Dodaj do ulubionych

pytanko!!!!!!

IP: *.katowice.agora.pl 09.02.05, 11:34
Witam serdecznie
Mam pytanko i jak tylko ktos wie to proszę o pomoc, potrzebuję nazwę tabletek
opóźniających okres (ponoć takie są) lub cokolwiek innego....
Obserwuj wątek
    • Gość: anna Re: pytanko!!!!!! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 09.02.05, 11:51
      Z tego,co wiem,okres można "opóźnić" za pomocą pigułek antykoncepcyjnych co
      lekarze czasem zalecają,jesli pacjentka chciałaby przesunąć termin miesiączki
      np.z powodu ważnej uroczystości czy wyjazdu, podczas których wolałaby uniknąć
      przykrych dolegliwości związanych z krwawieniem.Powinno to być skonsultowane z
      lekarzem,który przepisze ci odpowiednie środki i zaleci ich
      stosowanie.Takie "opóźnienie" powinno być jednak rozpoczęte z dużym
      wyprzedzeniem terminu twojej naturalnej miesiączki,ponieważ wymaga to
      przyjmowania pigułek przez 1 cykl i póżniej kolejnych bez robienia przerwy 7-
      dniowej na pojawienie się krwawienia. pozdrawiam
      • Gość: onaa Re: pytanko!!!!!! IP: *.katowice.agora.pl 09.02.05, 12:01
        Tak też myślałam, ale ja nie biorę tabletek regularnie i chodzi mi tylko o
        jeden raz ze względu na wyjazd, czy jest w ogóle możliwość o jakieś tabletki
        bez recepty i konsultacji z lekarzem....
        • Gość: anna Re: pytanko!!!!!! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 09.02.05, 12:29
          Chyba będziesz musiała się jednak wybrać do lekarza bo inaczej chyba nie dasz
          rady,poza tym tak będzie dla ciebie najbezpieczniej.Wcale nie musisz brać na
          codzień pigułek żeby w ten sposób przesunąć okres,lekarz może ci je przepisać
          tylko na 2 cykle a później możesz wrócić do swojego normalnego trybu!Powodzenia
          • Gość: onaa Re: pytanko!!!!!! IP: *.katowice.agora.pl 09.02.05, 12:33
            hmm. dzięki serdeczne z tym wybraniem się może być problem, no ale skoro nie ma
            innego wyjścia no to trudno.
            Pozdrawiam
    • hippophae Re: pytanko!!!!!! 09.02.05, 12:53
      Wydaje mi się że są inne metody niż tabletki anty, ale pewnie też hormonalne. Bez wizyty się nie obejdzie, na pewno nie dostaniesz czegoś takiego bez recepty.
      • Gość: bera Re: pytanko!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 15:59
        Orgametril, doustne tabletki hormonalne przepisywane tylko przez
        lekarza.Stosowane m.inn.przy przesuwaniu krwawienia miesiecznego."Leczenie
        najlepiej rozpoczac 2 tygodnie przed przewidywanym terminem miesiaczki.....Pozne
        rozpoczynanie leczenia zwieksza ryzyko nieskutecznosci terapii"-jak podano w ulotce.
        • Gość: onaa Re: pytanko!!!!!! IP: *.katowice.agora.pl 09.02.05, 17:35
          Dzieki serdeczne wink

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka