Dodaj do ulubionych

Ile moze kosztować skrobanka

IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 25.01.05, 12:39
ile morze kosztować skrobanka i jak to przebiega w trakcie usówanai i jak
kobieta czuje sie po?
Obserwuj wątek
    • joisana Re: Ile moze kosztować skrobanka 25.01.05, 12:48
      Takie posty już były, skorzystaj z wyszukiwarki.
    • to_jaaa Re: Ile moze kosztować skrobanka 25.01.05, 12:57
      Sorry, trzeba się było uczyć ortografii zamiast bawić się w seks.
      • zdesperowana6 Re: Ile moze kosztować skrobanka 25.01.05, 13:04
        a ty co polonistka?? przez przypadek popełniłam błod do <to jaa>
        • pimpek_sadelko Re: Ile moze kosztować skrobanka 26.01.05, 12:59
          zdesperowana6 napisała:

> a ty co polonistka?? przez przypadek popełniłam błod do <to jaa>
          ale puste pudlo.
    • lilith76 Re: Ile moze kosztować skrobanka 25.01.05, 16:17
      jakbym czytała mail do biura podróży...
    • Gość: Magda20 Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 17:06
      W czasie zabiegu jesteś pod narkozą, pozniejsze dolegliwości to osłabienie,
      długotrwałe krawawienia. (ok. 2 tys. )Zabieg trwa ok. 40 min.
      • Gość: Położnik Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:08
        Madziulka nie pisz bzdetów ,zabieg jest zabroniony prawnie ,nie trwa40 minut
        tylko 10 najwyżej nie ma krwawienia długotrwałego.
        • Gość: kol Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 20:20
          a 2-tygodniowe to krótkie??
        • Gość: Magda20 Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 16:30
          Ja nie pisze bzdetów tylko mówie jak było, ja tam spedziłam 40 min i miałam
          długie krwawienia, to wszystko. Dziewczyna sie pyta to jej odpowiadam jak było
          w moim przypadku. A jesli chodzi o te wszystkie miłe panie, to po to jest forum
          zeby komus pomoc a nie oceniać, każdy ma swoje życie i nic nikomu do tego.
          A jak sie nie podoba to idzcie na inne forum i porozmawiajcie o tym, bo widze,
          że ten temat wzbudza duzo emocji. Co to za zwyczaje, żeby sie bulwersować
          postępowaniem, czy decyzjami kogoś! Nie wasza sprawa, ktos zadaje pytanie to
          trzeba pomóc, a nie krytkować. Boże co za ludzie.
    • Gość: siostra Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 21:23
      kosztowac może różnie, przebiegać też a czuć się będziesz po prostu jak
      wyskrobana kotka.
      • Gość: fafik Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.promax.media.pl 25.01.05, 22:00
        niedobrze mi.
    • lidek0 Życie ludzkie = pieniądze? 25.01.05, 22:23
      Sądzisz, że życie ludzkie można wyrazić w pieniądzach?
      www.abortionismurder.org/notconvinced.shtml tu znajdziesz wszelkie
      informacje
      • Gość: lissa Re: Życie ludzkie = pieniądze? IP: *.aine.pl 26.01.05, 00:04
        a ja jestem ciekawa czy taki zabieg jest bolesny? wiem ze narkoza itp ale coś
        chyba sie czuje?
        napiszcie
        pozdrawiam
      • Gość: Viola Re: Życie ludzkie = pieniądze? IP: *.dip.t-dialin.net 27.01.05, 09:10
        Ogladalam te okropne zdjecia....Jestem szczesliwa,ze nigdy nie musialam usowac
        ciazy.(mam 2 dzieci). Zobaczcie sobie te malenkie,niewinne istotki porozrywane
        na kawalki...Jakim potworem potrafi byc czlowiek !!!!!.Dodam ,ze nie jestem
        osoba wierzaca w boga-moje poglady nie maja z tym nic wspulnego.Jestesmy gorsi
        od zwierzaz-przykro mi! Czy nie lepiej zadbac o antykoncepcje?????!!!!!
      • Gość: martuska Re: Życie ludzkie = pieniądze? IP: *.gl.digi.pl / 213.227.72.* 04.02.05, 21:19
        TE ZDJECIA SĄ STRASZNE!!!!
    • lidek0 [...] 25.01.05, 22:28
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: pola Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.05, 23:23
        a ty, jak wnioskuję z żenującego podpisu, matką jesteś? to dopiero smutne.
        • lidek0 Re: Ile moze kosztować skrobanka 26.01.05, 22:22
          A co takiego żenującego jest w moim podpisie? To, że jestem mamą, miałam 2
          niepowodzenia za sobą i jestem adminem forum dla starających się o dziecko? Z
          własnego niestety przykrego doświadczenia wiem jak cholernie boli strata
          dziecka. O tym czy zabieg był przemyślaną decyzją czy nie kobieta przekonuje
          się /moim zdaniem/ dopiero po nim ale nie ma juz niestety odwrotu.
          • Gość: poli [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:34
      • Gość: No_name Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.net.pulawy.pl / *.net.pulawy.pl 26.01.05, 01:04
        Wow!Gratuluję mamusi sformuowań!!!"K....a"- jak napisałaś jakie to
        górnolotne!!! A może ksiądz Rydzyk Cie tego nauczył < ten sam poziom> ale on
        jest lepszy od Ciebie chociaż, tylko minimalnie bo wyraża sie przyzwoicie??
        Lidek0 Też nie popieram aborcjii, tylko jest jedna zasadnicza różnica. Czasem
        trzeba dać komuś do myślenia, a nie wyzywać od najgorszych, bo to do niczego
        nie prowadzi. Twoje tłumaczenie- wyzwiska są obraźliwe i czasem po prostu
        lepiej się zamknąć. To tak jak z prostym powiedzeniem "byle co jjesz i byle co
        mówisz". Ciekawa jestem co jadłaś??
        • mijaczek Re: Ile moze kosztować skrobanka 26.01.05, 01:56
          Zebyscie wy wiedzieli jak czuje sie kobieta, ktora pragnie dziecka jak niczego
          innego na swiecie i albo nie moze zajsc w ciaze, albo nie moze jej donosic....
          I potem czyta takie beztroskie zapytanie o aborcje... a sa kobiety, ktore dalyby
          wszystko, zeby moc byc w ciazy...

A propos samego zabiegu aborcji... czy to nie jest absurd, ze w panstwie prawa,
          w jakim ponoc zyjemy, i w ktorym ponoc aborcja jest nielegalna mowi sie o niej
          na forum publicznym...

Ten watek czesciowo wyglada mi na prowokacje.... tak czy siak - smierdzi.
          Smierdzi zlem...
          Aaa... z Rydzykiem nie mam nic wspolnego. Jak go spotkasz mozesz mu ode mnie
          napluc w twarz.

Ide glosowac za skasowaniem tego watku.
          Mia
          • kasj Re: Ile moze kosztować skrobanka 26.01.05, 09:19
            wiecie - w glowie mi sie nie moze pomiescic - jak dziewczyna moze tak beztrosko
            o to pytac - ja rowniez swojej ciazy nie planowalam - bylam przerazona, nie
            zaprzeczam - ale teraz z prespektywy czasu - jak patrze na moja sliczna
            coreczke nie wyobrazam sobie zycia bez niej
            glosuje za skasowaniem watku
            pozdrawiam
            • graszka25 Re: Ile moze kosztować skrobanka 26.01.05, 09:31
              mnie też razi że tak beztrosko się o tym wypowiadasz. w końcu tu chodzi o życie
              twojego dziecka, cześć ciebie. zwolennicy aborcji powiedzieliby pewnie ze masz
              prawo wyboru. a co z prawem do wyboru dziecka? ono jest istotą żywą, od 25 dnia
              od zapłodnienia bije jego serduszko. lepiej dobrze sie zastanów zanim to
              zrobisz bo skutki będą nieodwracalne, zwłaszcza w psychice. spotkałam sie z
              kobietami po aborcji i wierz mi że 9 na 10 z nich nie potrafi poradzić sobie z
              tym co zrobiło, a około 30% popełnia nawet samobójstwo. chcesz tego? skrzywdzić
              własne zdiecko i do końca życia żyć w piekle które sobie zgotowałaś? nie warto.
              z każdej sytuacji jest wyjście, nie trzeba sięgać po tak drastyczne środki.
              to moja opinia.
          • Gość: Kasia Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.robbo.pl / 194.106.193.* 26.01.05, 10:53
            Tak się składa, że mamy wolnośc słowa i można rozmawiać publicznie także np. o
            zbrodniach. Nie udawaj, że nie widziałaś ogłoszeń bezczelnyc lekarzy:
            wywoływanie miesiączki tanio - to jest szczyt obłudy właśnie. Nie ma sensu
            umoralnianie - kto się nawróci, gdy nazwany zostanie k...ą? Tak, są mamy
            starające się i sa takie kobiety, które nie chcą urodzić. Taki jest świat,
            daleki od sprawiedliwości. Rozmowa o aborcji nie uwlacza starającym się.
            Kasia
            • Gość: Magda20 Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:31
              I święta racja.
        • lidek0 Re: Ile moze kosztować skrobanka 26.01.05, 22:17
          Skąd wiesz co k......a znaczy? Ilośc kropek to ilośc liter i nie wyzywam nikogo
          od najgorszych. Proponowałabym lepiej czytać posty. Właśnie swoim postem daję
          do myślenia, wyzywanie od najgorszych jest domeną innych.
      • Gość: magda_0609 Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.dami / 213.76.164.* 27.01.05, 00:46
        I nie pitol, bo nie ma zrostów i bezpłodności. A te strony to już do
        znudzenia...
        PS. Jestem przeciwniczka aborcji, ale nie lubie kłamstwa i tanich metod
        zniechęcania
        • lidek0 Re: Ile moze kosztować skrobanka 27.01.05, 07:54
          Zorosty są i to częściej niż myslisz. Sama je miałam po zabiegu.
        • antosiczek Re: Ile moze kosztować skrobanka 28.01.05, 15:48
          Magda 0609!!! - bezpłodność to jeden z wielu skutków aborcji. mam dobra
          znajoma, usunęła ciążę 14 lat temu,do dziś nie moze zajść w ciażę!!!! Lekarze,
          kliniki, także zagraniczne. Co Ty na to???
    • Gość: jo Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 09:31
      co Wy się wszystkie tak jej czepiacie??????????
      może to jest prowokacja, może nie...
      ale jeśli dziewczyna chce wiedzieć, to się pyta!!! o to chyba chodzi na tym
      forum - żeby zadawać pytania.
      A to, że aborcja jest legalna tylko w niektórych przypadkach, nie zmienia
      faktu, że każdy kto ma kasę może się jej poddać kiedy chce. Smutne, ale
      prawdziwe...
      Poza tym, to czy kobieta zdecyduje się na taki zabieg jest prywatną sprawą jej
      i jej sumienia, a nie Waszą. Nie macie własnego życia, że interesujecie się
      cudzym??
      Powracając do pytania: z tego co wiem, zabieg kosztuje od 1000, a nawet czasem
      mniej, do 5 tys(!!) Trwa ok.15min w narkozie, później są krwawienia przez parę
      dni, a później plamienie nawet do 3-4tyg. Następny okres Ci "przepada",
      dostajesz drugi w kolejności, po jakiś 4-6tyg. Jesteś osłabiona, ale boli tylko
      trochę. Te informacje to tylko to co słyszałam (wiesz koleżanka - koleżance,
      znajomy - znajomemu), więc to nic na 100%.
      Pozdrwaiam i Buziaki

P.S. Zajmijcie się własnym życiem
      • andaba Re: Ile moze kosztować skrobanka 26.01.05, 11:01
        Czasami mam wrażenie, że niektórzy są zdania, iż nie mogą zajść w ciążę przez
        to, że ktoś inny usunął...
        Nie popieram aborcji, ale niektóre posty obrończyń mnie wkurzają.
        • Gość: jo Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 11:08
          dlaczego wkurzają??
          ja też nie popieram, ale nie przeszkadza mi uważać, że jest to TYLKO I
          WYŁĄCZNIE CZYJAŚ prywatna sprawa i ja nie mam prawa się wtrącać. nie sądzisz??
          • andaba Re: Ile moze kosztować skrobanka 26.01.05, 11:11
            Ja miałam na myśli oburzone komentarze obrończyń życia poczętego. W końcu
            dziewczyna tylko pytała ile kosztuje skrobanka, a nie zrobiła ją. Sama jestem
            ciekawa ile kosztuje, mimo, że nie mam w planach.
            • Gość: jo Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 11:14
              a to przepraszam smile Źle Cię zrozumiałam. smile
            • lidek0 Re: Ile moze kosztować skrobanka 26.01.05, 22:29
              Słowo wyjaśnienia. Owszem moja reakcja była bardzo impulsywana, ale tylko
              dlatego, że sama bardzo przez 5 lat chciałam mieć dziecko, starałam się jak
              mogłam a los mi je odbierał, lekarze odbierali mi nadzieje, że kiedykolwiek
              będę je miała. Wyłam z bólu i szlag mnie trafiał jak słyszałam o skrobankach
              podczas kiedy ja chciałam urodzić i kochać. Wtedy myślałam, że to chyba zbyt
              wiele.
              Inaczej na takie posty reagują kobiety bez przykrych doświadczeń a inaczej te,
              po przejściach.
              A tak przy okazji nie tylko opinie obrończyń życia poczęstego są tu nie na
              miejscu.
              • Gość: Kasia Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.robbo.pl / 194.106.193.* 26.01.05, 23:47
                Wszystkie opinie są na miejscu, jeżli nie obrażaja rozmówców i np. nie
                propaguja faszyzmu, nienawiści rasowej i paru innych karalnych idei. Mówienie o
                przerywanie ciąży i propagowanie informacji/opinii o nim nie jest karalne. Nie
                są karane rónież kobiety, które zdecydowały się na taki krok. Impulsywne
                reakcje trzeba czasem powstrzymać, jeśli jest się dorosłym człowiekiem.
                Probleme w POlsce jest brak dyskursu - nie, bo nie! oraz propagowanie postawy:
                ja mogłam, to inne mogą (słynna posłanka Nowina-Konopka: Ja urodziłam 7 dzieci,
                to inne tez mogą" To sa sprawy do rozmawiania, a nie szczekania na siebie
                wzajem. jeśli ktoś jest przeciw przerywaniu ciąży, nigdy pewnie ciąży nie
                przerwie. Trzeba jednak jasno powiedzieć, że zakaz prawny doprowadził do
                sytuacji absurdalnej i niemoralnej: kobiety zamożne moga tego dokonać w każdej
                chwili i wszędzie (otwórz gazetę), zaś niezamożne słyszą, że muszą sobie radzić
                (albo - po co pani badania prenatalne?) Odkąd skończyłam 16 lat, to jest od 15
                lat uważam niezmiennie, że prawo powinno być pragmatyczne, nie ideologiczne.
                czasem jest tak, że - zabrzmi to być może okrutnie - ważniejsze jest życie,
                które istnieje, niż to potencjalne, mające się narodzić. Odsyłam też do lektury
                artykułów o sprawie dot. dwójki dzieci narodzonych ze straszna chorobą
                genetyczną - cóż, lekarze umyli ręce, nie oni wychowują te dzieci. Oskarża się
                feministki, że mówią - mój brzuch, moja sprawa, a co na to obrńcy życia? Twój
                brzuch, twój kłopot.
                Nie mam dzieci i nie wiem, co bym zrobiła, gdyby moje dziecko obraczone było
                ciężka wadą. A gdybym nie miała środków na wychowanie? Nie wiem. Dopóki sią nie
                dowiem, staram się nie osądzać.
                Pozdrawiam,
                Kasia
              • anula36 Re: Ile moze kosztować skrobanka 27.01.05, 00:21
                tylko niestety od impulsywnego przenoszenia wlasnych urazow na forum czesto sie
                robi a potem nakreca nieprzyjemna atmosfera.
    • Gość: realistka Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.aster.pl 26.01.05, 11:12
      Koleżanka: pół godziny ze znieczuleniem czy pod narkozą, nie jestem pewna,
      potem lekko otępiała była i trzeba ją było zawieźć do domu, po kilku godzinach
      doszła do siebie; o dodatkowych późniejszych krwiawieniach nic nie wiem, ale i
      nie pytałam, dziewczyna żyje normalnie i nie żałuje. Kosztowało ją to 2000.
    • Gość: mia Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 23:51
      masz chyba szvczescie ze Twoja mam nie chciala sie ciebie pozbyc tylko dlatego
      ze nie potrafila odpowiednio sie zabezpieczyc.....ale jesli to dziecko ma byc
      niekochane i traktowane przez ciebie jako zlo konieczne,,,,i tylko tak
      potrafisz podchodzic do konsekwencji twych czynow,,,,masz racje lepiej tak
      postapicsadchociaz nie pwoiem bardzo to smutne....chyba najpierw nalezy pomyslec
      a potem czynic......
      ja poronilam i noe mpglam sobie poradzic z tym ze tak sie stalo ...ze buo cos
      we mnie cos mojego cos ze mnie,,,,i ze nie masad..ze niebylam kobieta silna ze
      nie potrafilam jak inne mamy miec sojego dziecka....
      po czasie zaszlam w ciaze i mam swoje kochane najbardziej kochane
      niezastaopione.....i ciesze sie z tego jak nikt....
      zanim cos zrobisz przemysl to...
      bardzo powaznie....zastanow sie.....
      nigdy juz nie opdwrocisz swojej decyzji i bedziesz ja pamiatala do konca
      zycia...chyba tylko ktos niedojrzaly i nieodpowiedzialny ma takie rzeczy gdzies:
      (ZASTANOW SIE dobrze....
      • Gość: Kasia Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.robbo.pl / 194.106.193.* 26.01.05, 23:55
        Nie zawsze tak jest, że powstaje trauma na cale życie. I nie chodzi o
        prymitywne istoty bez refleksji. Rozmawiałam wiele razy ze znajomą osobą, już
        po 80. Mówiła wprost, jak to możliwe, że przed II wojną rodziny w moim mieście
        miały po 2-3, a nie 7 dzieci. Było to, hm, może nie normalne, ale przyjęte.
        Dziś oczywiście mamy cały arsenał środków anykoncepcyjnych i aborcja powinna
        być ostatecznością. Ale zakazy, penalizacja to droga donikąd.
        Pozdrawiam,
        Kasia
        • Gość: Yennah Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 00:16
          Dziewczyny kochane! Osóbka podpisując się jako Zdesperowana założyła dzisiaj
          chyba ze 3 wątki, w tym o objawach ciąży (coś w rodzaju "dlaczego nie mam okresu").

A zresztą przytoczę post Zdesperowanej z wczoraj:

"Nie mialam kompletnego stosunku z moim partnerem a uprawialismy peeting dzis
          miesiączka spuźnia mi sie 9 dzień nie wiem czy jestem w ciąży czy opuznienie
          okresu może być spowodowane czymś innym i czy jeżeli jest sie w ciąży trzeba
          mieć podwyrzszoną temperature?? prosze napiszcie!"

I drugi: "zjakich powodów może spuźniać sie miesiączka?? napiszczie jeśli wiecie
          wszystkie czynniki!! dzieki!"

Z mojej strony już zero komentarzy - myślicie, że Wasze rady i wskazówki trafią
          do tak specyficznie "uświadomionej" osoby? (zaznaczam, że celowo pozostawiłam
          oryginalną ortografię...)

Joisana, jeśli uznasz moją uwagę za niewłaściwą - tnij! Czasem nie mogę się
          powstrzymać od wysyłania "kill signal" (kto używa Linuxa - ten zrozumie) na
          widok takich wątków. smile

Pozdrawiam serdecznie.

Yennah.

PS: Nie wartościuję Waszych sądów - jedynie usiłuję uświadomić, że Zdesperowaną
          powinno się odesłać do podręczników używanych w podstawówce i liceum. smile
          • Gość: Kasia Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.robbo.pl / 194.106.193.* 27.01.05, 00:29
            Miejmy nadzieję, że pytanie o skrobanke pozostanie teoretyczne. Ale kamień
            wywołał lawinę.
            Ka
          • joisana Re: Ile moze kosztować skrobanka 27.01.05, 09:46
            Droga Yennah, dziękuję, ja od początku powstania obserwuje te trzy wątki i
            naturalnie znając ip z którego je zakładano wiem, że to ta sama zdesperowana,
            pomijając moje osobiste odczucia w tym względzie i poziom postów(za brak
            podstawowej wiedzy i naiwność na razie się nie cenzuruje wink) każdy dotyczy
            czegoś nieco innego, a i w tym wątku jest dość poprawnie, nawet inwektywy
            wykropkowane i nie kwalifikują się do cenzury czy wycięcia. Dlatego wydaje mi
            się, że najlepiej na takie posty nie reagować, lub odsyłać do wyszukiwarki, czy
            na prywatne forum. Same na siebie bicz ukręciłyśmy, czy to była prowokacja czy
            nie, emocje chyba niepotrzebne.
            Pozdrawiam wszystkich i spokoju więcej życzę smile.
      • Gość: hanmango Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.nidzica.vectranet.pl 18.04.16, 18:41
        ale to twoja sprawa i nie pouczaj innych co ty to nie ja rozumiesz
    • Gość: _karolina_ nic strasznego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 10:03
      Miałam taki zabiegw wieku 18 lat- nie pamietam ile trwal-bylam pod nakroza-
      zaplacilam 2 tysiace. Minelo 5 lat i nie mam zadnych wyzutow sumienia.
      Aktualnie jestem w ciazy z czego teraz sie bardzo ciesze. Nie odbilo sie to na
      mojej psychice i gdy czytam takie posty z potepieniem to mi się niedobrze robi.
      Najpierw zacznijcie oceniać siebie, a później innych.
      P.S.Ten post nie ma na celu namawiania do usuwania ciąży. Wyrazam tylko swoja
      opinie.
      • Gość: Agnieszka Re: nic strasznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:46
        Też mialam skrobankę. Nie byłam pod narkozą, ale pod wpływem środków
        przeciwbólowych i odurzających. Sam zabieg nie jest bolesny (zwlaszcza jeśli
        wykonany w narkozie), po możesz odczuwać bóle podobne miesiączkowym (w
        zależności od wieku ciąży - im późniejsza tym bardziej złuszczyć się musi
        wyściółka macicy i skurczyć sama macica), krwawienie trwa - w zależności od
        wieku ciąży (około 2 tyg.). Koszt parę lat temu (nie w Warszawie!) to 1000 zł
        (zabieg, leki, recepta, wizyta kontrolna tydzień po).
        Na mojej psychice też się to raczej nie odbiło, nigdy nie uważałam zarodka
        ludzkiego za człowieka, zresztą to nie wasza sprawa. Dziewczyna zadała pytanie
        i albo dajcie jej sensowną odpowiedź albo zajmijcie się sobą. Czasem lepiej
        zamknąć mordę niż zniszczyć komuś życie ( i błagam, bez bzdetów typu "a ty
        niszczysz życie tego nienarodzonego").
        Zrobisz jak zechcesz, na pewno nigdy dumna z tego nie będziesz.
        • Gość: joło Re: nic strasznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 12:00
          w końcu ktoś napisał coś do rzeczy!!! smile
          Naprawdę nie odcisnęło się to na Twojej psychice?? Bo ja jestem parę m-cy po i
          coraz rzadziej się śmieję, jestem przygnębiona, itp.
          Wiem, że nie mogłam postąpić inaczej (i tutaj wszelkie maniakalne obrończynie
          życia uprasza się o niewtykanie tutaj swojego wścibskiego nosa!!!!), ale widzę,
          że baaaaaaaaaaaardzo się zmieniłam... odpisz
          Pozdrowionka
          • Gość: Agnieszka Re: nic strasznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 09:12
            Joło, nigdy nie byłam i nie bedę dumna z tego, że usunęłam ciążę. Nie robię
            jednak z tego powodu tragedii, to była świadoma, przemyślana decyzja. Nie
            żałuję. Nigdy nie myślałam o mojej usuniętej ciąży jak o zamordowanym dziecku,
            gdyż moje poglądy są, powiedzmy sobie, inne.
            Trzymaj się dziewczyno, zajmij się czymś czasochłonnym, żebyś nie musiala dużo
            myśleć o sobie. Pomoże wink
            Ściskam serdecznie, pamiętaj, że nie jesteś sama!
    • melka_x Re: Ile moze kosztować skrobanka 29.01.05, 12:02
      Skutkiem przerwania ciąży faktycznie mogą być problemy z płodnością i/lub
      donoszeniem ciąży (poronienia nawykowe). Zrosty to raz, ewentualność
      późniejszej niewydolności szyjki macicy (efekt mechanicznego rozwierania
      szyjki) to dwa, zjawisko, które można by nazwać złośliwą pamięcią organizmu co
      do przebiegu ciąży to trzy (nie wiem, czy mechanizm jest wyjaśniony, ale ze
      statystyk wynika, że po przerwaniu ciąży następna jest obarczona większym
      ryzykiem samoistnego poronienia, szczególnie jeśli przerwana ciąża była
      pierwszą). Bez względu na oceny, warto o tym pamiętać przed podjęciem decyzji.
      • Gość: gabi32 Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 22:40
        Dziewczyna poprostu pyta sie ile moze kosztować skrobanka i jak to wygląda?
        A wiekszość z was przede wszystkim wylewa tu swoje wywody czy jest to etyczne
        czy nie. Jeśli kobieta chce urodzić to jest podziwiana a jak usunąć to
        szykanowana. Brzuch to indywidualna sprawa kobiety...
        • lidek0 Re: Ile moze kosztować skrobanka 31.01.05, 07:21
          Brzuch to matka, ojciec i dziecko i nie jest to indywidualna sprawa kobiety.
          To, że dziecko rozwija się w jej oragniźmie nie daje jej prawa decydowania o
          życiu poczętym nie tylko w końcu za jej sprawą.
          • Gość: mandi.ole BRAVO lidek IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.01.05, 07:59
    • Gość: mika Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 10:50
      Wzeszlym tygodniu, na poludniu Polski - 1200 zl ( +100 zl rabatu dla
      studentow smile Zabieg jest pod narkoza - siadasz na fotel, zakladany jest
      wenflon i po pol godzinie budzisz sie po wszystkim, lekko otumaniona smile) Z
      krawwieneim - ronie, u niektorych dosc mocno i dlugo, u innych bardzo skapo i
      krotko - maksymalnie 2 tygodnie... Pierwszy okres - 4 do 6 tygodni po zabiegu.
      • Gość: zdesperowanan Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 31.01.05, 11:05
        mika jesli jestes nba forum to zagdaj do mnie na gadu bo chcialabym poklikac na
        ten temat a ty jestes poinformowana 7862385 byla bym wdzieczna pozdrawiam
    • Gość: Zdesperowana Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 31.01.05, 10:57
      dzieki dziewczyny za posty ktore dotyczyly tematu, wdług mnie komórka nie jest
      człowiekiem niektóre z was pisały że jestem dzieckiem które bawi sie w sex
      raczej nie ponieważ mam 20 lat i jestem dojżałą kobietą i sama decyduje za moje
      życie gdyby aborcja od początku była legalna w polsce żadna z was nie truła by
      ze to niemoralne i nieetyczne bylybyscie za swoje wypowiedzi macie zaporzyczone
      z mentalności innych mądżejszych ludzi od was a nie ppowiedziałam ze chce
      usunąć dziecko tylko ze zastanawiam sie a to forum jest poto aby sie pytać
      dziekuje wam dziewczyny (te które napisały coś sensownego) za udział.
      pozdrawiam
      • the_kami Re: Ile moze kosztować skrobanka 31.01.05, 11:05
        Gość portalu: Zdesperowana napisał(a):

[...]
        > niektóre z was pisały że jestem dzieckiem które bawi sie w sex
        > raczej nie ponieważ mam 20 lat i jestem dojżałą kobietą i sama decyduje za
        > moje życie

Jesteś dzieckiem. W dodatku głupim i nieodpowiedzialnym. Gdybyś była dojrzałą
        kobietą (polecam słownik ortograficzny na początek) umiałabyś zabezpieczyć się
        przed ciążą, jeśli nie chcesz mieć dziecka. Poza tym - decyduj o swoim życiu,
        nie o życiu innych - w tym przypadku dziecka.

> gdyby aborcja od początku była legalna w polsce żadna z was nie truła by
        > ze to niemoralne i nieetyczne

Nie sądzę, żeby legalność aborcji zmieniła moje zdanie na ten temat.

> bylybyscie za swoje wypowiedzi macie zaporzyczone
        > z mentalności innych mądżejszych ludzi od was

Cokolwiek masz na myśli...?
        Po raz drugi - polecam słownik ortograficzny. Jak opanujesz umiejętność pisania
        po polsku możesz wziąć się za seks.

> a nie ppowiedziałam ze chce usunąć dziecko tylko ze zastanawiam

A wcześniej nie miałaś czasu się zastanowić?

> sie a to forum jest poto aby sie pytać

Tia uncertain
    • nat.london NIE ROB TEGO!!!!!! 31.01.05, 11:46
      Ja to zrobilam.U profesjonalisty.Za 3 tys zl 3 tyg temu.Mam komplikacje
      zdrowotne.Depresje.Biore psychotropy.Zrobilam to dla faceta.Namowil
      mnie.Znalismy sie i kochalam go 7 lat.Zaluje tego jak niczego innego w
      zyciu.Jesli to zrobisz tez bedziesz zalowala.OSTRZEGAM! Ja nie zdawalam sobie
      sprawy.Zastanawialam sie miesiac,a i tak zaluje.
      • Gość: zuza Czy któraś z was po zabiegu.. IP: *.chello.pl 02.02.05, 10:29
        • Gość: zuza Re: Czy któraś z was po zabiegu.. IP: *.chello.pl 02.02.05, 10:38
          zaszła ponownie w ciąże i urodziła zdrowe,normalne dziecko?
          Może to będzie jedno z wielu pytań,które zada sobie kobieta przed podjęciem takiej bardzo ważnej decyzji.Bo to czy boli,już wie,że nie.Ile kosztuje też wie.Ile trwa też wie.Ale nie wie,czy po takim zabiegu będzie w stanie,nawet za pare lat mieć swoje własne dziecko,własną rodzinę.
          Zadałam to pytanie,bo ja rok temu poroniłam/to też strata dziecka/, w wypadku,i od tamtej pory boję się ciąży,nawe boję się iść do lekarza i zapytać czy morzemy mieć jeszcze inne dziecko.Dlatego myślimy o adopcji,jest wiele dzieci,które potrzebują miłości i opieki.
          Pozdrawiam
          • kociak19 Re: Czy któraś z was po zabiegu.. 02.02.05, 10:46
            Nie chcę się tutaj wymądrzać, ale skoro i tak myślicie o adopcji (i zakładam,
            że na TĄ wersję się już nastawiłaś), to co Ci szkodzi iść do lekarza i się
            spytać o Twoje szanse na ponowne zajście w ciążę, donoszenie jej i urodzenie
            zdrowego dziecka? A może okaże się, że strata poprzedniego dziecka
            nie "uszkodziła" Twojego organizmu i masz takie same szanse jak kobiety, które
            nie przeżyły takiej tragedii...??
            Jak to mówią: "do odważnych świat nalezy" smile
            Powodzenia!!
            • Gość: zuza Re: Czy któraś z was po zabiegu.. IP: *.chello.pl 02.02.05, 11:00
              Bo się boję kolejnej straty.Wcześniej nie czułam bólu podczas stosunku,a po wypadku odczuwam.Lekarz powiedział,że mam przesuniętą miednicę.Nawet nie wiem czy jest sens próbować.Większość osób mówi,że po poronieniach można zajść w ciąże,kilka razy jeszcze się poroni,za którymś razem się "wygra".
              • kociak19 Re: Czy któraś z was po zabiegu.. 02.02.05, 11:18
                a może akurat Tobie uda się zajść i NIE poronić...??
                Znowu zabrzmi jak wymądrzanie, ale możesz później żałować, że nie próbowałaś...
                3maj się
                • Gość: Agnieszka Re: Czy któraś z was po zabiegu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:55
                  Ja mam zdrowe dziecko. Poczęte i urodzone po zabiegu, bez żadnych komplikacji.
              • lilith76 Re: Czy któraś z was po zabiegu.. 02.02.05, 13:24
                poronienie z przyczyn zdrowotnych, a poronienie na wskutek wypadku, to nie to
                samo. to drugie na prawde może zablokować psychicznie. jednak najpierw
                porozmawiajcie z lekarzem na temat bezpieczeństwa kolejnej ciąży i w przypadku
                pomyślnych diagnoz spórbujcie,. jak nie teraz, to za jakiś czas. warto!
                i zajrzyj na forum Poronienie, Trudna Ciąża, jeśli masa kobiet z takim bólem
                jak ty cię nie zdołuje, to na pewno znajdziesz tam wsparcie.
    • Gość: ktoś [...] IP: *.radio.rzeszow.pl 02.02.05, 13:45
      • kociak19 Re: Ile moze kosztować skrobanka 02.02.05, 18:10
        znajdź sobie jakieś forumo Kościele i tam się "wywewnętrzniaj"...
      • Gość: martuska Re: Ile moze kosztować skrobanka IP: *.gl.digi.pl / 213.227.72.* 04.02.05, 21:34
        JAK MOZESZ TAK MÓWIC!!!jezeli chce to zrobić czuje że jej psychika jest
        wystarczajaco mocna niech to zrobi...w wielu krajach jest to dozwolone i nikt
        nie robi z tego afery w Polsce kobiety musza sie z tym kryć nawet jeżeli
        dojdzie do gwałtu i kobieta chce usunać ciaże są z tym problemy. na poczatku
        jest to tylko kilka zbitych z sobą komórek ulegajacych ciagłemu podziałowi to
        prawie tak samo jakby się wyrwało włosa tez można powiedziec że zabiło sie parę
        tysiecy komórek...
        nie mozna za to kogoś przeklnać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka