Gość: anula IP: 82.160.68.* 07.01.05, 15:35 prosze o rade czy mozna latac samolotem w ciązy i liste dobrych ginekologów w Kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joisana Re: latanie samolotem w ciąży 07.01.05, 15:47 Każdy przypadek jest inny, skonsultuj to z ginekologiem prowadzącym ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Re: latanie samolotem w ciąży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 16:04 Zapytaj o to swojego lekarza, a jeśli zdecydujesz się już na lot samolotem pami ętaj o tym aby nie przechodzić przez bramki na lotnisku! Wystarczy powiedzieć, że jesteś w ciąży i zostaniesz przepuszczona bokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura Re: latanie samolotem w ciąży IP: *.wi.rr.com 07.01.05, 19:28 Czesc Ewa.Cztery lata temu tez bylam w ciazy i nagle zaczelam strasznie krwawic i miec okropne bole brzucha i oczywiscie stracilam go.Niewiem czym to bylo spowodowane czy tym ze dzien wczesniej lecialam samolotem czy nie, ale wiem napewno ze kiedy bede w ciazy juz nigdy nie wsiade w tym czasie do samolotu.Mama mojego chlopaka mowila mi ze slyszala o tym ze lot samolotem moze byc przyczyna poronienia ze wzgledu na nienaturalne cisnienie, ktore tam jest, ale ja mysle ze to nie zawsze tak musi byc, moja mama leciala samolotem jak byla w ciazy i urodzila zdrowe blizniaki.Prawdopodobnie zalezy to od organizmu im jest slabszy tym wieksza szansa poronienia.Zapytaj swojego doktora chociaz i on nie moze Ci dac 100% gwarancji.Wszystko zalezy od Ciebie a moze mozna tam dojechac samochodem albo mozesz tam poleciec juz z dzidziusiem za niedlugo? Tak czy inaczej zaufaj sobie Ewciu i powodzenia w tym szczegolnym dla Ciebie czasie.Love,Laura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: latanie samolotem w ciąży IP: *.forhls01.nm.comcast.net 07.01.05, 20:04 Moja siosta leciala samolotem jak byla w ciazy, chyba w 4 miesiacu, i to z Polski do USA, a wiec lot dlugi a 2 tyg, pozniej wracala ta sama trasa i urodzila zdrowe dziecko. No ale chyba powinnas porozmawiac z lekarzem, bo kazdy przypadek jest inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: latanie samolotem w ciąży IP: *.c3-0.crm-ubr4.crm.ny.cable.rcn.com 07.01.05, 20:32 Ja lecialam w drugim semestrze 4 razy i to byly dlugie loty po 8-14 godzin i mam zdrowe dziecko. Jesli z ciaza jest wszystko w porzadku to mozna latac. Spytaj lekarza. To o zmianie cisnienia i poronieniach z tym zwiazanych to chyba juz nie odnosi sie do obecnych samolotow. Cisnienie zmienia sie minimalnie, przeciez w samolotach jest komora cisnieniowa. Tylko nie dzwigaj bagazy, bo to ci na pewno nie posluzy. A dlaczego nie mozna pzrechodzic przez bramke na lotnisku? Nie widzialam jeszcze, zeby kobieta w ciazy omijala bramke, na pewno nie teraz po zamachu w NY. Ale moze... ja tam sie nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś