IP: *.w1.optinex.pl / *.optinex.pl 31.01.05, 19:04
Chcialabym sie dowiedzic: za jaka cene mozna kupic spirale?
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka Re: SPIRALA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:49
      Zależy jaką. Są zwykłe miedziane, koszt rzędu 100-300 zł i jest Mirena,
      hormonalna, około 1000-2000 zł
      Zależy od miasta, lekarza, od tego, czy cena obejume samą spieralę, czy też
      założenie, leki, badania i td.
    • Gość: leszek Re: SPIRALA IP: 83.168.104.* 01.02.05, 13:05
      Nie wiem czy jestes swiadoma ryzyka .Spiralka ciało obce w twoim ciele .Nie
      jest to tak bardzo niebezpieczne ALE musisz miec tego swiadomosc i jeszcze
      jedno potrafi czasem sama wypaść o czm nie bedziesz wiedziała Pozdrawiam .
      • driadea Re: SPIRALA 01.02.05, 13:31
        Gość portalu: leszek napisał(a):

> Nie wiem czy jestes swiadoma ryzyka .Spiralka ciało obce w twoim ciele .Nie
        > jest to tak bardzo niebezpieczne ALE musisz miec tego swiadomosc i jeszcze
        > jedno potrafi czasem sama wypaść o czm nie bedziesz wiedziała Pozdrawiam

Jakto nie będzie wiedziala?? A co to, spirala ma dwa milimetry i niezauważenie
        wypadnie? No proszę Cię...
        Ja polecam Mirenę, w przeciwieństwie do miedzianych wkladek nie powoduje
        pernamentnego stanu zapalnego macicy. No ale kosztuje też odpowiednio więcej...
        Pozdrawiam, Aga
        • Gość: DOROTA Re: SPIRALA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:26
          No tak, ale skoro dostarcza hormony, to chyba działa podobnie jak tabletka i
          wpływaa niekorzystnie na wątrobę, mam rację?
          • annuczek Re: SPIRALA 01.02.05, 18:40
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=17658258
            www.resmedica.pl/ffxart11991.html
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=17282543&v=2&s=0
            • Gość: eps Re: SPIRALA IP: *.piotrkow.net.pl 01.02.05, 19:46
              ja jestem do spirali nastawiona bardzo negatywnie. moja przyjaciółka (nie
              rodziła!!) założyła sobie spiralkę taką za 200 zł. po 6 miesiącach coraz
              cześciej bolał ją brzuch i miała upławy gigant. leczyła się na grzybice.
              w końcu poszła do lekarza a właściwie została zaniesiona bo w ciągu kilku dni
              jej stan z w miarę stabilnego w szybkim tempie stał się fatalny.
              jak lekarz w szpitalu wyciągnął jej to coś to zaczęło smierdzieć na całą salę.
              facet był przerażony że tak długo wytrzymała i u jakiego cud lekarza się
              wcześniej leczyła. zrobił jej szczegółowe badania i okazało się ze spirala się
              przesuneła (a co za tym idzie nie była skuteczna), to co gorsze zaczął się w
              organizmie proces gnilny. stan był fatalny i lekarz zaczął krzyczeć co za
              weterynarz wsadził nierodzacej kobiecie bubla za 200 zł. podobno dobra spirala
              musi kosztować ok 1000 zł w górę. efekt końcowy to tydzień w szpitalu i
              niewiadoma co do możliwosci posiadania dzieci.
              straszne.

• Gość: driadea Re: SPIRALA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 19:41
            Nie masz. Mirena dziala miejscowo. Szczegóły tutaj:
            www.mirena.pl/content_broszura.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka