Dodaj do ulubionych

Antykoncepcja a solarium????

10.06.05, 13:55
Prosze mi powiedziec czy kobieta przyjmujaca tabletki antykoncepcyjne moze opalac sie w solarium???Wiem ze na slonku nie bo robia sie plamy na skorze, a z solarium jak jest????
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Antykoncepcja a solarium???? 10.06.05, 14:00
      niby może, ale solarium jest potwornie niezdrowe...
      jeszcze nie spotkałam pigułkującej dziewczyny, ktorej by się zrobiły plamy po
      opalaniu, ale może mało kobiet znam...

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • babsee Re: Antykoncepcja a solarium???? 10.06.05, 14:10
        To poznaj mnie smile. Zrobiły mi się plamy (nieduże na szczęście- wielkości
        śliwki) na udzie, na ręce, i na plecach.Po solarium.Brałam Minulet. Moja
        przyjaciółka brała Tri-regol i ma na udzie 2 plamy.
        • Gość: golden24 Re: Antykoncepcja a solarium???? IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 10.06.05, 14:57
          Oczywiscie,ze mozna sie nabawic plam, biorac tabletki i opalajac sie
          jednoczesnie w solarium.Nawet w solarium jest tabliczka z informacja o
          tym.Uwazajcie dziewczyny, slonce jest zdrawliwe.
        • very_martini Re: Antykoncepcja a solarium???? 10.06.05, 15:27
          Miło poznaćsmile

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatia
      • Gość: KiTTy Re: Antykoncepcja a solarium???? IP: *.net.pl 10.06.05, 21:53
        Witaj!ja biore tabletki od ponad 3 lat a solarium odwiedzam srednio 3 razy w
        tygodniu,od czasu do czasu pojawiaja mi sie pojedyncze plamy-biale ktore po
        paru dniach znikaja. W moim przypadku gdy opalam sie na sloncu nie wychodzi mi
        nic. Znam wiele dziewczyn, ktore maja podobny problem. Moj ginekolog mi
        doradzil,zebym chodzila do sol.tylko w czasie 7 dniowej przerwy i tak tez
        zamierzam zaczac robic.Gdyby zaczely Ci wychodzic plamy mozesz poprosic lekarza
        o zmiane tabletek,mi biora jeanine wcale nie wychodzily tylko musialam z nich
        zrezygnowac poniewaz nie mialam przy tych tabletkach miesiaczki a co za tym
        idzie zylam w ciaglym stresie ;-P pozdrawiam papa
    • florencja29 Re: Antykoncepcja a solarium???? 10.06.05, 15:27
      Moja kuzynka, dostała plam na twarzy opalając się na słońcu, przy stosowaniu
      tabl. anty. Takie plamy mogą się też pojawić w ciąży. Teraz b. trudno jest jej
      je usunąć. Sa podobno jakieś kremy, ale dosyć drogie. No i unika od tego czasu
      słońca.
    • Gość: kasia Re: Antykoncepcja a solarium???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:46
      a te plamy sa ciemniejsze czy jasniejsze od normalnego koloru skóry?
    • kalinazima Re: Antykoncepcja a solarium???? 11.06.05, 23:38
      A jak już się je dostanie to jak z nimi walczyć? Kurcze, za chwilę wakacje, w
      moim przypadku słońca nie zabraknie - to co robić, żeby nie stać się plamiasta
      jaszczurką?
      • Gość: justy Re: Antykoncepcja a solarium???? IP: 213.241.34.* 12.06.05, 11:19
        a po co czekać, aż ci się przebarwienia zrobią? działaj profilaktycznie, czyli
        unikaj smażenia się i zasze stosuj krem z dobrym filtrem (spf30 i więcej)
    • jagoda39 Re: Antykoncepcja a solarium???? 12.06.05, 12:19
      Ja nie biorę tabl. antykonc. juz 3 lata, ale jak kiedyś brałam i chodziłam na
      solarium to plamy powstały na twarzy, tj na policzkach, wąsach i nosie, jak je
      wybielam zimą kremami to one jaśnieją, ale mimo iz tabletek nie biore juz dosyć
      długo, jak tylko pojawi sie słońce, nawet wiosną to plamy wychodzą.A na
      solarium sie opalam, ale bez twarzy. A w czasie wakacji stosuje blokery, a po
      wakacjach kremy wybielające.Polecam La Roche Posay - Mela D kosztuje dosyć
      drogo bo koło 80 zł, ale starcza na ok pół roku bo smaruję nim tylko plamy,
      ostatnio kupiłam Albucin maxima firmy Eris - koszt. 30 zł, ale jego nie mozna
      stosować latem.
      Jagoda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka