Gość: Robertina IP: *.wam.bp / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 12:28 Witam!chciałabymiśc na basen ale jestem w trakcie leczenia gyno-femidazolem po kuracji antybiotykowej. Już nic mnie nie boli, mogę iść czy lepiej się wstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimoooza grubość endometrium 15.04.05, 12:44 USG przezpochwowe robione po owulacji wykazało, że endometrium ma grubość 17mm. Lekarz przeprowadzający badanie stwierdził, że nawet w tej fazie cyklu jest ono powyżej górnej granicy normy. Wizytę u mojego ginekologa mam dopiero za 2 tyg. Proszę o odpowiedź, jaka jest prawidłowa grubość endometrium po owulacji oraz jakie mogą być przyczyny i konsekwencje takiego przerostu błony śluzowej? Dodam, że ok 1.5 roku temu miesiączki stały się bardzo obfite i długie (plamienie nawet do 9-12 dc), od 6 miesięcy biorę w drugiej połowie cyklu progesteron, ostatnio po raz pierwszy @ łącznie z plamieniem trwała 7 dni, więc wygląda na to, że terapia zaczyna skutkować. Niepokoi mnie tylko to endometrium. Będę wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: grubość endometrium IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 15.04.05, 13:18 Witaj podobne pytanie zadałam przed chwileczką. U mnie jest niejednorodne endemetrium gr 16 mm w 25 dc i zdaniem mojego ginekologa jest to trochę za dużo.W rodzinie była historia nowotworu macicy więc lekarz wysyła mnie na zagieg łyżeczkowania celem pobrania materiału do histopatologi.Od zawsze mam bolesne i obfite miesiączki, cykle raczej regularne.Ja już podpisałam zgodę na zagieg im wcześniej tym lepiej.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Proszę się zapoznać z tym wątkiem: 15.04.05, 13:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=22741543 Odpowiedz Link Zgłoś