Dodaj do ulubionych

Do koala.mb

21.04.05, 17:27
Prosze o ustosunkowanie sie do mojego postu temat wątku:
beta 0 sikaniec też a ciąża 10 tydzień co jest ???
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • koala.mb Re: Do koala.mb 21.04.05, 19:01
      Przeczytałam posty w tym watku i nie bardzo wiem do czego sie tu ustosunkować.
      Wyniki bhCG są rzeczywiscie niejasne, ale nie ma już co do tego wracać.
      podobnie jak do tego czy powinnaś była wykonywać to badanie co drugi dzień po
      transferze czy nie i jak dotychczas prowadzona była twoja ciąża.
      W tej chwili głównym problemem na którym się trzeba skupić jest doprowadzenie
      Twojej ciąży do szczęsliwego końca. Nie wiem, z tego co piszesz, czy prowadzący
      Cie w tej chwili lekarz Ci to gwarantuje. Jeśli Ci odpowiada i masz do niego
      zaufanie trzymaj się go i tyle, jeśli uważasz, że powinnaś poszukać kogoś
      innego, to zrób to. Odległość 200 km może rzeczywiscie jest trochę zbyt duża,
      ale może znalazłby sie ktoś w promieniu 60-100 km? Do mnie cięzarne czasem
      przyjeżdżaja z miejscowości oddalonych właśnie o tyle.
      • Gość: vikiko Re: Do koala.mb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:54
        Bardzo dziekuję za odpowiedz aczkolwiek jest bardzo niejasna.Może powiem tak
        czy w swojej praktyce lekarskiej Pani spotkała się takim przypadkiem,że kobieta
        była w zdrowej ciąży a wyniki z krwi beta i z moczu wychodziły negatywne?.Poza
        tym czy często spotyka się kobiety które krwawią przez pierwsze dwa trzy m-ce
        ciąży jak poczas okresu?.
        Mam zaufanie do swojego lekarza.
        Pozdrawiam.
        • koala.mb Re: Do koala.mb 21.04.05, 21:04
          Czemus sie tak przywiązała do tych wyników? To i tak w tej chwili nie ma
          najmniejszego znaczenia. Co do krwawień w ciąży to owszem zdarzają się ciężarne
          które w pierwszym trymestrze plamia w terminie spodziewanej miesiaczki. Ważne
          jest, aby wyjasnić skąd jest to krwawienie i czy nie wynika np.z oddzielania
          trofoblastu i tworzenia się krwiaka pozakosmówkowego, bo to juz może być objaw
          zagrazającego poronienia. Tak czy inaczej w takich przypadkach konieczny jest
          wypoczynek w pozycji leżącej, zwolnienie z pracy i bardzo oszczedzajacy tryb
          życia. Po in vitro rownież podaje sie gestageny (Duphaston, Luteina)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka