IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 12:28
Mam pytanie czy w 4 tygodniu po ewentualnym zapłodnieniu lekarz robiąc USG
dopochwowe zauważyłby ciążę ???

Wiem, pytanie może i głupie ale prosze o odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • kathrin78 Re: USG ?? 11.03.05, 13:25
      Tak.
      • luna333 Re: USG ?? 11.03.05, 13:42
        jeśli wiesz dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia to powinien zobaczyć
        przynajmniej pęcherzyk ciążowy, choć nie zawsze - zależy to również od sprzętu -
        a czy to usg dopochwowe? bo przez brzuch to raczej nic nie zobaczy smile
        • kathrin78 Re: USG ?? 11.03.05, 13:48

Napisała, że dopochwowe smile
          • luna333 Re: USG ?? 11.03.05, 13:51
            smileślepa jestem smile
          • nchyb Re: USG ?? 11.03.05, 13:56
            11 lat temu - USG przez brzuch, 4 tygodnie po zapłodnieniu czyli 6 tydzień
            ciąży - ginekolog dostrzegł ciążę
            5 lat temu - USG dopochwowe - 3 tygodnie po zapłodnieniu czyli 5 tydzień ciąży
            również dostrzeżono.
            Dziś mam dwóch fajowych chłopaków! Przy okazji - domowe testy ciążowe, w
            pierwszym przypadku test wyszedł pozytywny ok. tydzień po zapłodnieniu (czyli z
            wyliczeń mi wychodzi że na tydzień przed początkiem ciąży smile), w drugim
            dopiero po spodziewanej miesiączce. A test za każdym razem był taki sam Quick
            coś tam...
    • Gość: gość Re: USG ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:42
      Dzięki za odpowiedzi
      Tydzień przed miesiączką dostałam plamienia. Poszłam do lekarza (po 2
      tygodniach) zbadał mnie, zrobił usg dopochwowe ( nie wykrył ciąży), dał coś na
      wstrzymanie plamienia ale lekarstwo nie pomogło plamiłam jeszcze dość długo. (
      w sumie około miesiąca). No i czekam na okres a go nie ma, zaczełam się
      zastanawiać nad możliwą ciążą???
      • nchyb Re: USG ?? 11.03.05, 14:54
        A test zrobiłaś?
        • luna333 Re: USG ?? 11.03.05, 15:11
          zrób sobie albo test sikany albo jeśli chcesz wiedzieć na 100% test z krwi -
          oznaczenie ilościowe beta hcg - będziesz miała pewność co do ciąży - dziwi mnie
          tylko że dał Ci lek na wstrzymanie plamienia a nie na wywołanie miesiączki -
          może coś Ci się w hormonach rozregulowało a jeśli poszłać 2 tyg po plamieniu
          które było na tydzirń przed oczekiwaną miesiączką - to gdybyś była w ciąży -
          byłby to 5tydzień na tamten czas i lekarz mógł nie zobaczyć pęcherzyka
          ciążowego (choć chyba już na tym etapie powinien), zrób sobie to beta hcg
    • Gość: Położnik Re: USG ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 20:56
      W dopochwowym i brzezbrzusznym tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka