Dodaj do ulubionych

kamienie nerkowe-POMÓŻCIE

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.03.05, 07:54
wróciłam ze szpitala, gdzie trafiłam z ostrą kolką nerkową. okazało sie, że
mam mały kamień już w moczowodach. odesłano mnie do domu, bo muszę go
urodzić. niestety, jakoś to nie następuje, a za to ból jest okropny i przez
cały czas. jakoś w miarę się trzymam, bo biorę leki przeciwbólowe w czopkach,
ale ile można?! prosze powiedzcie, czy czekając na "poród" musi cały czas
boleć i czy znacie jakieś np. babcine sposoby, by szybko pozbyć sie złogów
nerkowych.
Obserwuj wątek
    • Gość: zuzka Re: kamienie nerkowe-POMÓŻCIE IP: 217.173.203.* 06.03.05, 11:47
      Mnie pomagala b.ciepla kapiel.Zalecano picie duzej ilosci wody naraz,
      zeby "uderzyc" fala kamien i pomoc mu wyjsc.Zycze zdrowia smile))
      • Gość: joanna Re: kamienie nerkowe-POMÓŻCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 12:08
        Ja brałam olfen w tabletkach + no-spe forte 3 razy dziennie, no i do tego co
        najmniej 3 litry wody niegazowanej.To była kuracja zalecona przez urologa,
        zresztą jednego z najlepszych na Śląsku.
        • vecka Re: kamienie nerkowe-POMÓŻCIE 06.03.05, 14:29
          Hej,

pij bardzo duzo wody albo mieszanek ziolowych moczopednych. Moczopedna jest pokrzywa.
          POzdr.
          • Gość: herzynka Re: kamienie nerkowe-POMÓŻCIE IP: *.241.81.adsl.skynet.be 06.03.05, 15:27
            ja juz dwa razy przez to przechodzilam, bralam cataflam i nospe, podobno
            cieplo pomaga, ja sie przystawialam do grzejnikasmilepilam duzo wody jana i
            chodzilam po schodach zeby ten kamien wyszedl jak najszybciej
            • mierniqe Re: kamienie nerkowe-POMÓŻCIE 06.03.05, 15:33
              potwierdzam: min.3l wody niskozmineraliz(np.zywiec)lub jan(w aptekach),
              rozkurczowo nospa, ciepla kapiel jak najbardziej.jezeli masz goraczke i lekarz
              zalecil, oczywiscie tez leki przeciwzapalne.
              zdrowka

mierniqe
              • Gość: nina Re: kamienie nerkowe-POMÓŻCIE IP: *.resetnet.pl 06.03.05, 20:02
                heh, rodziłam już kilkanaśnie razy, a przed 30 -stką jestem sad ale podobno
                tepmo tworzenia kamieni jest u mnie zawrotne. Pierwszy raz mysłałam, że umrę,
                teraz juz jest w mairę uncertain zaciskam zęby i jazda. jazda polega na: theopaverin
                (pochodna papaweryny) - ma silniejsze dzialanie od nospy, poza tym nospa jakoś
                rozgerulowała mi żołądek, woda Jana w dużych ilościach, gorące kąpiele, środki
                moczpędne np. ginjal. U mnie - o dziwo - pomagała - ale w niewielkich
                ilościach!!! whisky, lampeczka. Mam nadzieje, że będzie ok. Da się przezyć smile)
                ja jeszcze nie rodziłam dziecka, ciekawa jestem jakie jest porównanie, bo
                kamyki to mogę rodzić, ale porodu to się boję panicznie sad(
                • lama_83 Re: kamienie nerkowe-POMÓŻCIE 07.03.05, 10:37
                  Tez to przeszlam, u mnie jeszcze z bolu były wymioty.

Jesli chodzi o porod to jest podobno latwiejszy, bo bol przychodzi i odchodzi
                  falami. Wszyscy lekarze i pielegniarki mowili, ze rodzenie kamieni i kolka
                  nerkowa sa gorsze od porodu, bo bol jest ciagly...
                  • Gość: nina Re: kamienie nerkowe-POMÓŻCIE IP: 212.160.172.* 07.03.05, 12:26
                    o jej, jak dobrze smile)
                • Gość: Agga Re: kamienie nerkowe-POMÓŻCIE IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 07.03.05, 16:10
                  Mając raz problem z nerkami trzeba sie pilnować. To lubi wracać!!! Pozdrawiam
                  Agga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka