Gość: Gardenia IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 11.01.05, 14:25 Odczuwacie pieczenie po irygacji z tantum rosa? Moze ja zle dawkuje ale dalam pol saszetki na pol litra. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stokrotka Re: Tantum Rosa IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 11.01.05, 14:52 Dobrze dawkujesz tantum rosa. Z tego co pamiętam po irygacji tym roztworem zawsze odczuwałam niewielkie pieczenie, które bardzo szybko mijało. Sam preparat uważam natomiast za świetny. Prawda jest jednak taka, że mając stan zapalny przeważnie się podmywam tym preparatem, zaś irygacje robię bardzo sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Tantum Rosa IP: *.vub.ac.be 11.01.05, 15:04 Z tego co pamietam stosowalam saszetke na pojemnoc irygatora, czyli na pol litra. Odczuwalam lekki dyskomfort przez kilka minut, potem mijal i szybko odczuwalam ulge (glownie jednak chyba z powodu dzialania znieczulajacego, ktore Tantum ma). Z moich doswiadczen jednak wynika, ze Tantum pomaga doraznie i nie moge sie przy jego pomocy wyleczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lia Re: Tantum Rosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 19:00 Mam pytanie dotyczące Tantum Rosa - ile irygacji zazwyczaj stosowałyście przy lekkim stanie zapalnym, bakteryjnym? A ile w wypadku profilaktyki i czy w ogóle profilaktycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gardenia Re: Tantum Rosa IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 11.01.05, 20:25 Ja wczoraj + Lactovaginal, dzis zamierzam powtorzyc ale nie wiem ile dni tak jeszcze. W sumie 3 dni tak zrobie a potem nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gardenia Re: Tantum Rosa IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 11.01.05, 20:26 Dodam ze to przy stanie zapalnym, ale tak naprawde nie wiem czy to stan grzybiczy czy bakteryjny, jestem przed wizyta wiec ratuje sie czym moge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Tantum Rosa IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 22:12 Lia profilaktyczne stosowanie tantum rosa raczej Ci odradzam. Musisz pamiętać, że płyn ten wypłukuje także dobre bakterie, które są naturalne dla środowiska pochwy. Jedynie w przypadku infekcji, podejrzenia o grzybicę można robić irygacje i stosować lactovaginal, żeby przywrócić kwaśność środowiska. Czasami to pomaga i niepotrzebne jest leczenie antybiotykami. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka244 Re: Tantum Rosa 12.01.05, 14:14 Profilaktycznie jak najbardziej ale 1 raz w tygodniu płukanka i 2 razy na noc czopek lactovaginal natomiast,po zaraz po zakończeniu miesiaczki dwa dni pod rzad płukanka z tantum rosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gardenia Re: Tantum Rosa IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 12.01.05, 23:35 Jesli jest podejrzenie o grzybicę to przez ile dni można robić irygacje i stosować lactovaginal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxc Re: Tantum Rosa IP: *.acn.waw.pl 13.01.05, 14:17 Gardenia, jeśli po 3 dniach objawy nie minęły a wręcz nasilają się ja radziłabym udać się do lekarza po odpowiednie leki. Irygacje i lactovaginal pomagają kiedy infekcja nie jest duża. Odpowiedz Link Zgłoś