Dodaj do ulubionych

zamina cilest na regulon

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 16:47
Witam. Bylam dzis u gin, ktora zmienilam mi cilest na reglon. Mam pytanie czy
mam robic 7 dniowa przerwe czy nie (zapomnialam sie zapytac lekarki) Z gory
dzieki za odp smile
Obserwuj wątek
    • Gość: ana Re: zamina cilest na regulon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 23:02
      sprawdź w składzie obu zawartość hormonów, jeżeli w porównaniu z Cilestem
      Regulon ma ich mniejszą zawartość opakowanie zacznij od razu po zakończeniu
      Cilestu, a jeżeli jest ich więcej możesz zrobić 7- dniową przerwę.
      pzdr
      • an_ni Re: zamina cilest na regulon 25.03.05, 23:29
        nie od razu tylko w pierwszy dzien krwawienia tak jakbys zaczynala brac pigulki
        od samego poczatku
        ty zmieniasz pigulki z silniejszych na slabsze (Regulon 0,03mg ma mniej
        estradiolu niz Cilest 0,035mg) bierzesz nowe w pierwszy dzien krawienia w
        czasie 7 dniowej przerwy, nie wazne ktorego dnia ono nastapi

jest tez szkola ze kazda zmiana ma nastapic w pierwszy dzien krawienia ale nie
        trzeba tego robic jesli nowe sa mocniejsze

natomiast branie bez przerwy nie ma sesnu bo to za duzo hormonow i moga
        nastapic plamienie, bole brzucha i itp
        rozumiesz?
        zajrzyj na strone www.amwaw.edu.pl/antykoncepcja/
        Regulon = Marvelon
        • Gość: ola Re: zamina cilest na regulon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 13:06
          ja jak zmienialam cilest na regulon to zrobilam normalna siedmiodniowa przerwe
          i 8 dnia wzielam tabletke regulonu. i wszystko bylo ok.
          • Gość: konwalijka Re: zamina cilest na regulon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 16:35
            juz sama nie wiem... kupilam juz tabletki i na ulotce jest napisane, zeby nie
            robic przerwy, wiec chyba nie bede jej robic
            • Gość: ana Re: zamina cilest na regulon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 00:17
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=9749396&a=9749396
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=9784907&a=9785507
              poszukiwałam info dla siebie, przy okazji wpadłam na wątki dotyczące Twojego
              dylematu, więc podrzucę smile
              pzdr
              ps. jesli masz wątpliwości polecam skorzystanie z wyszukiwarki, tego rodzaju
              pytań było całkiem sporo
              • Gość: ana Re: zamina cilest na regulon ps. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 00:22
                zamiast Ci sprawę rozjaśnić to pomieszałam wątki, ale jak zauważysz opcje są
                różne. ja osobiście zmieniając Cilest na Logest (mocniejsze na słabsze) nie
                robiłam przerwy z wyraźnego przykazania mojej p. doktor, na Twoim miejscu przy
                takim zamieszaniu kierowałabym się ulotką, lepiej czasem dmuchać na zimne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka