Dodaj do ulubionych

dziwne mdłości

11.02.05, 12:51
Od ponad miesiąca męczą mnie mdłości. Rano, przed południem, po południu,
wieczorem. Czy zjem fasolkę szparagową, czy bułkę z serem.
Ciężko mi jest na żołądku i mam nieodparte wrażenie,że będę wymiotować, że
ciągle coś mi stoi w przełyku.

Nie jestem w ciąży-bo już obsesyjnie sprawdziłam to ponad 10 razy-za każdym
razem pokazywał się jeden pasek.

Co może zatem być powodem mojego złego samopoczucia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata Re: dziwne mdłości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:53
      W moim przypadku mdłości były wynikiem stresu. Samo przeszło, ale było bardzo
      dokuczliwe.
    • lipa55 Re: dziwne mdłości 11.02.05, 12:54
      1. nerwica żoładka
      2. refluks
      3. gastrolog
    • Gość: AGA Re: dziwne mdłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:19
      A BIERZESZ TABLETKI ANTY??JESLI TAK,TO MOZE BYC ICH WINA-JA TAK MIAŁAM PO DIANIE.I JESLI TO TABLETKI TO RADZE SZYBKA ZMIANE.POZA TYM MOZE BYC JESZCZE NADKWASOTA,WRZODY,REFLUKS ITP-OGOLNIE KŁOPOTY Z DWUNASTNICA.POZDRAWIAM
      • organza77 Re: dziwne mdłości 11.02.05, 15:18
        Nie biorę tabletek antykoncepcyjnych- od ponad kilku miesięcy.
        A Cilest mój organizm dobrze toleruje.

Chyba się muszę wybrać do lekarza- bo te mdłości stają się coraz bardziej
        męczące.

Dziewczyny-dziękuję za odpowiedzi.
    • Gość: Brunetka24 Re: dziwne mdłości IP: *.promax.media.pl 11.02.05, 18:48
      Organza, moja mama miala kiedyś wlasnie takie dziwne mdłości (trudno mi ocenić,
      czy Twoje sa takie same). Non stop bylo jej niedobrze, czula się jakby caly
      czas była w ciąży. Okazalo sie, ze ma mięśniaki na macicy. Wycięli jej wszystko
      (to bylo z 10 lat temu, może i wiecej, miala wtedy ok. 35 lat). Ale przyczyn
      może być wiele, niekoniecznie musisz mieć mięśniaki. Nerwica też może być,
      wrzody żołądka... Idź do ginekologa najpierw, z mięśniakami nie ma żartow,
      lepiej sprawdzić i wykluczyć ich istnienie, a jesli będą to wyciąć je w razie
      czego. Chyba, ze jeszcze nie rodzilaś, to pewnie lekarz nie bedzie chcial
      usunąć. Pozdrawiam!!! Życzę zdrówka!!!
    • Gość: * Re: dziwne mdłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 21:42
      u mnie to byla nerwica zoladka
      • Gość: Firanka Re: dziwne mdłości IP: *.finemedia.pl 27.02.05, 21:26
        Wlasnie. W koncu zabralam sie za ten temat, bo jest coraz gorzej. Dwa lata temu
        zauwazylam pierwsze objawy: nagle jadac metrem poczulam, ze jest mi niedobrze i
        zaraz zwymiotuje. Opanowalam sie jakos. Potem nic sie nie dzialo przez miesiac
        czy dwa i znow sie powtorzylo. Zdarzalo mi sie to raz czy dwa razy w miesiacu.
        Nie mialam jednak mozliwosci pojsc do lekarza, poniewaz pracowalam zagranica.
        Po powrocie znow nie poszlam, bo pochlonela mnie nowa praca. I tak trwa to juz
        ponad dwa lata. Czasem nc sie nie dzieje przez dwa miesiaca z czasem kilka razy
        dziennie czuje mdlosci. Staram sie je powstrzymywac, ale czasem sie nie udaje.
        To strasznie krepujace, szczegolnie w pracy. Od pol roku jest coraz gorzej.
        Mdlosci pojawia sie szczegolnie po jedzeniu, nie wazne czy bulki czy obiadu czy
        jogurtu. Przez chwile czuje bol w zoladku i natychmiast potem mdlosci. Schudlam
        w czasie kilku miesiecy, chociaz nie stosuje diety. I nie wymiotuje, zeby nie
        bylo nieporozumien, ze to bulimia. Powstrzymuje mdlosci gleboko oddychajac.
        Tak, w koncu pojde do lekarza. Ale bardzo sie boje. Czlowiek od razu mysli o
        najgorszym. Czy ktoras z Was takei objawy spotkaly? Czy to byla nerwica? Jak ja
        leczylyscie?
        pozdrawiam serdecznie
        • Gość: dora Re: dziwne mdłości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 21:31
          Ja miałam bardzo silne mdłosci przez woele miesiecy.W moim wypadku był to objaw nerwicy albo depresji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka