Dodaj do ulubionych

HARMONET-czy któraś stosuje

IP: *.spm.pl / *.spm.pl 24.02.05, 20:26
czy któraś z obecnych stosuje te tabletki antykoncepcyjne? a jeśli tak to jak
na nie wpływają, wiem że to indywidualne odczucie, ale troszkę czytam i widzę
że niektóre skarżą się na tabletki, te zostały mi dane bez rzadnych badań-nie
licząc podstawowego badania ginekologicznego-ale żadnych badań na hormony
itd. Dziękuję za wszelkie opinie z góry
Obserwuj wątek
    • Gość: uni Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.02.05, 20:44
      Witam
      Bralam Harmonet okolo roku. Czulam sie przy nich dobrze, nic mi nie dolegalo,
      ale ja mam silny organizm i tylko "końskie" dawki moga wywołać rewolucje smile.
      Zdecydowalam sie na odstawienie ich ze wzgledow finansowych. Rowniez dostalam
      je bez badan (nie liczac podstawowego) i co jest najzabawniejsze lekarz
      przepisywal Harmonet w ten sam sposob wszystkim innym jego pacjentkom. Czyzby
      byl ladnie dofinansowany?!!?? smile
      Jesli dostalas je od dr N., ktory przyjmuje prywatnie na warszawskim Żoliborzu,
      od razu ostzegam omijaj go z daleka. A poza tym wszystkich innych, ktorzy nie
      robia badan
      Pozdrawiam
      • Gość: kaśka19 Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: *.spm.pl / *.spm.pl 24.02.05, 20:46
        a ile za nie płaciłaś? jeszcze ich nie kupowałam i chciałam się dowiedzieć
        • Gość: uni Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.02.05, 20:49
          Dwa lata temu cena byla ok. 35 zl za opakowanie. Niestety moj lekarz
          przepisywal mi kilka na jednej recepcie sad
          • Gość: kaśka19 Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: *.spm.pl / *.spm.pl 24.02.05, 20:56
            no to piękna cena nie powiem-ale zobaczymy... wielkie dzięki
            • Gość: mała Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 07:51
              Ja własnie byłam u lekarza, zdecydowaliśmy się z moim chłopakiem na
              tabletki.Poprosiłam lekarza by zapisał mi w miare "najlepsze" , tzn takie które
              wywołają najmniej szkód w moim organizmie, które mój organizm dobrze będzie
              tolerował.NO i lekarz zapisał mi Harmonet właśnie.Pytałam czy pacjentki sa
              zadowolone z tego leku, czy chwalą go sobie, on odpowiedział twierdząco, mówiąc
              ze to juz jek z tzw "górnej półki" - i dobrze tolerowany przez kobiety. Recepte
              juz wykupiłam, dokładnie 29,90 zł za opakowanie.A brać zaczynam od początku
              cyklu, czyli...za jakieś kilka dni...no sama jestem bardzo ciekawa jak to
              będzie...oby bez żadnych skutków ubocznych;o)
              pozdrawiam;o)
              • sallia Re: HARMONET-czy któraś stosuje 03.03.05, 10:01
                A jesli mozna zapytac, gdzie tak tanio kupilas te tabletki? W ktorej aptece?
                Ja zwykle place 36zl sad
                • Gość: do sallia Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 08:00
                  apteka w nowej soli, opakowanie harmonetu 29,90
    • Gość: małgosia Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 18:14
      stosowałam je b. długo, mój ginekolog określił je jako "tabletki dla
      przedszkolaków" - bo mają b. mało hormonów. Nie było mi po nich kompletnie nic,
      wszystko ok... No może poza ceną, która wciąż rośnie. Obecnie zastanawiam się
      nad zastrzykiem antykoncepcyjnym.
      Pozdrawiam.
      • Gość: ola Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: 80.51.191.* 09.03.05, 07:14
        Ja miałam przy nich bóle żył (moja koleżanka też) że nie umiałam czasem spać w
        nocy, czasem mdłości też w nocy, powiekszył mi się cellilitis taki wodny.
        Brałam tylko 6 miesięcy ale ostatnie 2 to była już meczarnia. Brałam leczniczo
        więc musiałam wytrzyamc bo nie oplacało mi sie zmieniać.
      • Gość: ola Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: 80.51.191.* 09.03.05, 07:14
        Ja miałam przy nich bóle żył (moja koleżanka też) że nie umiałam czasem spać w
        nocy, czasem mdłości też w nocy, powiekszył mi się cellilitis taki wodny.
        Brałam tylko 6 miesięcy ale ostatnie 2 to była już meczarnia. Brałam leczniczo
        więc musiałam wytrzyamc bo nie oplacało mi sie zmieniać.
    • Gość: asia Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: *.echostar.pl 09.03.05, 09:16
      Biorę harmonet od listopada, jestem bardzo zadowolona.Na początku przez parę
      dni potwornie bolały mnie piersi i głowa-mięło po trzech dniach.Obecnie
      wszystko jest ok.Ale fakt faktem-lekarz zapisał bez badana, bez szczegółowego
      wywiadu. Na półce stały gadżety Harmonetu.Niezły sponspring...
    • ancillum1 Re: HARMONET-czy któraś stosuje 09.03.05, 12:01
      Stosowałam harmonet ładnych parę lat- bez żadnych skutków ubocznych. Może
      subiektywnie wydaje mi się, że nieco przytyłam, ale to pewnie nie dlatego, że
      większy apetyt, ale dlatego,że metabolizm już nie ten, co jeszcze parę lat
      temu. Niestety nie stajemy się młodsze i coraz trudniej schudnąć, a apetyt
      (przynajmniej mój na słodycze) coraz większy...
      • Gość: Kasia30 Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 13:13
        Problem podobny jak wyżej napisane, biorę dopiero 8 dzień i jakoś dziwnie bolą
        mnie piersi i ten apetyt ,szczególnie na słodkie, trochę mnie to martwi, bo po
        spodniach czuję że trochę robią się ciasne albo to tylko złudzenie, idę za
        tydzień do gina więc porozmawiam , przepisał mi bez robienia żadnych badań ,
        twierdząc że to są jedne z najlepszych tabletek.Pozdrawiam
        • Gość: mała Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 13:29
          no własnie...mi lekarz tez nie zlecił badan, i tez stwierdził ze to jedne z
          najlepszych tabletek, okreslił je mianem "tych z górnej półki".byłam przekonana
          do tego by zacząć je brać,jednak jak wlazłam na onetowskie forum(żałuje ze tam
          wlazłam), poczytałam wypowiedzi kobiet na temat Harmonetu właśnie i sie
          wystraszyłam...od 2 dni powinnam brac te tabletki, jednak spanikowałam, i teraz
          czekam do nastepnej miesiączki...mam nadzieje ze tym razem wystarczy mi odwagi
          i ze jak zaczne w koncu brać te tablety, to wszystko bedzie ok.
          pozdrawiamsmile
          • Gość: ja Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: *.zetosa.com.pl 12.03.05, 20:16
            Hejka, stosuje Harmonet juz w sumie 4 lata z okolo roczna przerwa. Raczej sie
            nie skarze, chociaz cellulitis jakby wiekszy no i piersi czasami wieksze a
            czasami mniejsze. Cenowo to powiem szczerze mnie zaskoczylyscie poniewaz ja
            kupowalam ostatnie opakowanie za 28,90. Przed przepisaniem lekarz zlecil mi
            badania na poziom hormonow i jeszcze ogolne krwi, po zrobieniu musialam jakies
            2 miesiace zazywac jakies inne tabletki, poniewaz gin stwierdzil ze nalezy
            wyrowanac poziomy czegos tam (nie pamietam) i dopiero wtedy przepisal Harmonet.
            • Gość: natka110 Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: *.pool8538.interbusiness.it 14.03.05, 11:35
              Ja biore Harmonet w ostatnim rzucie od wrzesnia-pazdziernika, ale to juz
              ktorystam cykl harmonetowy w mojej karierze. Bralam rozne pigulki, kiedys po
              harmonecie mialam krwawienia srdcykliczne(4 lata temu), a teraz jest OK. Nie
              wiem, czy mi sie powiekszyl cellulit, bo generalnie sie spaslam odkad go biore -
              jezdzilam na rowerze 30 km dziennie jak nie bralam, teraz sie nie ruszalam
              cala zime, wiec... 8 kg przybylo. nie zwalam winy na tabletki, ale na wlasne
              lenistwo i wloska kuchnie smile))
              Poza tym, ogolnie sie dobrze czuje, raz mi sie zdarzylo cos dziwnego - bol
              piersi w srodku cyklu, ale przeszlo po 2-3 dniach.
              Ile kosztuje nie mam pojecia, bo ja go dostaje od taty - ginekologa.
              VCo do sponsoringu - ja bym tak nie tepila lekatrzy, ktorzy èrzepisuja harmonet
              i maja caly gabinet w gadzetach - mojemu tacie tez pare fimr zaproponowalo
              wspolprace, a on wybral te leki, ktore uwazal za najlepsze. Moja siostra np
              jest w trakcie kuracji Diane35, bo ma straszna cere, ja biore pigulki typo3wo
              antykoncepcyjne, bo nie marzy mi sie tupot dzieciecych nozek w domu. I o ile
              pamietam, pigulki te maja roznych producentow.
              Co do innych nowosci anty, wsrod moich nzajomych ginow panuje przekonanie, ze
              plastry nie sa dobrym rpzwiazaniem: badania wykazuja, ze w rozne dni hormon z
              plastra wchlania sie w roznych dawkach, tak samo to zalezy od osoby, wiec jest
              nie do przewidzenia, czyja skora ile wchlonie, i tym samym, ile hormonu i jak
              zadziala... a pytaam, bo ostatnio mi sie coraz czesciej zdarza zapomniec
              pigulki, doszlam do 4 pig w cyklu wzietych po 12 godzinach... skleroza starscza
              w wieku 26 lat???
    • Gość: Maggie Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 11:51
      Mnie tez przepisal je bez badan. Stosowalam je okolo pol roku. Przez pierwszw 2
      miesiace łydki bolały mnie OKROPNIE sad. Pozatym, przytylam 7 kg.
      • zyletkaa Re: HARMONET-czy któraś stosuje 16.03.05, 00:19
        wedlug mnie Harmonet to cudo wsrod pigulek antykoncepcyjnych. Zaczynalam od
        Cilestu.. i nie zliczylabym wszytskich objawow jakiej mi doskwieraly.

Harmonet polecam z calego serca!
        • Gość: moniko Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 09:29
          Witam
          Ja biorę harmonet od miesiąca i nadal mam krwawienia ,dziś biore ostatnią
          tabletke z opakowania i nie wiem czy bede zaczynać nastepnesadsą okropne,
          oczywiście dla mnie.Jestem nerwowa nie mogę powstrzymać złości, spadek libido
          zero ochoty na sex i nic nie było przez cały miesiąc, oczywiście pieszcząt bo
          przy krwawieniu to nie było mowy o sexsie, jak tylko dotykał mnie
          mąż "gotowało" się we mnie.A więc poszarpana psychika moja i meza,aaa i jeszcze
          te owłośienie i brzydka cera,wcześniej miałam gładką cerę zero krostek a włosy
          to nawed urosły mi na dłoniach, blech i do tego boli mnie brzuch!
          • Gość: Ciekawa Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 07:57
            Czy bez wizyty u lekarza dostane Harmonet w aptecE?? sprzedadza bez recepty??
            co ile trzeba brac te tabletki?? prosze o odp
            • akin2 Re: HARMONET-czy któraś stosuje 20.03.05, 11:00
              dziecko, harmonet to tabletki antykoncepcyjne ile ty masz lat żeby nie wiedziec,
              że mozna je kupić WYŁĄCZNIE na receptę?
              a wracając do wątku, ja zamieniłam dianę na harmonet, zaczełam trzecie
              opakowanie, cera ok, włosy ok, a miałam z tym problem, tylko trochę martwi mnie
              ta tendencja w waszych postaćh do tycia.. bo choć jestem szczupła to wydaje mi
              się jakbym ciut już przytyła, aby to była moja schiza
    • Gość: Ania Re: HARMONET-czy któraś stosuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 12:31
      poszukuje osoby ktora troche wie na temat tabletek antykoncepcyjnych.
      chcialabym porozmawiac na gg. mam pare pytan. moj numer 4061993, Jestem
      dostepna miedzy 20 a 21. prosze o kontakt
    • Gość: ola24 bóle głowy IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 15:14
      Hej,
      Wcześniej przez 4 lata brałam Cilest i b. dobrze go znosiłam - serio. Ale 2 m-
      ce temu mój lekarz zalecił zmianę na bardziej cywilizowany i łagodniejszy
      środek- Harmonet. Skończyłam właśnie 2. opakowanie. Niby wszystko ok, ale
      zaczęła mnie b. często bolec głowa, do tego stopnia, że miewam jakieś mroczki
      przed oczami(?)No i z wagą ciała coś nie tak. 2,3 kilo mi przybyło i w żaden
      sposób nie mogę ich zrzucić!Tak jak bym 'nabrała wody" smileA zawsze bez problemu
      utrzymywałam dobrą wagę.Chyba poproszę o zmianę...Ale na co?co ma jeszcze taką
      malutką dawkę hormonów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka