Dodaj do ulubionych

CIĄŻOFOBIA... SPROWADŹCIE MNIE NA ZIEMIĘ:)

IP: 82.160.22.* 22.05.05, 12:37
ostałam okres ale dalej się boję, że mogę być w ciąży. okres dostałam idealnie w terminie (nawet o zbliżonej godzinie o której dostaje @ od kilku miesięcy). objawy przed @ miałam takie same jak zwykle. w 3 dniu wszytsko wróciło do normy, tzn. duuuużo mniej bolał mnie brzuch, piersi już w ogole nie czułam i nie były spuchnięte i zmniejszyła się huśtawka nastrojów. @ była tak samo obfita jak zwykle, miała ten sam kolor. jednak dzisiaj już nie ma po niej śladu. dostałam okres wieczorem we wtorek. zawsze trwał 5 dniu. znaczy nie wiem jak go liczyć- czy od środy od takiego maxi krawienia, czy od pojawienia się krwi na bieliźnie czyli od wtorku. jeśli do wtorku to okres trwał jak zwykle 5 dni. obawiałam się (nadal się obawiam), że mogę byc mamą w wyniku petting w dni płodne. aczkolwiek chłopak był w spodniach i nic tam nie dotykał, ja również. wtedy wyjątkowo uważaliśmy, z resztą jak zwykle. jednak jego spodnie troszke przemokły (leżał koło mnie).
czy mogę być spokojna, że nie jestem w ciąży?
ta ciążofobia jest okropna.... ( wiem, że jestem nienormalna)
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: CIĄŻOFOBIA... SPROWADŹCIE MNIE NA ZIEMIĘ:) 22.05.05, 12:42
      dziewczyno,
      skoro mialaś normalny okres...
      skoro w ciąże nie zachodzi sie przez spodnie...
      to dlaczego myślisz, ze jesteś w ciązy?

• mar_kotka dlaczego... 22.05.05, 12:44
      nie stosujecie antykoncepcji???
      • Gość: madzia Re: dlaczego... IP: 82.160.22.* 22.05.05, 12:46
        z powodów zdrowotnych lekarz nie zalecił mi brania tabletek antykoncepcyjnych, a przeciez to niedorzeczne, zeby chlopak ubieral prezerwatywe kiedy jest w majtkach i w spodniach.
        poza tym jestem dziewicą i teraz stwierdzam, że przy mojej zwichrowanej psychice na razie nia pozostanę. przynajmniej do czasu kiedy bede moga brac tabletki.
        • zaba_pelagia Re: dlaczego... 22.05.05, 12:49
          przeciez to niedorzeczne, zeby chlopak ubieral prezerwatywe kiedy jest w majt
          > kach i w spodniach.

dlaczego????
          moze dzieki temu twoja ciazofobia sie zmniejszy

a jego nerwica - zwiększy
          szczegolnie, jak opowie kolegom wink)))
        • poziomka8 Re: dlaczego... 22.05.05, 12:51
          kobiety noszą spiralki
          faceci mogą ubierać się w prezerwatywy
          dlaczego niedorzeczne?
          • Gość: madzia Re: dlaczego... IP: 82.160.22.* 22.05.05, 13:04
            hehe, dzisiaj w makro zapas prezerwatyw kupie i bez założenia 'ubrania roboczego' nie zbliży się do mniewink.
            a tak na serio, to już się jakoś pewniej czuję. poważnie porozmawaim z moim ginem o antykoncepcji i poprosze o powtórzenie badań hormonalych.
            tylko tyle się naczytałam na róznych forach o 'okresie' w ciąży... dziewczyny pisały o normlanych, obfitych miesiączkach w pierwszych miesiącach a niektóre to nawet przez cała ciąże miały krawienia, a poza tym żadnych innych objawów. chcoaż zdarzają się tacy co uwielbiają się znęcać nad takimi schizolkami jak jasmile. w literaturze fachowej wyczytałam, że krawienie jest mniej obfite, mniej bolesne i krótsze, a pms nie miją po jego skończeniu i utrzymuje się podwyższona temp. a u mnie pms minął jak ręką odjął, piersi znowu są maleńkie i bezbolesne, a temp od 3 dnia cyklu to 36,2.
            pozdrawiamsmile
            • Gość: joasia20 Re: dlaczego... IP: 81.210.32.* 22.05.05, 13:51
              Nie rozumiem Madzia o co Ci chodzi tak na prawde...szukasz dziury w całym...jak
              mogłas zajsc w ciąze skoro on byl w spodniach...sorry ale dla mnie to jest
              niedorzeczne...
              • Gość: madzia Re: dlaczego... IP: 82.160.22.* 22.05.05, 14:00
                i o to w tym chodzi... to jest niedorzeczne, głupie, dziecine, nielogiczne. zakrawa na ten wątek o ciąży z ręcznikiem....
            • lilith76 Re: dlaczego... 22.05.05, 19:13
              > nawet przez cała ciąże miały krawienia, a poza tym żadnych innych objawów. c

i do porodu brzuch płaski jak deska miały???
              nie słuchaj takich bredni.
              • pszczolaasia Re: dlaczego... 22.05.05, 19:22
                Lilith a jesteś?
                • lilith76 Re: dlaczego... 23.05.05, 13:45
                  no nie jestem, ale podejrzewam i mam pierwsze objawy schizy, ale raczej
                  pozytywnej (pewnie po zobaczeniu dwóch kresek miałabym negatywną).
              • Gość: ja Re: dlaczego... IP: *.kwidzyn.mm.pl 24.05.05, 22:12
                przez całą ciąże to raczej nie możliwe ale moja koleżanka miała chyba ze 2
                miesiączki na samym początku ciąży. Nie wiem czy to ma jakiś związek ale
                urodziła dzieciątko z poważnymi wadsami serca.
            • jola_ep Re: dlaczego... 22.05.05, 19:41
              > w literaturze fachowej wyczytałam, że krawienie jest mniej obfite, mniej boles
              > ne i krótsze, a pms nie miją po jego skończeniu i utrzymuje się podwyższona tem
              > p. a u mnie pms minął jak ręką odjął, piersi znowu są maleńkie i bezbolesne, a
              > temp od 3 dnia cyklu to 36,2.

Rzeczywiście, w ciązy temperatura się nie obniża. Jeśli Ci się obniżyła, to w
              ciąży nie jesteś.

Pozdrawiam
              Jola
            • to_jaaa Re: dlaczego... 22.05.05, 19:50
              literaturze fachowej wyczytałam, że krawienie jest mniej obfite, mniej boles
              ne i krótsze, a pms nie miją po jego skończeniu i utrzymuje się podwyższona tem
              p. a u mnie pms minął jak ręką odjął, piersi znowu są maleńkie i bezbolesne, a
              temp od 3 dnia cyklu to 36,2.

no, to fatalnie
              nic ci sie nie zgadza
              chyba nie jesteś w tej ciązy
            • Gość: karola Re: dlaczego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 19:54
              to kolejny dowod na to ze dzieci niepowinny uprawiac seksu....
    • florencja29 Re: CIĄŻOFOBIA... SPROWADŹCIE MNIE NA ZIEMIĘ:) 23.05.05, 10:54
      A prezerwatywy lepiej kupować w aptece, a nie w makro.
    • Gość: ewa Re: CIĄŻOFOBIA... SPROWADŹCIE MNIE NA ZIEMIĘ:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 22:37

Naprawde nie wiem skad sie to sie pojawia, ale ja tez jestem przerażona
      tym ,ze chłopak ma wytrysk będać, ze mną , to co nieuzasadnine i iraconalne
      wówczas staje sie przerazajace i niesłychanie prawdziwe, kiedy sie ochłonie,
      wtedy pytania : gdzie byla jego ręką ? dotkełam ? niedotknełam? i to dotyczy
      osób które juz dawno nie sa diziećmi . jak sie wyzbyć tego lęku ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka