Dodaj do ulubionych

Pytanie do specjalisty ! ! ! (Dermatologa)

06.05.05, 19:15
Witam!
Mam problem z cera.
Otoz od kilku lat meczy mnie tradzik.
Nie moge sobie poradzic zeby zniknal calkowiciesad
Ale od dluzszego czasu zauwazylam ze mam na twarzy duzo blizn i czerwonych
plamek, ktore siedza na mnie non stop i nie chca zejscsad
Kolezanka kosmetyczka powiedziala mi zeby zrobic sobie test pomiaru
nawilzenia skory twarzy, bo stwierdzila izmam odwodniona i wysuszona cere i
moze dlatego te plamy i luszczenie na buzi...
Zrobilam ten test i rzeczywiscie miala racje - mam cere strasznie odwodniona
(stosowalam wiele masci na tradzik, strasznie wysuszajacych i
antybiotyki "Unidox").
Pani ktora robila mi badanie polecila mi krem Normaderm Vichy, ale czytalam
na internecie wiele opinii osob ktore go uzywaly i okazuje sie ze nie daje on
zadnych efektow... Ostatnio wpadl mi w oko krem Vichy Thermal Fix (sa dwie
odmiany 1 dla cery odwodnionej i 2 dla cery bardzo odwodnionej) oraz Vichy
Termal-UV (ten zawiera dodatkowo filtry - chociaz slyszlalam ze dosc niskie).
W zwiazku z tym mam pytanie do kogos kto sie na tym zna: Ktorego z tych
kremow (jesli wogole ktoregos) powinnam zaczac uzywac, zeby doprowadzic do
rownowagi moja odwodniona, sciagnieta cere. Dodam iz mam na niej sporo
zaczerwienien, jest ona tlusta oraz raz na jakis czas wyskakuje mi jakis
pryszczsad
Z gory dziekuje za porady i pozdrawiam cieplutko
Obserwuj wątek
    • nefretete8 Re: Pytanie do specjalisty ! ! ! (Dermatologa) 06.05.05, 22:56
      Przedewszystkim musisz odżywić skórę od wewnątrz i odzewnątrz polecam Ci coś co
      naprawde działa wymaga trochę wysiłu ale przynosi rezultaty i trwa 3 miesiące z
      tymże po każdym miesiącu 2 tygodnie przerwy trzeba zrobic i zmienić też dietę.
      W sklepie zielarskim kup sobie olej lniany i zażywaj po 2 łyzki dziennie na
      chlebie lub bułce jest bardzo dobry i zdrowy [nie przytyjesz spoko] do tego wit
      E 2 razy dziennie po 100mg oraz witamina C drażetki musujące 1000mg 1 raz
      dziennie oraz picie wody mineralnej najlepiej Muszynianka ,ogranicz kawę i
      jesli palisz pety a do twarzy zamiast tych wymienionych przez Ciebie kremów
      kup sobie krem Avene---Wzbogacony krem nawilzający dla skóry wrażliwej lub
      suchej[Hydrance Riche Creme hydratante]jest bardzo dobry dla suchej odwodnionej
      skóry a kuracja wewnetrzna też da rezultaty olej lniany dobrze dziala tez na
      skórę trądzikową, woda Muszynianka wyrówna gospodarkę wapniowo magnezowa,jeśli
      chodzi o dietę dużo ryb morskich tez nawilżaja skórę od wewnatrz np łosoś -
      filety ,makrela ]Raz na tydzień mozesz stosowac maskę Avene--maseczka kojąco
      nawilżająca sa to dobre nie wywołujące podrażnień kemy które naprawdę
      pomagaja ,powinnas używać pierwszego kremu 2 razy dziennie po umyciu twarzy kup
      sobie żel /pianke myjącą dla wrażliwej suchy --już skóry nie odtłuszczaj bo
      przez używanie maści antytrądzikowych etc naruszyłaś barierę hydrolipidową
      naskórka i musisz ją teraz odbudowac ,spożywaj dużo sałatek,owoców do sałtek
      używaj oliwy z oliwek tez natłuści skórę od wewnątrz witamine E spozywaj w
      czasie używania oliwy/oleju lnianego bo ta witamionka dobrze rozpuszcza się w
      tłuszczach i lepiej wtedy się wchłania.pozdrawiam
      • pieszczoszka13 Re: Pytanie do specjalisty ! ! ! (Dermatologa) 08.05.05, 21:42
        Dziekuje Ci slicznie za odpowiedz bardzo bardzo mi pomoglas. Pozdrawiam!!!
      • pieszczoszka13 Re: Pytanie do specjalisty ! ! ! (Dermatologa) 08.05.05, 21:51
        Mam do Ciebie pytanie: skad ty masz takie informacje?? Masz moze (mialas)
        podobny problem?? A moze specjalizujesz sie w dermatologii? Napisz mi z kim mam
        przyjemnosc?? Pozdrawiam Cie cieplutko!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka