vikiko 21.04.05, 17:27 Prosze o ustosunkowanie sie do mojego postu temat wątku: beta 0 sikaniec też a ciąża 10 tydzień co jest ??? Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koala.mb Re: Do koala.mb 21.04.05, 19:01 Przeczytałam posty w tym watku i nie bardzo wiem do czego sie tu ustosunkować. Wyniki bhCG są rzeczywiscie niejasne, ale nie ma już co do tego wracać. podobnie jak do tego czy powinnaś była wykonywać to badanie co drugi dzień po transferze czy nie i jak dotychczas prowadzona była twoja ciąża. W tej chwili głównym problemem na którym się trzeba skupić jest doprowadzenie Twojej ciąży do szczęsliwego końca. Nie wiem, z tego co piszesz, czy prowadzący Cie w tej chwili lekarz Ci to gwarantuje. Jeśli Ci odpowiada i masz do niego zaufanie trzymaj się go i tyle, jeśli uważasz, że powinnaś poszukać kogoś innego, to zrób to. Odległość 200 km może rzeczywiscie jest trochę zbyt duża, ale może znalazłby sie ktoś w promieniu 60-100 km? Do mnie cięzarne czasem przyjeżdżaja z miejscowości oddalonych właśnie o tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikiko Re: Do koala.mb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:54 Bardzo dziekuję za odpowiedz aczkolwiek jest bardzo niejasna.Może powiem tak czy w swojej praktyce lekarskiej Pani spotkała się takim przypadkiem,że kobieta była w zdrowej ciąży a wyniki z krwi beta i z moczu wychodziły negatywne?.Poza tym czy często spotyka się kobiety które krwawią przez pierwsze dwa trzy m-ce ciąży jak poczas okresu?. Mam zaufanie do swojego lekarza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
koala.mb Re: Do koala.mb 21.04.05, 21:04 Czemus sie tak przywiązała do tych wyników? To i tak w tej chwili nie ma najmniejszego znaczenia. Co do krwawień w ciąży to owszem zdarzają się ciężarne które w pierwszym trymestrze plamia w terminie spodziewanej miesiaczki. Ważne jest, aby wyjasnić skąd jest to krwawienie i czy nie wynika np.z oddzielania trofoblastu i tworzenia się krwiaka pozakosmówkowego, bo to juz może być objaw zagrazającego poronienia. Tak czy inaczej w takich przypadkach konieczny jest wypoczynek w pozycji leżącej, zwolnienie z pracy i bardzo oszczedzajacy tryb życia. Po in vitro rownież podaje sie gestageny (Duphaston, Luteina) Odpowiedz Link Zgłoś