Gość: Jola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:39 czego uzywacie odprocz prezerwatyw i pigulek?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: zabezpieczenie 31.01.05, 20:07 hehe, abstynencji seksualnej od 4 lat przymusowej chyba działa, albo test ciążowy się pomylił. 16%VOL 22%VAT takie tam sobie forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
heather_morris Re: zabezpieczenie 01.02.05, 10:47 Ja uzywalam pigulki. Ale teraz uzywamy prezerwatywe + obserwacje organizmu i jest OK Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: zabezpieczenie 01.02.05, 12:52 prezerwatywa + obserwacja organizmu (mam wyraźne owulacje i PMS), ale ja dopuszczam możliwość zajścia. gdybym nie dopuszczała, to używałabym prezerwatywy przez cały cykl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: zabezpieczenie IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.05, 14:23 Zastrzyk DepoProvera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOROTA Re: zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 19:32 A jakie są obecnie środki chemiczne, typu pianki itd. Długo brałam tabletki, teraz odstawiłem. Spirali się boję. Doradzicie coś??? Odpowiedz Link Zgłoś
elka.w Re: zabezpieczenie 02.02.05, 21:31 W Polsce są chyba tylko globułki Patentex Oval. Kiedyś był jeszcze krem Delfen (bardzo fajna rzecz!) i globułki Kolportex (czy jakoś tak, o połowę tańsze od Patentex), ale już nie ma. Niestety nasz rynek antykoncepcyjny zamiast iść do przodu się cofa. Niedługo pewnie zostaną tylko pigułki i ewentualnie prezerwatywy (o ile ich też nie wycofają, haha). A ja używam tylko prezerwatywę i NPR tzn. przed owulacją prezerwatywa, w okolicy owulacji brak współżycia (jedynie inne bezpieczne pieszczoty), po owulacji do okresu bez zabezpieczeń. Ela Odpowiedz Link Zgłoś
star_shine Re: zabezpieczenie 02.02.05, 21:35 piguły ale to sie zmieni na NPR i moze czasem prezerwatywa wszelkich kremów i globulek nie polecam bo gdy jest jakieś zapalenie albo grzybica to globule pogarszają stan krytycznie a poza tym słyszałam że sperma wspaniale wpływa na ogranizm kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: zabezpieczenie IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.05, 10:45 NPR (pierwszy cykl i wlasnie skoczyla temka ) i LEA Contrazeptivum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOROTA Re: zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 18:53 A czy są jakies urządzenia do ustalania płodności i jaka jest tego cena. Kiedys o czyms takim słyszałam. Cos ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: zabezpieczenie 03.02.05, 19:39 Jest takie cudeńko, pokazuje owulację, tylko już nie pamiętam, czy to z moczu, czy ze śliny. Mam na końcu języka jego nazwę, ale chyba sobie nie przypomnę Koszt to około 500PLN Plus testy owulacyjne, znacznie tańsze, ale je wykorzystuje się raczej przy planowaniu ciąży, niż przy jej unikaniu i sam producent o tym pisze 16%VOL 22%VAT takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOROTA Re: zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 21:40 Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katrin Re: zabezpieczenie IP: 212.122.214.* 05.02.05, 22:07 npr bez żadnych dodatków, także w czasie przedowulacyjnym z tym, ze od lat prowadze obserwacje, wiec w momencie rozpoczecia wspolzycia wszystko bylo prosciutkie Mamy 100% skutecznosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: zabezpieczenie IP: *.elpos.net / *.elpos.net 05.02.05, 22:36 hej stosuje prezerwatywy ale chcialabym przejsc na pigulki. tylko jest jedno ALE. ALE to depresja i leki antydepresyjne. nie wiem jak pigulki moga wplynac na moj nastroj. niewlasciwe przeciez moga go pogorszyc. pigulki sa skuteczniejsze i wygodniejsze w uzyciu od prezerwatyw. mam wizyte u psychiatry dopiero w marcu. nie wiem czy mam sie zglosic do gina przed czy po wizycie u niego. moze sa jakies badania ktore pozwola dobrac najlepsze pigulki dla mnie? wiecie cos o tym? chcialabym brac pigulki by miec wiekszy komfort psychiczny ale nie chce by depresja wrocila. z drogiej strony boje sie, ze stosujac tylko prezerwatywe moge zajsc w ciaze. bledne kolo... prosze o rade. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta do Magdy !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 18:43 Nie jestem pewna na 100%, ale leki przeciwdepresyjne mogą wchodzić w interakcje z pigułkami (obniżać skuteczność). Na pewno nie wszystkie leki, ale część chyba tak. Koniecznie powiedz psychiatrze, że chcesz stosować pigułki - niech dobierze Ci takie leki, które nie wpłyną na skuteczność antykoncepcji (i może nie pogłębią depresji). Powiedz też KONIECZNIE ginekologowi (jeśli pójdziesz po receptę) że stosujesz antydepresanty - niech Ci powie, czy można je brać razem z pigułką i jaka jest wtedy skuteczność. Możesz wcześniej pogadać o tym z ginekologiem (zanim będziesz u psychiatry), ale chyba tylko pogadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: do Magdy !! IP: *.elpos.net / *.elpos.net 06.02.05, 18:52 dziekuje marto za odpowiedz. lek ktory stosuje jest dla mnie dobry (seroxat) i raczej nie chce go zmieniac by nie narazic sie na nowe przygody. przyzwyczailam sie do niego, dziala i boje sie zmieniac na inny. mysle, ze jezeli bede miala do wyboru zostac przy seroxacie bez pigulek czy zmienic lek i brac pigulki to wybiore pierwsze rozwiazanie. wizja powrotu do depresji jest o wiele straszniejsza niz zdanie sie tylko i wylacznie na prezerwatywy. jeszcze raz dziekuje za odzew. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 19:04 Wiem jak to jest na tych prochach... Życzę zdrowia ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: do Magdy IP: *.elpos.net / *.elpos.net 06.02.05, 19:05 dzieki, ja tez zycze ci wszystkiego najlepszego, przede wszystkim zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta do Magdy !!! -- c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 18:53 Dla pewności skonsultowałabym się może nawet z dwoma ginekologami (dla porównania opinii). Aha, przypomniało mi się. Jeśli którykolwiek z Twoich antydepresantów zawiera w składzie dziurawiec (nazwa po łacinie na ulotce, herb coś tam), to NIE WOLNO łączyć go z pigułkami antykoncepcyjnymi!! Niestety na ulotkach pigułek nie zawsze jest o tym napisane. A dziurawiec występuje w niektórych lekach uspokajających itp. Jak się zdecydujesz na hormony, to proś zwego psychiatrę o leki bez dziurawca (i w ogóle nie ziołowe). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: do Magdy !!! -- c.d. IP: *.elpos.net / *.elpos.net 06.02.05, 19:04 wlasnie przeczytalam ulotke seroxatu. nic nie wspomina sie w nim o stosowniu z pigulkami. szkoda. bede musiala poczekac na wizyte u psychiatry. do tego czasu musze uzbroic sie w cierpliwosc, innej rady nie ma. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalka Re: zabezpieczenie IP: *.devs.futuro.pl 07.02.05, 11:35 Droga Katrin, 100% pewności mają osoby, które nie uprawiają seksu. Ty miałaś 100% skuteczności do tej pory (z naciskiem na: do tej pory)!!! A to duża różnica. Ja stosuję pigułki i też nie mam 100% pewności. Ty jednak masz dużo mniej niż to wspomniane 100% jeśli ufać wskaźnikowi Pearla. Nie krytykuję tego jaką wybrałaś metodę, bo to osobisty wybór każdej z nas i nic nikomu do tego. www.gpi.pl/index.php?option=content&task=view&id=43&Itemid=63 www.gpi.pl/index.php?option=content&task=view&id=43&Itemid=63 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katrin Re: zabezpieczenie IP: *.man.bydgoszcz.pl / *.man.bydgoszcz.pl 07.02.05, 13:36 Droga Natalko, Indeks Pearla dla metody, ktorej stosuje - a jest to npr wg Rotzera wynosi od 0,2 do 2,0, wiec jest praktycznie identyczny z pigulkami. (Pewnie nie wiesz, ze jest kilka metod npr). Dla mnie pewnosc rzedu 99% jest praktyczne 100% i nie musze drzec, ze a moze ciaza I chyba o to chodzi, prawda? A przy okazji odpadaja wszelkie problemy zdrowotne zwiazane czesto z braniem pigulek. To tez jest wazne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalka do Katrin IP: *.devs.futuro.pl 07.02.05, 21:02 Dear Katrin. Ależ nie obruszaj się tak bardzo. Starałam się być miła i pokazać Ci jedynie, że merytorycznie nie masz racji. W żaden sposób nie wjeżdżając na pole prywatne. Ty to zrobiłaś uszczypliwym nawiasikiem, że pewnie sobie nie zdaję sprawy, że jest wiele metod NPR. Załączyłam link do strony, możesz zrobić to samo. Tylko prosiłabym o link do strony medycznej, obiektywnej, nie do strony promującej jedynie npr. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś