ewesti 13.03.05, 10:01 mam wąską macicę, ale podobno dość długą-tak powiedział mój ginekolog, ale powiedzcie i proszę, czy któraś w Was miała tak jak ja i co to tak naprawdę oznacza, czy będę miała problem z ciążą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala.mb Re: wąska macica 13.03.05, 10:15 Tak naprawdę wcale ta wiadomość o kształcie macicy nie jest Ci do niczego potrzebna. Może Cię tylko zdenerwować, a i tak nikt Ci nie powie co z ciążą dopóki nie spróbujesz w nią zajść. Nie czytaj co to jest i nie sprawdzaj. Na czole nie masz napisane jak wygląda Twoja macica, a informacje tę przekaż ginekologowi, który będzie prowadził Twoja ciążę. Może jemu ta informacja do czegoś się przyda. Panuje pogląd, że kobiety z macicą tyłozgiętą maja kłopoty z zajściem w ciążę. Wierz mi, wcale tak być nie musi, a jak dziewczyna sie dowiaduje, ze ma macicę w takim położeniu, to siwieje w ciągu 15 sekund. I trzeba wydawać na farbe do włosow. Glowa do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Połoznik Re: wąska macica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 13:53 Podzielam tą opinie ,masz teraz dwie te same.Nie słyszałem o takiej macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewesti Re: wąska macica IP: *.80-240.sze.tkb.net.pl 13.03.05, 14:20 tak po ostatniej wizycie oznajmił mi lekarz, powiedział że mam dość wąską ale za to długą macicę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: wąska macica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 17:06 Ja bym się tak nie przejmowała,albo ewentualnie poszła do innego gina.Mi mój gin powiedział,ze mam małą macice i moge miec problem z zajsciem w ciąże,a nawet kazał mi zrobic USG.Na co drugi lekarz powiedział,ze tamten niepotrzebnie mnie stresuje,bo nie rodzilam i mam prawo miec małą macice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: wąska macica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 08:13 no właśnie...co lekarz to inna opinia.ja tez dowiedziałam sie od swojego lekarza, że macice mam większą niż "standardowe" ale i jestem posiadaczką tyłozgięcia macicy..ale absolutnie nie kazał mi się tym stresować.Stwierdził, że taka poprostu moja uroda i tyle..i ze ewentualnie zaczniemy sie martwić gdy będe sie starac zajśc w ciąże a nie bedzie nic z tego wychodziło.Na razie jestem zupełnie spokojna.Jak przyjdzie czas na dzidziusia to i dzidzius sie pojawi Pozytywnych myśli życze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Położnik Re: wąska macica IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:21 Jaki mądry lekarz nie opuszczaj go! Kobiety sa różne na zewnątrz i wewnątrz ,mam na mysli wnętrze kobiety nie pokój."Cała uroda i siła ludzkości tkwi w zienności osobniczej" Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: wąska macica 15.03.05, 18:36 A jakiego koloru masz włosy?, bo ja jestem szatynką , to zapewne taka różnica. Jakby natura chciała, abyśmy były jednakowe to zrobiłaby klony hihihihihi, przez kalkę . Odpowiedz Link Zgłoś