Dodaj do ulubionych

Zawroty głowy

IP: *.chello.pl 28.02.05, 17:59
Witajcie. Od pół roku mam nawracające zawroty głowy. Nie zdażają sie często -
mniej wiecej raz na tydzien. Są bardzo nieprzyjemne - uczucie jakby mnie ktoś
porządnie uderzył w głowę ( bezbolesne ale nagłe) , potem uczucie spadania w
próznie. Trudno mi utrzymac wtedy równowage. Najgorsze jest to że po takim
zawrocie jest mi poprostu niedobrze i do konca dnia chodzę jak struta z
żołądkiem w gardle.
Wszystko zaczęło sie poł roku temu od potężnego stresu i tak już zostało ale
w mniejszej częśtotliwości.
Co to za może być, moze ktoras z was miała coś podobnego.
Obserwuj wątek
    • Gość: kinga Re: Zawroty głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 18:28
      Ja tez tak mam i wiem ze powodem jest stres.Mam pytanko-czy kiedykolwiek od
      tego zawrotu glowy upadlas?
      • Gość: szwedka Re: Zawroty głowy IP: *.chello.pl 28.02.05, 19:24
        Z reguły albo na czymś siedzę albo mam sie czego złapać np opadam na ścianę ale
        nie trace przytomnosci...
    • Gość: blania Re: Zawroty głowy IP: *.004.dsl.wa.iprimus.net.au 28.02.05, 23:56
      ja ostatnio mialam okropny stres i przez to doprowadzilam moj organizm do
      rozklekotania jedne z tych objaw byly zawroty glowy i mdlosci powoli dochodze
      do siebie . ale czasami zawroty glowy moga byc od chorego srodkowego ucha
      • Gość: Lia Re: Zawroty głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 07:13
        Mnie z takimi zawrotami wysłano neurologa, podejrzewano też anemię - trzeba się
        przebadać - to mogą byc objawy róznych chorób, nawet całkiem niewinnych - ale
        po co się męczyc - do lekarza.
        • Gość: kinga Re: Zawroty głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 07:22
          Co u Ciebie bylo przyczyna tych zawrotow glowy? Jaka diagnoze postawili?Czym je
          zlikwidowalas?
    • joisana Re: Zawroty głowy 01.03.05, 10:02
      Najpierw lekarz rodzinny i ogólne badania krwi, później neurolog i standardowo
      EEG w razie zmian w tymże, tomograf albo/i rezonans.
      Podobne objawy występują w niektórych typach epilepsji (nie musi i często nie
      ma żadnych drgawek, tylko np. zawroty głowy lub/i drganie powieki czy innej
      części ciała lub/i zapominanie -wyłączanie na chwilę bez naszej wiedzy i inn)
      • Gość: Lia Re: Zawroty głowy IP: *.wroc.pl / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.03.05, 10:16
        Miałam robione EEg które nic nie wykazało, okazało się że to anemia. Joisana ma
        rację czas do lekarza.
        • Gość: szwedka Re: Zawroty głowy IP: *.chello.pl 02.03.05, 21:41
          Ostatnio bedac w sklepie spożywczym podeszłam do działu z nabiałem - wiecie
          takie wielkie lodówy oświetline jażeniówkami i to światło tak drgało - odrazu
          poczułam jak zaczyna mi sie kręcić w głowie i musiałam odejść.... brrrrrrr czy
          to nie jakieś objawy padaczkowe????!!!!
          • Gość: ss. Re: Zawroty głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:16
            ja mam tak samo i nie zdiagnozowali padaczki, ale nerwicę.

pozdrawiam i koniecznie to sprawdz, a bedziesz spokojniejsza smile
            • Gość: Kamila Re: Zawroty głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:00
              W moim przypadku tez to jest nerwica ale lepiej zeby to stwierdzil lekarz i
              wykluczyl inne schorzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka