Dodaj do ulubionych

problem z piersiami

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.05, 17:28
Od wczoraj zauwazylam niewielki wyciek z sutka, cos w rodzaju pokarmu i nie
wiem zabardzo czym moze to byc spowodowane. Mam 4 letnie dziecko, ktore
karmilam krotko, ale jeszcze jakis czas mialam mleko. Czy wiecie moze czym to
moze byc spowodowane, jakies zmiany hormonalne, bo ciaze raczej wykluczam, a
poza tym pokarm pojawil mi sie dopiero pod koniec poprzedniej? Dzieki za
odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: kobietka1982 Re: problem z piersiami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:14
      Też chciałabym się dowiedzieć czegoś na ten temat. Mam podobny problem -
      wydzielina wypływa pod wpływem nacisku na brodawkę. Mój lekarz jest do kitu i
      powiedział, że jest to normalne i że to płyn tkankowy. Ja sugerowałam mu zmiany
      hormonalne, ale powiedzał, że jest to całkowicie normalne. Swoją drogą nigdy
      nie spotkałam się z czymś takim u moich znajomych. Jeśli ktos wie cos na ten
      temat, to chętnie też przeczytam.
      • Gość: Połoznik Re: problem z piersiami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:54
        Może nie taki do kitu .ale musisz koniecznie iśc do Poradni Patologi Sutka bo
        to Ty musisz mieć pewność że jest dobrze a nie Twój lekarz.
        • mighty_wu Re: problem z piersiami 30.03.05, 01:12
          Witam!

To i ja sie dorzucę, bo mam podobny problem. Z tym, że ja odstawiłam córeczke
          od piersi jakies 2 tyg. temu, a przedwczoraj zauważyłam, że z prawej piersi pod
          wpływem nacisku (akurat opierałam sie o poręcz krzesła) wysączyło się kilka
          kropelek przeźroczysto-białawego płynu. natomiast dzis zauważyłam nieco bolesny
          guzek na tej piersi i przy próbie rozmasowania też wysączyły sie 2 czy 3
          krople. Nie wiem, czy to jeszcze jakies laktacyjne niedobitki, jakis zatkany
          kanalik w piersi, i należy odczekać aż sie wszystko samo uspokoi, czy może
          problem jest poważniejszy. Prosze o radę.

pozdrawiam

ola
    • joisana Re: problem z piersiami 30.03.05, 13:46
      Zrobić badanie na poziom prolaktyny na czczo i po obciążeniu metoclopramidum.
      Następnie dobry ginekolog-endokrynolog, i poradnia schorzeń sutka. Przyczyn
      pojawienia się wycieku z brodawki może być kilka, ale diagnostykę rozpoczyna
      się od sprawdzenia opcji w tej kolejności, najpierw trzeba wykluczyć
      hiperprolaktynemię, jeśli jej nie ma do akcji wkraczają lekarze poradni chorób
      sutka. Przeważnie jest to nieszkodliwy objaw zaburzeń hormonalnych, ale bywają
      opcje mniej wesołe i trzeba to gruntownie sprawdzić. Zdrowia i powodzenia życzę.
      • olaprajs Re: problem z piersiami 30.03.05, 13:50
        dziekuje za info
      • Gość: anna Re: problem z piersiami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.05, 15:12
        bardzo dziekuje za informacje. Czyli trzeba cos zaczac z tym robic. Interesuje
        mnie jeszcze czy nie jest to objaw kolejnej ciazy, choc to malo prawdopodobne?
        Dziekuje i pozdrawiam.
        • Gość: MONIKA Re: problem z piersiami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:09
          Ja miałam tak pod wpływem leków, dopiero później doczytałam się w ulotce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka