17:30
      Ja bralam tabletki anty przez jakis czas,w trakcie nie zauwazylam pogorszenia
      sie wady-mialam -0,75 niestety musialam odstawic,i po paru miesiacach, nie
      wiecej niz pol roku od odstawienia,zauwazylam ze gorzej widze,pobieglam do
      okulisty i to byl szok!-mialam dwa razy gorsza wade tzn.-1,5 .Do dzis nie wiem
      dlaczego az tak mi sie pogorszyl wzrok,nawet nie myslalam ze to moze byc od
      tabl.ale twoja wypowiedz dala mi do myslenia,czy to mozliwe?....
    • Gość: kalina Re: pogorszenie wzroku po pigułkach IP: *.crowley.pl 01.01.05, 12:35
      pogorszenie wzroku podczas brania pigułek może być objawem zakrzepu. może ale
      nie musi. Pigułki podwyższaja ryzyko powstania zakrzepów a naczynia
      doprowadzajace krew do oka są bardzo delikatne. Idź do okulisty i ginekologa.
      Lepiej dmuchac na zimne. Pozdrawiam
      • Gość: Basia Re: pogorszenie wzroku po pigułkach IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 01.01.05, 16:00
        Jestem wysokim krótkowidzem, mam zaawansowane zmiany zwyrodnieniowe siatkówek
        obu oczu, przez wiele lat brałam tabl. i nic sie nie pogorszyło. Tabl. nie
        powodują wzrostu wady refrakcji (ma to inne przyczyny). Pogorszenie wzroku, o
        którym pisze w ulotce jest związane z ewentualnym zakrzepem w tętnicach
        siatkówek, co spowoduje niedokrwienie i pogorszenie widzenia.
      • very_martini Re: pogorszenie wzroku po pigułkach 02.01.05, 01:28
        Właśnie miałam o zakrzepie napisać! W życiu bym nie wpadła, że w oku też może
        sie zrobić zakrzep, ale ostatnia przygoda, na szczęście z happy endem, mojej
        znajomej dołożyła się do rozwoju mojej wiedzy o możliwej lokalizacji zakrzepów.
        Brrrrrrrrrrr. Umarłabym chyba ze strachu, gdyby mi coś takiego zdiagnozowano

16%VOL
        22%VAT

takie tam sobie forum homeopatia
    • Gość: :( ja tez gorzej widze:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.05, 22:44
      nie wiem czy to przez tabletki, czy przez to, ze musze czesto wytezac wzrok na
      czytaniu ksiazek;/
      czy jest to nieodwracalne? Po jakich tabletkach zauwazylyscie jakies zmany z
      oczami?Ja bralam rigevidon a teraz novynette.

Pozdrawiam
      • Gość: margit Re: ja tez gorzej widze:( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:18
        Ja od tygodnia mam jakby cienie przepływające przed oczami, nie ciągle, ale
        jakoś bardzo czesto. Gdzies wyczytałam ze takie cienie mogą być objawem
        odlejania siatkówki,a w ulotce tabletek anty jest napisane ze to uboczny skutek
        ich stosowania. Ale nie wiem dokładnie czy to wogóle od tabletek, moze z braku
        jakiś witamin tak mam, musze to sprawdzić u lekarza.
        A wogole tabletki biorę od 5 miesięcy (nie wiem czy po takim czasie już może
        coś się dziac nie tak), najpierw 3 opakowania novynette, potem 1 cilest, a
        teraz już drugie Tri- minulet - chyba w końcu dobrany prawidłowo. Nie
        chciałabym żeby okazało się ze muszę teraz po dobrym dobraniu pigułek, je
        odstawiać ;-(((
        • Gość: Basia Re: ja tez gorzej widze:( IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 04.01.05, 13:17
          Z tym odklejeniem siatkówki od tabletek to grubo przesadzasz. Męty są zazwyczej
          wynikiem zmaian w ciele szklistym i to nie od tabletek. Mogą też występować w
          przebiegu ogólnych chorób, np. anemii. Idź lepiej do okulisty zamiast wymyslać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka