Dodaj do ulubionych

torbiel na jajniku

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 19:49
byłam na USG i wykryto u mnie torbiel 90*83*80.wiem ze mam miec
laparoskopie,ale nie wiem kto ma mnie na nia skierowac.czy mam pojsc do
ginekologa a on wypisze mi skierowanie do szpitala a oni od razu mnie przyjma
,czy mam czekac .poradzcie bo nie wiem co robic a przez miesiac urosła mi 3
cm.myslałam ze moze nie bedzie konieczna operacja ale teraz wiem ze tak.prosze
o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 19:50
      wybacz, ale właśnie wracasz od lekarza, prawda?
      nie mogłaś od razu zadać tych wszystkich pytań???
      • Gość: kasia Re: torbiel na jajniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 19:57
        ja je zadaje juz lekarzom po raz 3.niestety nigdy nie uzyskałam odpowiedzi.wiem
        ze mam isc do ginekologa i on mi wtedy powie.ale chciałabym wiedziec czy na sama
        operacje sie długo czeka ,czy nie ma z tym problemu,bo jak na razie kazdy mnie
        odsyła mowiac wczesniej ze to powazna sprawa.pisze bo nie wiem juz taka
        rozkojarzona jestem przez to wszystko...
    • gosk1 Re: torbiel na jajniku 11.05.05, 20:20
      ja dostałam skierowanie na laparo od gina,jeśli to dotyczy torbieli to własnie
      gin da Ci takie skierowanie
      szpital możesz wybrać sobie sama, może ten w którym pracuje Twój lekarz?
      na laparo czeka się w zależności od szpitala nawet ok 1,5-2 mies, no chyba że
      jakiś nagły przypadek. Ja już mam niedługo i się troszkę boję, ale i cieszę, że
      wreszcie skończy się ból
      nie zwlekaj z wizytą u gina
      pzdr
      • Gość: kasia Re: torbiel na jajniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 21:29
        to znaczy ze mam pojsc na izbe przyjec i pokazac skierowanie a oni mi wtedy
        powiedza kiedy mam przyjsc juz na operacja?myslałam ze to moze od razu.
        • gosk1 Re: torbiel na jajniku 12.05.05, 06:45
          w wielu szpitalach na laparo czeka się długo, chyba że będziesz
          miała "tradycyjną" operację to może i krócej
          idź ze skierowaniem do szpitala i wszystko Ci powiedzą albo zapytaj swojego
          lekarza
    • gosk1 Re: torbiel na jajniku 12.05.05, 06:52
      najlepiej idż do swojego lekarza, on Ci podpowie
      może od razu Cię przyjmą do szpitala? nie wiem
    • sofija51 Re: torbiel na jajniku 12.05.05, 08:41
      Jeśli chodzi o czas oczekiwania na laparo to chyba zalezy przede wszystkim
      od"pilności" laparo i od tego jaka jest syt. w szpitalu.
      Ja w zeszlym roku bylam na laparo wyluszczania miesniaka. Najpierw zrobilam
      wszystkie badania do szpitala + markery w piatek zadzwonilam do szpitala zeby
      "zapisac sie" na przyjecie mnie na oddzial a w poniedzialek juz lezalam na sali
      czekajac na laparo.
      • Gość: Parfe Re: torbiel na jajniku IP: *.242.81.adsl.skynet.be 12.05.05, 11:23
        To faktycznie zalezy od szpitala, dostalam skierowanie od ginekologa z
        przychodzni do jego szpitala ale nie chcialam tam miec przeprowadzona wiec
        poszlam na nastepny dzien na izbe przyjec do kliniki i tam zostalam zbadana i
        przyjeta od razu i po dwoch dniach mialam zabieg. Torbiel byla podobnych
        rozmiarow do Twoich.
    • Gość: Magda19 Re: torbiel na jajniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 09:32
      hey mam taki sam problem... niedawno lekarz wykryl u mnie torbiela o srednicy 8cm dal mi skierowanie do szpitala, ale ja szczerze mowiac wolalbym isc do szpitala po koniec wakacji bo po operacji bede musiala sie oszczedzac, w internecie malo znalazlam informacji na ten temat dlatego chcialam sie spytac kogos kto to ma jakie jest prawdopodobienstwo ze mi sie to w najblizszym czasie rozleje... acha ja nie mam zadnych obiawow... nic mnie nie boli i wogole czuje sie tak jakby mi ktos to wmawial... badania wyszly mi bardzo dobre i przez miesiac bralam srodki antykoncepcyjne lecz zle na nie reagowalam i nic nie pomogly... w drugim miesiacu leki dzialaly normalnie ale nie mialam zrobionego usg po raz drugi bo lekarz stweirdzil ze nie ma senu... nie wnikam ze kazal mi isc prywanie do jego kolegi... bede wdzieczna o kazde info o tej chorobie...
      • Gość: Magda19 Re: torbiel na jajniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 09:34
        acha i chcialabym sie jeszcze spytac jak wyglada sytuacja po operacji... bo chcialabym isc do pracy do restauracji i nie wiem po jakim czasie to moze byc mozliwe
        • Gość: beata Re: torbiel na jajniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 10:41
          torniel grozi rozlaniem jesli siaga rozmiar wiekszy niz 5cm. Po operacji 90 dni
          zwolnienia.
      • Gość: Lilu Re: torbiel na jajniku IP: *.olsztyn.mm.pl 18.05.05, 15:28
        bez przesady z tym "oszczędzaniem" smile 2 tyg po laparoskopii zapomniałam, że
        miałam operacje.
      • Gość: Kasia Re: torbiel na jajniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 21:08
        wiesz własnie wrociłam ze szpitala,miałam ten zabieg.poszłam w poniedziłek ze
        skoierowaniem i od razu mnie przyjeli.nie miałam laparoskopii tylko
        laparotomie.Podobno tak było lepiej.nie wiem czy w to wierzyc ale lekarz podobno
        wie lepiej...mam 1o centymetrowe naciecie na samym dole brzucha.juz mi sie
        goi.wszystko szybko,przyszłam o 11rano a o 15 juz miałam operacje.na 2 dzien
        rano odłaczyli mi juz cewnik i sama wstawałam.szybko do siebie dochodze.radze ci
        zebys jak najszybciej poszła bo jak ci peknie to mozesz dopiero miec problem.ja
        mam 20 lat,mialam wielkie plany ale zdrowie okazało sie wazniejsze.mam
        zwolnienie na 2 tygodnie ale juz dzis zrobiłam ze 30 km...na własnych nogach(to
        przenosnia).w sumie czuje sie dobrze tylko troche do dołu mnie ciagnie.a wycieli
        mi przy okazji cały prawy jajnik,ale z jednym tez mozna zyc i miec dzieci.jak
        masz jeszcze jakies pytania to pisz
        • Gość: kasia Re: torbiel na jajniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 21:10
          jak ktos ma pytania to piszcie na gg,bedzie łatwiej:7270067

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka