Dodaj do ulubionych

ciąża a pigułki

IP: *.net.autocom.pl 13.04.05, 21:45
co może się stać jeśli okaże się że jestem w ciąży a nadal biorę pigułki?
Niby nie powinnam być ale istnieje taka możliwość. Wiem że powinnam zrobić
test ale czy pigułki nie wpłyną na jego fałszywy wynik?
Obserwuj wątek
    • hippophae Re: ciąża a pigułki 13.04.05, 21:49
      Pigułki nie wpłyną na wynik, lepiej zrób dla świętego spokoju bo nie za dobrze jest brać w ciąży.
      • dorro1 Re: ciąża a pigułki 13.04.05, 22:22
        jeżeli przy braniu pigułek zajdziesz w ciażę, to podobno pigułki nie wpływają
        na ciążę - zbyt niskie stężenie hormonów by zaszkodzić dzidzi. Nawet do 3
        miesiaca można je brać, bo tak nawiasem mówiac, kobieta która zażywa regularnie
        piguły nie podejrzewa ciaży i kontunuuje opakowania. Tak więc, odstawisz
        tabletli jak stwierdzisz ciążę...
        • joisana Re: ciąża a pigułki 14.04.05, 08:08
          Nie do końca tak jest, jeśli płód jest płci żeńskiej to faktycznie nic się nie
          powinno stać, gorzej jeśli męskiej, wtedy mogą nastąpić wady narządów
          rozrodczych.
          • jjulla Re: ciąża a pigułki 18.04.05, 10:23
            A ja mam też podobny problem. Drugi miesiąc po 2 miesięcznej przerwie biorę
            Minisiston (wczesniej brałam przez 3 lata). Po pierwszym opakowaniu dostałam
            krwawienia. Teraz jest 11 dzień drugiego opakowania. Kochalismy się z mężem 1
            dnia (tzn. brania drugiego opakowania po 7 dniowej przerwie) i 3 dnia. Dzisiaj
            zrobiłam test ciążowy i wyszła mi baaaardzo slabo widoczna druga kreska (ledwo
            widoczna dopiero przy dobrym świetle). Nie wiem teraz czy to wada testu czy
            naprawde ciąża. Czy mam dalej brać pigułki czy odstawić? Czy ktoś może coś mi
            doradzić? Będę bardzo wdięczna.
            • lilith76 Re: ciąża a pigułki 18.04.05, 11:37
              coś cię skłoniło do zrobienia testu?
              zrób badanie krwii - poziom hcg się raczej nie myli.
              • jjulla Re: ciąża a pigułki 18.04.05, 11:57
                Nie umiem dokładnie opisać, co mnie skłoniło do zrobienia testu, może jakiś
                niepokój czy "coś nie tak z brzuchem". A czy na badanie krwi na hcg trzeba mieć
                skierowanie? Ile to kosztuję i o jakiej porze dnia sie robie?
                • jazzgirl Re: ciąża a pigułki 18.04.05, 12:05
                  Nie potrzebujesz skierowania, możesz zrobić o każdej porze dnia w praktycznie
                  każdym laboratorium. Ceny wachają się w zależności 35-45 zł, zależy gdzie.
                  Takie badanie z całą pewnością wykaże, czy jesteś w ciąży.
                  • jjulla Re: ciąża a pigułki 18.04.05, 12:13
                    Dzięki. To znaczy w moim przypadku (kiedy druga kreska jest słabo widoczna)
                    badanie krwi na hcg bedzie też wiarygodne? Nie mogę odkładć badanie, ponieważ
                    nie wiem czy brac dalej pigułki czy przestać.
                    A jak długo czeka się na wynik testu?
                    • lilith76 Re: ciąża a pigułki 18.04.05, 12:23
                      badanie krwii jest czulsze niż test ciążowy.
                      na wynik czeka się w zależności od laboratorium - około kilku godzin.
                      • jjulla Re: ciąża a pigułki 18.04.05, 12:27
                        Dzięki jeszcze raz. Pójdę zaraz do przychodni.
                        • Gość: misia Koniecznie daj znac co i jak! IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 18.04.05, 15:43
                          Koniecznie daj znac co i jak!pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka