Dodaj do ulubionych

problem z okiem-co to jest?? pomóżcie

IP: *.icpnet.pl 22.06.05, 14:09
hej.
od ok. 2 tygodni na prawym oku, w wew. kaciku na górnej powiece mam cos dziwnego.
To jest taka jakby kulka, powieka jest zaczerwieniona, teraz taka bardziej
fioletowata. Rano, po przebudzeniu jest gorzej, powieka jest cięzka.
czy może wiecie co to jest i czym można potraktować??
Nie bardzo moge isć do okulisty, bo tzw. państwowy ma wolne wizyty we wrześniu
a na prywatnego nie mam za bardzo kasy. chyba ze to cos powaznego, wtedy
pójde,ale może Wy znacie jakiś sposób i nie wywale 60 zl na 5-minutowa wizytę.
pomóżciesmile)
Obserwuj wątek
    • moniak7 Re: problem z okiem-co to jest?? pomóżcie 22.06.05, 14:23
      Ja bym zdecydowanie szla do okulisty. Moze sprobuj na ostry dyzur szpitalny na
      okulistyce. z takim czyms moze cie przyjma. Ale nie lekcewaz zwlaszcza, ze tak
      dlugo to trwa. Ziolkami raczej nie wyleczysz. A na razie mozesz robic oklady z
      wacikow nasaczonych bardzo mocnym naparem (esencja) czarnej herbaty. To raczej
      nie zagrozi, choc z oczami trzeba uwazac. pozdrawiam Monia
      • very_martini Re: problem z okiem-co to jest?? pomóżcie 22.06.05, 15:49
        herbata to tutaj niezbyt wiele da, moim zdaniem skromnym. jeśli już, to lepiej
        jakieś ziółko o właściwościach bakteriobójczych. Jeśli to naprawdę jęczmień, to
        obowiązuje higiena na maksa, bo niektóre są obrzydliwie zaraźliwe. Do tego
        stopnia, że najlepiej mieć nawet własną ścierkę do wycierania naczyń (ręcznik to
        w sumie dość oczywiste). Ja miałam w dzieciństwie problemy z tym, ciągnące się
        przez długo, bo jakiś mądry okulista zapisał mi antybiotyk "ogólny", a nie
        miejscowy, więc się nie dajwink

16%VOL
        22%VAT

--
        takie tam... forum homeopatia
    • Gość: martta_k Re: problem z okiem-co to jest?? pomóżcie IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 22.06.05, 14:31
      masz jęczmień, do lekarza musisz isc - pewnie przepisze ci dicortinef maść i
      krople (to antybiotyk wiec tylko na recepte), możesz przecierać złota obrączką
      i robić okłady z rumianku
      skoro do okulisty terminy na wrzesień to moze idz do internisty?
      a na ostry dyzur jak pojdziesz to nie mów ze masz to od 2 tyg bo cie odesla i
      beda kazac czekac na wizyte do okulisty - moj brat ma problem z noga, od
      tygodnia skrecona i ledwo chodzi, pojechał na ostry dyzur i jak powiedział ze
      ma to od tygodnia to kazali mu czekac na wizyte do specjalisty (przebywał za
      granica i dlatego dopiero teraz mogł cos z tym zrobic) - wiec ja bym
      powiedziała ze mam do na przykład od dziswink
    • Gość: gizel Re: problem z okiem-co to jest?? pomóżcie IP: *.icpnet.pl 22.06.05, 16:08
      dzieki dziewczyny!
      może faktycznie udam się na ostry dyzur i troche nakłamię!!
      ale jak mysle o wizycie w polskim szpitalu i polskiej słuzbie zdrowia to mi sie
      lepiej z tym okiem robismile)
      złotej obrączki nie posiadamsmile) i nic innego ze złota tez, bo nie lubię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka