aga.k 30.07.02, 08:06 Pani Doktor mój mąż jest właśnie po badaniu nasienia, poniżej normy jest ruchliwość-50% i morfologia 35% - bardzo proszę o interpretację tego wyniku, co on dla nas oznacza? - od 2,5 roku staramy się o dziecko! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
atropina plemniki, poniżej norm! 30.07.02, 10:49 poczytaj na forum niepłodność, tam znajdziesz wiele cennych informacji, od dziewczyn, które z podobnymi problemami walczą już od dawna. Moim zdaniem pora chyba zgłosić się do kliniki leczącej niepłodność, mąż może dostać lekarstwa, (mój bierze, ale nie pamiętam jak się nazywają moge Ci napisać jutro) choć one z przeważnie niewiele pomagają. Przy obniżonych parametrach można także, stosowac inseminację domaciczną, przed którą, przez specjalną obróbkę, poprawia się parametry nasienia. Jestem po czterech i nic , ale nie przestaję wierzyć, że się uda. Ostataczność to in vitro, lub w skrajnych przypadkach in vitro z mikroinekcją czyli "włożeniem" plemnika do komórki jajowej. gdybyś miała dodatkowe pytania chętnie odpowiem. miłego dnia atro Odpowiedz Link Zgłoś
aga.k Re: plemniki, poniżej norm! 30.07.02, 11:45 Bardzo dziękuję Ci za informacje, jak będę miała jakieś pytania to na pewno będę pytać. Ps. Dobrze jest czuć, że ktoś rozumie takie problemy! Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: plemniki, poniżej norm! 31.07.02, 12:53 Akurat te parametry mieszczą się w granicach normy. Odpowiedz Link Zgłoś