Dodaj do ulubionych

torbiel na jajniku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 18:24
mam torbiela 8 cm i nie wiem czy mam miec operacje i do kogo sie
zgłosic,wykazało mi to USG po wczesniejszym badaniu u ginekologa.nie wiem czy
mam isc po skierowanie do lekarza rodzinnego i kiedy,miałam juz 1 szczepionke
przeciwko zułtaczce ale nie wiem czy długo mam czekac bo boje sie ze mi
peknie.prosze o rade
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwia Re: torbiel na jajniku IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 05.04.05, 19:22
      moja siostra miala torbiel na jajniku jak ty,ale o tym nie wiedziala;wiec kiedy
      ta torbiel PEKLA trafila do szpitala z zapaleniem otrzewnej,lekarze
      powiedzieli,ze gdyby przyjechala dzien pozniej byloby za pozno,na twoim miejscu
      nie czekalabyn na dalszy rozwoj wypadkow,zapytaj lekarza czy sa jakies leki
      ktorymi mozesz to torbiel "rozbic",mojej siostrze po tym wszystkim grozilo
      nawet usuniecie jajnika,do tej pory nie wiadomo,czy bedzie mogla miec
      dzieci,nie wiadomo,czy ten jajnik,na ktorym byla torbirl pracuje,nadzieja w tym
      drugim
      aha ,czy jestes pewna,ze to torbiel?ja mialam CYSTE nie torbiel,tez pekla,bol
      niemilosierny calego ciala od pasa do piersi ale lekarz powiedzial,ze cysta
      jest wypelniona plynem surowiczym,ktory sam sie wchlania,jedyne co mozna bylo
      zrobic to stosowac leki przeciwbolowe
    • inkaczar Re: torbiel na jajniku 05.04.05, 19:36
      Ja tez mialam torbiel na jajniku, spowodowały ja tabletki antykoncepcyjne, było
      to jakis rok temu. Nawet nie miałam wiekszych dolegliwosci, pobolewanaia,ale
      takie w normie, przypisałam to tabletkom. Dopiero wiztyta kontrolna u
      ginekologa i badanie USG ja stwierdziło. Lekarz przypisała mi wtedy Gesto-
      Micron ( chyba tak to sie nazywało),mialam brac tydzień. Jesli po tygodniu
      nie "rozprawiłby sie " z cysta ostrzegał mnie,ze mnoze byc konieczny zabieg
      operacyjny.
      Juzx po drugiej tabletce poczułam silny ból , prawdopodobnie wtedy ona pekła,
      obeszło sie bez krwawienia, ból minał dość szybko, no i kontrolne USG
      potwierdziło,ze juz jej nie ma. Tabletki wybralam do konca.
      Od tamtej pory wielokrotnie mialam robione badanie uSG ,u różnych lekarzy, nic
      nie ma.
      Nie panikuj, czaem łatwo jest poradzic sobie z cystą. Ale nalezy wziąć się za
      leczenie od razu.Wiele kobiet( wśród moich znajomych) wyleczyło cyste
      farmakologicznie.
    • joanna.c Re: torbiel na jajniku 05.04.05, 21:07
      Jeżeli gin zaleci usuniecie, to najlepiej laparoskopowo.
      Pozdrawiam
    • Gość: sara Re: torbiel na jajniku IP: 211.27.203.* 06.04.05, 03:31
      ja tez mialam cyste 8cm tabletki nie pomogly 2 tygodnie temu mialam
      laporoskopie i sie okazalo ze cysta byla z krwi czekoladowa i to bylo od
      endometriozy o ktorej nie wiedzialam ze mam takze kazda cysta inna jak nie
      znika trzeba usunac
      • Gość: mania Re: torbiel na jajniku IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.04.05, 07:15
        poszukaj w archiwum już były posty na temat torbieli i laparoskopii. Ja jestem
        już po i się cieszę że wszystko w porządku - tobie życzę zdrówka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka