alex1608 10.06.05, 13:55 Prosze mi powiedziec czy kobieta przyjmujaca tabletki antykoncepcyjne moze opalac sie w solarium???Wiem ze na slonku nie bo robia sie plamy na skorze, a z solarium jak jest???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very_martini Re: Antykoncepcja a solarium???? 10.06.05, 14:00 niby może, ale solarium jest potwornie niezdrowe... jeszcze nie spotkałam pigułkującej dziewczyny, ktorej by się zrobiły plamy po opalaniu, ale może mało kobiet znam... 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
babsee Re: Antykoncepcja a solarium???? 10.06.05, 14:10 To poznaj mnie . Zrobiły mi się plamy (nieduże na szczęście- wielkości śliwki) na udzie, na ręce, i na plecach.Po solarium.Brałam Minulet. Moja przyjaciółka brała Tri-regol i ma na udzie 2 plamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golden24 Re: Antykoncepcja a solarium???? IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 10.06.05, 14:57 Oczywiscie,ze mozna sie nabawic plam, biorac tabletki i opalajac sie jednoczesnie w solarium.Nawet w solarium jest tabliczka z informacja o tym.Uwazajcie dziewczyny, slonce jest zdrawliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Antykoncepcja a solarium???? 10.06.05, 15:27 Miło poznać 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KiTTy Re: Antykoncepcja a solarium???? IP: *.net.pl 10.06.05, 21:53 Witaj!ja biore tabletki od ponad 3 lat a solarium odwiedzam srednio 3 razy w tygodniu,od czasu do czasu pojawiaja mi sie pojedyncze plamy-biale ktore po paru dniach znikaja. W moim przypadku gdy opalam sie na sloncu nie wychodzi mi nic. Znam wiele dziewczyn, ktore maja podobny problem. Moj ginekolog mi doradzil,zebym chodzila do sol.tylko w czasie 7 dniowej przerwy i tak tez zamierzam zaczac robic.Gdyby zaczely Ci wychodzic plamy mozesz poprosic lekarza o zmiane tabletek,mi biora jeanine wcale nie wychodzily tylko musialam z nich zrezygnowac poniewaz nie mialam przy tych tabletkach miesiaczki a co za tym idzie zylam w ciaglym stresie ;-P pozdrawiam papa Odpowiedz Link Zgłoś
florencja29 Re: Antykoncepcja a solarium???? 10.06.05, 15:27 Moja kuzynka, dostała plam na twarzy opalając się na słońcu, przy stosowaniu tabl. anty. Takie plamy mogą się też pojawić w ciąży. Teraz b. trudno jest jej je usunąć. Sa podobno jakieś kremy, ale dosyć drogie. No i unika od tego czasu słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Antykoncepcja a solarium???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 16:46 a te plamy sa ciemniejsze czy jasniejsze od normalnego koloru skóry? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinazima Re: Antykoncepcja a solarium???? 11.06.05, 23:38 A jak już się je dostanie to jak z nimi walczyć? Kurcze, za chwilę wakacje, w moim przypadku słońca nie zabraknie - to co robić, żeby nie stać się plamiasta jaszczurką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Antykoncepcja a solarium???? IP: 213.241.34.* 12.06.05, 11:19 a po co czekać, aż ci się przebarwienia zrobią? działaj profilaktycznie, czyli unikaj smażenia się i zasze stosuj krem z dobrym filtrem (spf30 i więcej) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda39 Re: Antykoncepcja a solarium???? 12.06.05, 12:19 Ja nie biorę tabl. antykonc. juz 3 lata, ale jak kiedyś brałam i chodziłam na solarium to plamy powstały na twarzy, tj na policzkach, wąsach i nosie, jak je wybielam zimą kremami to one jaśnieją, ale mimo iz tabletek nie biore juz dosyć długo, jak tylko pojawi sie słońce, nawet wiosną to plamy wychodzą.A na solarium sie opalam, ale bez twarzy. A w czasie wakacji stosuje blokery, a po wakacjach kremy wybielające.Polecam La Roche Posay - Mela D kosztuje dosyć drogo bo koło 80 zł, ale starcza na ok pół roku bo smaruję nim tylko plamy, ostatnio kupiłam Albucin maxima firmy Eris - koszt. 30 zł, ale jego nie mozna stosować latem. Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś