Gość: konwalijka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 16:47 Witam. Bylam dzis u gin, ktora zmienilam mi cilest na reglon. Mam pytanie czy mam robic 7 dniowa przerwe czy nie (zapomnialam sie zapytac lekarki) Z gory dzieki za odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ana Re: zamina cilest na regulon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 23:02 sprawdź w składzie obu zawartość hormonów, jeżeli w porównaniu z Cilestem Regulon ma ich mniejszą zawartość opakowanie zacznij od razu po zakończeniu Cilestu, a jeżeli jest ich więcej możesz zrobić 7- dniową przerwę. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: zamina cilest na regulon 25.03.05, 23:29 nie od razu tylko w pierwszy dzien krwawienia tak jakbys zaczynala brac pigulki od samego poczatku ty zmieniasz pigulki z silniejszych na slabsze (Regulon 0,03mg ma mniej estradiolu niz Cilest 0,035mg) bierzesz nowe w pierwszy dzien krawienia w czasie 7 dniowej przerwy, nie wazne ktorego dnia ono nastapi jest tez szkola ze kazda zmiana ma nastapic w pierwszy dzien krawienia ale nie trzeba tego robic jesli nowe sa mocniejsze natomiast branie bez przerwy nie ma sesnu bo to za duzo hormonow i moga nastapic plamienie, bole brzucha i itp rozumiesz? zajrzyj na strone www.amwaw.edu.pl/antykoncepcja/ Regulon = Marvelon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: zamina cilest na regulon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 13:06 ja jak zmienialam cilest na regulon to zrobilam normalna siedmiodniowa przerwe i 8 dnia wzielam tabletke regulonu. i wszystko bylo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konwalijka Re: zamina cilest na regulon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 16:35 juz sama nie wiem... kupilam juz tabletki i na ulotce jest napisane, zeby nie robic przerwy, wiec chyba nie bede jej robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: zamina cilest na regulon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 00:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=9749396&a=9749396 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=9784907&a=9785507 poszukiwałam info dla siebie, przy okazji wpadłam na wątki dotyczące Twojego dylematu, więc podrzucę pzdr ps. jesli masz wątpliwości polecam skorzystanie z wyszukiwarki, tego rodzaju pytań było całkiem sporo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: zamina cilest na regulon ps. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 00:22 zamiast Ci sprawę rozjaśnić to pomieszałam wątki, ale jak zauważysz opcje są różne. ja osobiście zmieniając Cilest na Logest (mocniejsze na słabsze) nie robiłam przerwy z wyraźnego przykazania mojej p. doktor, na Twoim miejscu przy takim zamieszaniu kierowałabym się ulotką, lepiej czasem dmuchać na zimne. Odpowiedz Link Zgłoś