01.06.05, 12:22
w niedziele ugryzl mnie komar albo jakies inne dziadostwo- swedzialo wiec myslalam ze go komar
gadzina; ale jednak dzisiaj opuchla mi noga az kostki (srednica okolo 10cm) nadal swedzi ale tez
boli przy dotyku- co to moze byc? moze zapalenie zyl? ale nie robilam nic co mogloby to
spowodowac?
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: ukaszenie 01.06.05, 12:26
      Meszka.
      Jej ukryzienie może powodować silny odczyn alergiczny.
      Idź do dermatologa.
      Moja mama w zeszłym roku dostała jakąś maść sterydową i walczyła z obrzękiem i
      wrzodem prawie dwa miesiące.
    • theday Re: ukaszenie 01.06.05, 12:28
      ulala
      myslalam ze meszki nie istnieja w moim otoczeniu bo jeszcze nigdy tego nie doswiadczylam, ukaczenie
      bylo tez nietypowe bo bardziej bolesne niz zwykle komarowe, zrobilo sie szybko czerwone no i boli
      a niestety nie mam kiedy isc do dermatologa bo pracuje i pisze mgr, ale moze internista pomoze
      • lilith76 Re: ukaszenie 01.06.05, 12:31
        pij wapno i nie rozdrapuj - dwa lata temu miałam to samo.
      • kocio-kocio Re: ukaszenie 01.06.05, 12:34
        Może pomoże i internista.
        A wapno też nie zaszkodzi.
    • theday Re: ukaszenie 01.06.05, 13:11
      wapno musujace? czy jakies inne? bo chyba w zyciu nie pilam wapna
      pojde wieczorem do internisty i zobaczy sie
      • kocio-kocio Re: ukaszenie 01.06.05, 13:16
        Może być musujące.
        • babsee Re: ukaszenie 01.06.05, 14:51
          A ja tak miałam po ukąszeniu pchły.Ale jestem alergikiem na ukąszenia owadów. A
          meszki często wywołują stan zapalny,bo przeciwieństwie do komarów-które
          kulturalnie wbijają się rurką bezpośrednio w naszynkko krwionośne, meszki
          rozrywają skóre.Momentalnie włażą tam bakterie stąd też sprawa może się ciągnąc
          nawet i miesiąc.
    • theday Re: ukaszenie 01.06.05, 16:53
      bylam u internisty
      przepisał mi LORATADYNĘ- w tabletkach do łykania, jest to lek przeciwalergiczny
      no i zobaczymy jaki bedzie efekt
    • pszczolaasia Re: ukaszenie 01.06.05, 17:25
      wiesz co...to jest cały czas takie duże? robi się większe? czy maleje? czy
      jakby się rozlewa? czy bolą cię nogi tak mocno przy chodzeniu?
      • theday Re: ukaszenie 01.06.05, 21:00
        nie zmienia się wg mnie; boli przy dotykaniu; przy chodzeniu odczuwam pewien
        dyskomfort ale nie boli tylko jakby uciska, a co?
        • pszczolaasia Re: ukaszenie 01.06.05, 21:03
          a to do0brze, to nic już wtedysmile))) jak będzie rozlewać się, tak wiesz
          powiększać się na całe nogi, boleć mocno przy chodzeniu, uwierz mi będziesz
          wiedzieć, że to ból a nie dyskomfort, to leć do dermatologa. pozdrawiamsmile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka