Dodaj do ulubionych

kolczyk w pepku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 17:42
czy któras z was ma?czy założenie jest bolesne?czy trzedba miec porobione
badania przed jego załozeniem?prosze o wszelkie info!dzieki

kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: karola Re: kolczyk w pepku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 17:45
      ja mam 2,5 roku juz, bolalo troche potem przez pare tyg trzeba uwazac na niego
      i pielegnowac zeby nie papralo sie. mi goilo sie wszystko dlugo , w lato mocno
      ropialo od goraca. ale od ponad roku nie sprawia mi zadnych klopotow.polecam
      tylko dobrze wybrac osobe wykonujaca piercing
    • trosia Re: kolczyk w pepku 13.02.05, 18:08
      Ja mam już 10 lat. Badań żadnych nie robiłam i boleć też nie bolało.
      Przekłuwałam w salonie tatuażu i piercingu. Najpierw Pan posmarował mi brzuch
      taką mazią znieczulającą przypominającą ketchup, potem złapał pępek szczypcami
      (jak do nakładania ciasta) i za pomocą specjalnej igły w rurce przebił (ta igła
      była dosyć gruba, ale nic nie bolało). Potem wyciągnął igłę, a rurka została i
      przez nią przewlókł kolczyka. Jak kolczyk był już w pępku to wysunął rurkę. Po
      założeniu trzeba dobrze przemywać pępek i kolczyka i dużo nim ruszać. Dobrze
      jest też smarować Oxycortem lub Neomycyną (na receptę). Nie należy nosić na
      początku wysokich spodni i pasków, bo można naderwać.
      Powodzenia!
    • Gość: koty_dwa Re: kolczyk w pepku IP: *.acn.waw.pl 13.02.05, 21:22
      ja ma 6 lat. nic a nic nie bolalo, goil mi sie tydzien i juz potem nigdy wiecej
      nie sprawial problemow. robilam w salonie piercingu. nie polecam kosmetyczek, bo
      one podobno robia to pistoletem (tam kosmetyczka zrobila mojej kolezankce)!! to
      trzeba zrobic odpowiednia igla.
    • trishika Re: kolczyk w pepku 14.02.05, 10:56
      Ja mam 2,5 roku. Ale nie wiem czy drugi raz bym się zdecydowała przebić.
      Przebicie troszkę bolało. W salonie zaproponowano mi kolczyk tytanowy, nieco
      droższy ale łatwiej się goi rana potem. Facet który mi przebijał dał mi
      specjalny płyn do dezynfekcji kolczyka i powiedział żebym sobie smarowała
      Tribiotykiem (bez recepty, maść na rany z niewielką dawką antybiotyku). Niestety
      dość długo się goiło sad
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka