Dodaj do ulubionych

Vagical-globulki propolisowe

IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 27.04.05, 17:32
Czy ktoś używał w/w globulek i czy pomogły w początkowych stadiach grzybicy.
W wydzielinie pojawiły sie drobne kropeczki i nie wiem czy to początek
grzybicy. Przedwczoraj wzięłam lactovaginal na noc, wczoraj irygacja z Tantum
Rosa i dzis pojawiła się wydzielina gęsto mleczno-biała bez kropek. Wyjeżdżam
na weekend i nie chciałabym zeby cos zakłóciło mój wypoczynek. Czy te
globulki propolisowe pomogą? Proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: l79 Re: Vagical-globulki propolisowe IP: *.crowley.pl 28.04.05, 11:03
      Tylko jasnowidz przewidzi czy pomoga.
      Tak w ogole to globulki propolisowe i vagical to 2 calkiem rozne rzeczy.
      Vagical zawiera wyciag z nagietka i stosuje sie raczej w niespecyficznych
      zapaleniach pochwy. Nagietek dziala przeciwzapalnie natomiast nie ma dzialania
      przecigrzybiczego.
      Natomiast propolis wykazuje wlasciwosci przeciwgrzybicze. Moze pomoc ale -
      jesli okaze sie ze jestes uczulona na propolis - to weekend moze okazac sie
      koszmarem...
      • joisana Re: Vagical-globulki propolisowe 28.04.05, 11:09
        j.w. nie stosuj jeśli miałbybyć to pierwszy propolisowy preparat w Twoim życiu,
        i nie wiesz czy nie masz na pszczele produkty uczulenia (miód to inna sprawa i
        możesz nie być na niego uczulona, a na propolis i wosk już np. tak) a efekty
        alergii na te preparaty bywają zdumiewająco uciążliwe, niech się grzybica
        schowa wink. Lepiej tantum rosa, albo laktovaginal czy laktacyd.
        • luna333 Re: Vagical-globulki propolisowe 28.04.05, 12:06
          zgadzam się so do możliwości uczulenia - moja mama globulkami9 propolisowymi
          leczyła stany zapalne i działały świetnie a jak miała problem ze skórą np.
          jakąś ranę to maść propolisowa też szybciutko wszystko goiła -więc kiedyś też
          mi dała tą maść -efekt był straszny -rana babrała mi się po tym propolisie ze 2
          miesiące!! tak więc jeśli nie wiesz czy jesteś na to uczulona to lepiej sobie
          daruj eksperymenty
          • Gość: Kobietka Re: Vagical-globulki propolisowe IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 28.04.05, 23:42
            Dzięki za odpowiedzi. Faktycznie vagical jest z nagietka, a nie z propolisu i w
            dodatku to lek homeopatyczny. No nic zobaczymy jak do jutra zadziała to cudo.
            Upławów po tym żadnych to trzeba przyznać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka