Dodaj do ulubionych

Oziębłość po pigulkach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 12:22
Witam od 19 roku zycia biore pigulki i od tego czasu nie mam wogole ochoty na
sex sad(( Pigulki zaczelam brac przed wszelkimi spotkaniami z mezczynami dla
zmniejszenia bólu przy miesiace. A teraz mam chyba tzw. ozieblosc. Czy ktos
tez tak ma. Wiecie co zrobic by moj maz nie cierpial z powodu mojego braku
ochoty na sexsad((
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: alina Re: Oziębłość po pigulkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 12:52
      Odstawic pigulki.
      Ja tak zrobilam i nie zaluje, mam zdecydowanie wieksza ochote na sex niz
      podczas ich brania. Mimo zmieniana na inne, libido zawsze bylo zerowe.
      Cos za cos...
    • Gość: Nerka Re: Oziębłość po pigulkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 12:55
      Ja tez odstawiłam, gdyż miałam ten sam problem. Sex mógł dla mnie nie
      istnieć, teraz jest Ok.
      • Gość: artykul Re: Oziębłość po pigulkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:00
        "Osłabienie libido jest efektem ubocznym, występującym u niektórych kobiet przy
        zażywaniu doustnych pigułek antykoncepcyjnych. Badania amerykańskie sugerują,
        że skutki mogą być długofalowe, a nawet permanentne. "

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=7285306&rfbawp=1117182086.341&redId=21407537324296d886594ff&redTs=1
        117182086&_err=1&ticket=7404941911227635Ht5VTnPwvf7fBH7Q%2FuM5IgeAlQ1rFo4rwin4%
        2F05tUjFAlaQ5ktgOLPafBXDy8P%2F6pLlP3po2ytcuF1NrIJz10B1N%
        2Bje0AKzGrZlvdismGLjGs7q3SBdIJkdGZt%2FIFoaq

• Gość: ola Re: Oziębłość po pigulkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:37
          Ale czy samo odstawieni pigulek cos mi da??
          Nie biore od 3 mesiec i nie widze róznicysad((
          Czy powinnam isc do sexuologa??
          Po jakim czasie powroci choc czesc ochoty na sex.
          Teraz sex moze dla mnie nie istniec.
          Jestem osoba atrakcyjna i czesto mam propozycje, od wielu pociagajacych mezczyn.
          A ja co nic sad( mam tego dosc...
          • lilith76 Re: Oziębłość po pigulkach 07.06.05, 13:41
            ja też mam propozycje od wielu pociągających mężczyzn i zerową ochotę na seks z
            nimi.
            może nie w tym problem?
        • Gość: emilia Artykuł z po angielsku- dokładniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:54
          U kobiet biorących pigułki wyniki wykazały 7-krotnie większe stężenie
          substancji wiążacej tzw. "sex hormone" niż u tych, które nigdy nie brały, a u
          kobiet, które odstawiły stężenie tej substancji było 3-4-krotnie większe.

www.newscientist.com/article.ns?id=mg18625015.600

Także nawet po odstawieniu trzeba sporo czekać.
          Dziewczyny w wątku o plasterkach Evra polecały ziołowy (czy homeopatyczny?)
          afrodyzjak Cefadisiac (tabletki lub kropelki).

• Gość: mimi Re: Oziębłość po pigulkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:33
      mam ten sam problem co ty,brałam pigułki przez 3 lata i zupełnie starciłam
      ochote na sex,4 miesiące temu postanowiłam odstawić pigułki i powoli wraca
      wszystko do normy ale widze że potrzeba czasu aby było tak jak kiedyś.Myślałam
      ze odrazu wróci mi libido ale tak sie nie stało.Gdybym odrazu wiedziała że tak
      będzie to napewno bym nie zaczęła brać pigułek.A z doświadczenia moich
      koleżanek wiem że zmiana pigułek na inne nic nie pomaga.
    • aga2rk Re: Oziębłość po pigulkach 07.06.05, 17:57
      A Mirena ? Czy któraś słyszała o tego typu skutkach ubocznych ? Chciałam sobie
      zafundować a teraz się zastanawiam...
      • Gość: ola Re: Oziębłość po pigulkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 10:43
        Dzikuje za informacje smile)
        Moze niebawem wszystko wroci do normysmile)

Piszcie prosze ile mniej wiecej czasu po odstawiniu pigulek czekalyscie na
        zwiekszona ochote na sex.

Ja po 3 miesiacach zauwazylam delikatne zmiany ale to jeszcze nie to wink

Pozdrawiam
        • Gość: emilia Re: Oziębłość po pigulkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 11:10
          Ja odczułam od razu po odstawieniu skok libido, później coraz lepiej, minął rok
          od odstawienia, ale to też jeszcze nie to.
          Przypuszczam, ale to tylko moje przypuszczenia, że po pigułkach hormony muszą
          wrócic do normy(najlepiej zbadać), trzeba też uzupełnić niedobór witamin, gdyż
          tabletki powodują ich "wypłukiwanie" z organizmu.
          Ja się kuruję witaminą B6, kwasem foliowym, biorę też Castagnus (lub Agufem) i
          Mastodynon na uregulowanie cykli (mam za krótką fazę lutealną - od owulacji do
          ostatniego dnia cyklu).
          • Gość: Kinga Oziębłość po pigulkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 14:30
            • Gość: kinga Re: Oziębłość po pigulkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 11:38
              Ja równiez mam taki problem.
              Dobrze ze ktos o tym napisal.
              Chyba musze odstawic pigulki.
              Pozdrawiam
              • Gość: ania Re: Oziębłość po pigulkach IP: *.chello.pl 14.06.05, 11:57
                ja brałam pigułki 5 lat. właśnie odstawiłam i ochota na seks wróciła po kilku
                dniach. wiadomo, że nie jest tak jak przed pigułkami ale wreszcie mogę się
                cieszyć z seksu! nigdy więcej nie wezmę tego świństwa, bo chociaż dla mnie seks
                mógł nie istnieć to moje kochanie chodziło sfrustrowanesmile
                • Gość: ania Re: Oziębłość po pigulkach IP: *.chello.pl 14.06.05, 12:01
                  aha jeszcze w czasie brania tabletek cefadisiacu wzięłam 200 tabletek i guzik
                  pomogło!
                  • Gość: jasinka25 Re: Oziębłość po pigulkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 12:33
                    Chcialam zapytac czy te tabletki Cefadisiac kupilas sama bez recepty? A moze,
                    ktoras z was brala i jej pomogly. Mam chyba ten sam problem co wy. pigulki
                    biore 2 lata i jakos nie za bardzo ciagnie mnie do sypialni, nad czym ubolewam
                    bo kiedys bylo innaczej.
                    Jakie sa wasze wrazenia po Cefadisiacu i czy sa drogie?
                    • Gość: Aga Re: Oziębłość po pigulkach IP: 5.2.* / *.sap-ag.de 14.06.05, 15:53
                      Mam ten sam problemsad. Przestalam brac z tego wlasnie powodu pigulki jakies 3
                      miesiace temu, ale jak na razie nie widze zadnej poprawy. Tez bym chciala
                      wiedziec, czy ten Cefadisiac dziala? Czy ktos wyprobowal z sukcesem? Jakos mam
                      wewnetrzne opory, zeby sie bez sensu faszerowac kolejnymi pigulkami.
                      • Gość: piekna Oziębłość po pigulkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 14:54
                        co to jest Cefadisiac?
                        Czy to powiksza libido??
                        • Gość: emilia Re: Oziębłość po pigulkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:45
                          Ja czytałam o tym w wątku o plastrach Evra i ponoć pomogło.
                          Na razie nie zamierzam kupować, ale znalazłam stronkę:

solpharm.pl/index.php?go=cefadisiac
                          • Gość: buuuuuuu Oziębłość po pigulkach - ale to "lek" homeopatyczn IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.11.05, 03:11
                            cefa to "lek" homeopatyczny - a homeopatia to bzdury udowodnione naukowo!
                            Ich skuteczność opiera się tylko i wyłącznie na tym samym co placebo.
                            To oszukiwanie siebie i zarobek dla firm...
          • Gość: emilia i pomogło... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 12:20
            > Ja się kuruję witaminą B6, kwasem foliowym, biorę też Castagnus (lub Agufem)
            i
            > Mastodynon na uregulowanie cykli (mam za krótką fazę lutealną - od owulacji
            do
            > ostatniego dnia cyklu).

I pomogło!
            Wcześniej pisałam, że libido skoczyło od razu po odstawieniu pigułek, i jest
            coraz lepiej, ale to jeszcze nie to. Ale jest jeszcze lepiej, teraz wystarczy,
            że na mnie Ukochany spojrzy... i myślę o tym częściej.
            Być może to od witaminy B6:
            "Witamina ułatwia wątrobie usuwanie nadmiaru estrogenów z ciała. Dodatkowo
            podnosi poziom progesteronu i asystuje w produkcji serotoniny,
            neuroprzekaźnika, który poprawia nastrój. Dzięki regulacji poziomu hormonów
            wpływa na poprawę skóry ze zmianami trądzikowymi. Szczególnie pomocny przy
            wypryskach przed menstruacją czy menopauzą."

www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=20&s_id=1&ss_id=3

"SKUTKI NIEDOBORU I NADMIARU WITAMINY B6

Objawy hipowitaminozy (niedoboru)
            Stany zapalne skóry - dermatitis (łojotokowe zmiany na twarzy, podrażnienie
            języka i błon śluzowych jamy ustnej, podobnie jak w przypadku braku witaminy B2
            i PP).
            Zmiany w ośrodkowym układzie nerwowym (apatia, bezsenność, nadwrażliwość,
            napady drgawek).
            Zwiększona podatność na infekcje.
            Niedokrwistość."

www.zdrowie.med.pl/witaminy/witb6_3.html
        • Gość: vv do oli IP: *.acn.waw.pl 06.11.05, 06:44
          masz męża i ochotę na sex z innymi mężczyznami? masz od nich propozycje tylko
          libido spadło do 0? dobre
    • mary_an Re: Oziębłość po pigulkach 15.06.05, 15:24
      Odstawilam pigulki i przeszlo cudownie po kilku tygodniach smile Tylko jeszcze
      takie pytanie - jak nie pigulki to co?? Na razie puszukuje odpowiedzi, byc moze
      znalazlam, na razie nad tym pracuje smile
      • Gość: ola Re: Oziębłość po pigulkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 12:05
        dobra pleta jak nie pigulki to cosmile)
        Tez sie nad tym zastanawiam.
        Narazie stosuje prezerwatywy bo uwazam ze to rowniez dobrze chronie przed ciaza.
        Ale nie bardzo to lubie.
        Ale to nie wazne, wazne ze nareszczie czuje przyjemnosc z sexusmile))
        Pozdrawiam
      • Gość: emilia Re: Oziębłość po pigulkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:34
        Ja po odstawieniu pigułek stosowałam prezerwatywy przez rok, a teraz od trzech
        cykli metode objawowo-termiczną - nie zamierzam już na nic zmieniać - dla mnie
        to najlepsza metoda, bo prezerwatyw nie lubimy, a pigułkach to już nawet nie
        chcę wspominać. Okazało się, że skuteczność jest ponad 99% i że metoda nadaje
        się do nieregularnych cykli, a nawet do "nieregularnego" trybu życiasmile
        Polecam i tą metodę wziąć pod uwagę, linkownia:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906
    • takasobiekobietka Re: Oziębłość po pigulkach 06.11.05, 12:55
      A ja mam wieksza ochote po pigulkach,bo czuje sie bezpiecznie
    • hippophae Re: Oziębłość po pigulkach 06.11.05, 13:49
      u mnie zmiana pigułek przyniosła radykalna zmianę sytuacji. Przy harmonecie bardzo szybko ochota spadła katastrofalnie i wróciła dosłownie kilka dni po odstawieniu, a przy mercilonie w ogóle nie zauważyłam ani spadku ani wzrostu po odstawieniu, ale ja brałam bez przerwy tylko przez rok.
    • saba76 Re: Oziębłość po pigulkach 06.11.05, 15:58
      wyprobuj pig. trojfazowe -maja za zadanie naśladować cykl ,i zabezpieczać w te
      dni co trzeba. Mi troche pomogly ,jednak najlepiej pomogla
      spirala ,niehormonalna wink
      • Gość: madzi1 Re: Oziębłość po pigulkach IP: *.acn.waw.pl 06.11.05, 22:24
        Ja biore diane ponad dwa lata i ochote na seks mam caly czas, chyba jestem
        wyjatkiem smile
        • Gość: stokrotka Re: Oziębłość po pigulkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 23:11
          tez zauwazylam u siebie takie objawy ozieblosci;/na poczatku pamietam,ze jeszcze
          miedzy braniem kolejnych opakowan>w czasie przerwy i okresu>wracala taka duza
          chec,ale to bylo tylko na poczatku.Teraz to juz dawno nie czulam takiej checi
          jak na poczatku;/ chcialabym to zmienic,ale chcialabym tez nadal miec tak male
          ryzyko zajscia w ciaze>jakie metody natykoncepcyjne stosujecie po odstawieniu
          tabletek?tez macie taki spokoj psychiczny w czasie sexu>jak przy braniu
          tabletek?bo ja wiem ze bym nie miala;/chcialabym znalezc taki srodek
          antykoncepcyjny co by nie powodowal takich skutkow ubocznych,a byl bardzo
          skuteczny>mozecie cos zaproponowac?poradzic?
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka