Gość: ??? IP: *.w1.optinex.pl / *.optinex.pl 31.01.05, 19:04 Chcialabym sie dowiedzic: za jaka cene mozna kupic spirale? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnieszka Re: SPIRALA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:49 Zależy jaką. Są zwykłe miedziane, koszt rzędu 100-300 zł i jest Mirena, hormonalna, około 1000-2000 zł Zależy od miasta, lekarza, od tego, czy cena obejume samą spieralę, czy też założenie, leki, badania i td. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: SPIRALA IP: 83.168.104.* 01.02.05, 13:05 Nie wiem czy jestes swiadoma ryzyka .Spiralka ciało obce w twoim ciele .Nie jest to tak bardzo niebezpieczne ALE musisz miec tego swiadomosc i jeszcze jedno potrafi czasem sama wypaść o czm nie bedziesz wiedziała Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: SPIRALA 01.02.05, 13:31 Gość portalu: leszek napisał(a): > Nie wiem czy jestes swiadoma ryzyka .Spiralka ciało obce w twoim ciele .Nie > jest to tak bardzo niebezpieczne ALE musisz miec tego swiadomosc i jeszcze > jedno potrafi czasem sama wypaść o czm nie bedziesz wiedziała Pozdrawiam Jakto nie będzie wiedziala?? A co to, spirala ma dwa milimetry i niezauważenie wypadnie? No proszę Cię... Ja polecam Mirenę, w przeciwieństwie do miedzianych wkladek nie powoduje pernamentnego stanu zapalnego macicy. No ale kosztuje też odpowiednio więcej... Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOROTA Re: SPIRALA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:26 No tak, ale skoro dostarcza hormony, to chyba działa podobnie jak tabletka i wpływaa niekorzystnie na wątrobę, mam rację? Odpowiedz Link Zgłoś
annuczek Re: SPIRALA 01.02.05, 18:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=17658258 www.resmedica.pl/ffxart11991.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=17282543&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eps Re: SPIRALA IP: *.piotrkow.net.pl 01.02.05, 19:46 ja jestem do spirali nastawiona bardzo negatywnie. moja przyjaciółka (nie rodziła!!) założyła sobie spiralkę taką za 200 zł. po 6 miesiącach coraz cześciej bolał ją brzuch i miała upławy gigant. leczyła się na grzybice. w końcu poszła do lekarza a właściwie została zaniesiona bo w ciągu kilku dni jej stan z w miarę stabilnego w szybkim tempie stał się fatalny. jak lekarz w szpitalu wyciągnął jej to coś to zaczęło smierdzieć na całą salę. facet był przerażony że tak długo wytrzymała i u jakiego cud lekarza się wcześniej leczyła. zrobił jej szczegółowe badania i okazało się ze spirala się przesuneła (a co za tym idzie nie była skuteczna), to co gorsze zaczął się w organizmie proces gnilny. stan był fatalny i lekarz zaczął krzyczeć co za weterynarz wsadził nierodzacej kobiecie bubla za 200 zł. podobno dobra spirala musi kosztować ok 1000 zł w górę. efekt końcowy to tydzień w szpitalu i niewiadoma co do możliwosci posiadania dzieci. straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driadea Re: SPIRALA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 19:41 Nie masz. Mirena dziala miejscowo. Szczegóły tutaj: www.mirena.pl/content_broszura.html Odpowiedz Link Zgłoś