Dodaj do ulubionych

Jak schudnac?

IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 00:21
Co zrobic aby przyspieszyc chudniecie (poza cwiczeniami i ograniczeniem
kalorii)?
Czy sa jakies preparaty (herbaty ziolowe),ktore przyspieszalyby przemiane
materii,ale nie wywolywalyby biegunek (niestety jestem na to wrazliwa)?
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: Jak schudnac? 09.07.01, 13:32
      Ostatnio bardzo popularna- zwłaszcza przy zwiększonej aktywności fizycznej jest
      L-karnityna.
      Z leków dostępnych na receptę- skuteczne i o małej częstości działań
      niepożądanych to Meridia (zmniejsza apetyt i przyspiesza przemianę materii)
      oraz Xenical (zmniejsza wchłanianie tłuszczów z przewodu pokarmowego) MA
      • Gość: nina Re: Jak schudnac? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 01:56
        Jakie sa ceny tych lekow?
        • Gość: atlas Re: Jak schudnac? IP: 194.202.164.* 12.07.01, 09:27
          jest nowy lek na rynku nazywa sie xenadrina rf1 lub xrf1 ... dostepna przez
          intenet (26USD)

jest to kombinacja (od dlugiego czasu stosowana przez kulturystow) tz "ECA
          stack" czyli ephedrina, cofeina i aspiryna... Po krotce co robi otoz podnosi
          temperature ciala co podnosi spalanie (uwaga: jest to mocny lek) Ephedrina w
          sporcie jest na liscie zabronionych substancji.... ale dziala, sam podnosze
          ciezary i skutki sa rewelacyjne ale .... niestety trzeba sie skonsultowac z
          lekarzem czy mozesz to wziasc...

a tak ogolnie to zasada jest prosta zebys nie wiem ile cwiczyla i jaka chemie
          brala jezeli zjadasz wicej kalorii niz spalasz nie schudniesz.... jest to
          poprostu nie mozliwe (oczywiscie mowie o dlugotrwalym efekcie) czyli wniosek:
          silownia polaczona z suplementami.

Natomiast jezeli chodzi o L-Karnityne to tylko w dawkach 1000mg na inne nawet
          nie oplaca sie wydawac $$$, jest to suplement bez prawiez zadnych ubocznych
          skutkow ale tez nie wiele pomaga (mowie ogolnie - kazdy oczywiscie reaguje
          roznie)

Pozdrawiam

Atlas
        • monika.antepowicz Re: Jak schudnac? 13.07.01, 00:01
          Kuracjamiesięczna Meridią to ok. 300 zł, Xenical kosztuje ok 90 zł. Ja sama nie
          potrafiłam sobie poradzić z tuszą po ciąży (uwielbiam słodycze i nie mam silnej
          woli)i przyjmowałam Meridię . W 3 m-ce schudłam 16 kilo i tak pozostało.
          Mam tez pacjentkę, która przez dłuzszy czas odchudzała się gimnastykujac i
          przyjmujac L-karnitynę (około 30 zł) i schudła 30 kilo.
          Jestem zwolenniczką farmakologicznego wspomagania odchudzania, bo wszystkie
          wiemy z jaką gehenną wiąże się dieta.MA
          • Gość: kasia Re: Jak schudnac? IP: 195.117.174.* 13.07.01, 08:56
            Pani doktor, czy są jakieś przeciwwskazania do stosowania Meridii? Wybrałabym
            się do lekarza, ale wcześniej chciałabym wiedzieć, czy podsunąć mu tę myśl.
            • Gość: Niepewna Re: Jak schudnac? IP: *.upc-d.chello.nl 13.07.01, 09:45
              Pani Doktor. Czy odchudzanie farmakologiczne srodkami ktore pani wymienila
              idzie w parze rowniez z przyjmowaniem tabletek antykoncepcyjnych?.
              Chcialabym zaczac stosowac jeden z nich ale obawiam sie ze takie polaczenie
              moze byc nie dobre. Jesli mam racje to czy istnieja jeszcze jakies inne?
              Dziekuje z gory za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam.
              • monika.antepowicz Re: Jak schudnac? 14.07.01, 09:41
                Ponieważ nie wiadomo, jakie skutki moż mieć Meridia dla płodu, producent wręcz
                zaleca łączenie leku ze skuteczną antykoncepcja. Natomiast Xenical, który
                upośledza wchłanianie i moż powodować biegunki moż wpływać na skute3czność
                pigułki antykoncepcyjnej.MA
            • monika.antepowicz Re: Jak schudnac? 14.07.01, 09:46
              Tak -przede wszystkim w czasie przyjmowania preparatu trzeba zapobiegać ciąży,
              nie można go stosować w czasie laktacji. Przeciwskazany w nadczynności tarczycy
              i zburzeniach rytmu serca, przy chorobie wieńcowej.MA
        • Gość: Ania Re: Jak schudnac? IP: 213.76.147.* 13.07.01, 10:19
          Slyszalam,ze Xenical moze miec nieprzyjemne skutki uboczne np.mimowolne
          oddawanie gazow ,wyciek stolca .Czy to czesto sie zdarza.Lek kosztuje okolo
          200 zlotych, w zaleznosci od ilosci tabletek.
          • monika.antepowicz Re: Jak schudnac? 14.07.01, 09:51
            Tak, działanie Xenicalu polega na hamowaniu wchłaniania tłuszczów z przewodu
            pokarmowego, Aby uniknąc biegunek, trzeba unikać tłuszczów. Trudno tu mówić o
            efektach ubocznych- po prostu tak ten lek działa.
            $2 kapsułki (kuracja na 42 dni kosztują 176 dni (najtaniej w aptece CEFARM przy
            Jana Kazimierza)MA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka