Dodaj do ulubionych

BLAGAM O SZYBKA ODPOWIEDZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: 82.195.105.* 10.07.05, 23:24
Witam. Dwa dni temu kiedy skonczylam sie kochac z moim chlopakiem(w parku) on
chcac zdjac gumke zauwazyl ze.....jej nie ma!... Na spodniach mial slady
nasienia...szukalismy gumki ale nie bylo po niej sladu... Jiedy wrocilam do
domu, poszlam do toalety i poczulam ze prezerwatywa....jest we mnie.. Szybko
ja wyjelam.. Postanowilam jednak wziac jutro tabletke "po", bo bardzo boje
sie ze moglo stac sie to na co nie jestesmy gotowi..
Mam dwa pytania.1. jakie sa przyczyny tego ze gumka zostaje w partnerce(to
juz drugi raz nam sie zdarzylo!!) ??
2. czy ilosc godzin po stosunku obniza skutecznosc dzialania
tabletki "po", tzn czy jak wezme ja po 60 godzinach po stosunku to bedzie
wieksze ryzyko ze nie zadziala prawidlowo???

Przepraszam jesli kogos zniesmaczylam, bardzo prosze o odpowiedzi, z gory
dzieki !
Obserwuj wątek
    • Gość: a. Re: BLAGAM O SZYBKA ODPOWIEDZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:31
      to ze gumka zostaje w Tobie to zapewne efekt zlej jakosci prezerwatywy-moze
      jest zle dobrana-sa rozmiary. nie czulas jej?choc teraz to i tak juz
      nieistotne. slyszalam ze postinor dziala do 24 godzin, ale pewnosci nie mam.
      mam nadzieje ze ktos inny majacy wieksze doswiadczenie-wiedze udzieli Ci odp
      calkiem poprawnej, powodzenia!
      • Gość: emi Re: BLAGAM O SZYBKA ODPOWIEDZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 82.195.105.* 10.07.05, 23:35
        Wiem ze tabletka dziala do 72 godzin, to wiem na pewno. Ale czy jak wezme ja po
        60 godzinach to jej dzialanie nie bedzie takie jak po np 5...?
        Gumki byly Durexa.....
      • wenusss na szczescie masz 72 godziny!! 11.07.05, 19:26
        na szczescie masz 72 godziny!! zadzwon na infolinie i dowiedz sie co dalklej!!
        0801100072!
    • Gość: Aśka Re: BLAGAM O SZYBKA ODPOWIEDZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 10.07.05, 23:34
      Szybko załatwiaj Postinor!1 wszą tabletkę należy wziąć do 72 godzin.Co prawda
      lepiej by było,gdybyś wzięła szybciej,ale skoro nie ma innego wyjscia to teraz
      tym bardziej musisz wziąc!!
      A co do gumek,pierwszy raz się z czymś takim spotkałam aby gumka została w
      pochwie kobiety.Zsuwa mu się ewidentnie,więc albo źle ją założył,albo
      rzeczywiście jakoś słaba jak napisała koleżanka wyżej.
      Weź szybko postinor!
      • lilith76 Re: BLAGAM O SZYBKA ODPOWIEDZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.05, 09:15
        mnie to się zdarzyło, ze trzy tygodnie temu - użyliśmy innej firmy i te okazały
        się przy krótkie, przy ciasne.
        na drugi raz sprawdzaj, czy prezerwatywy są odpowiednio długie i zaraz po
        stosunku poproś chłopaka o delikatne wychodzenie (nie może "zmięknąć" w środku
        ciebie).
        Postinor można wziąć do 72 godzin po, ale jeśli wcześniej pojawiła się owulacja
        jest podobno ryzyko, że nie zadziała.
    • agniecha351 Re: BLAGAM O SZYBKA ODPOWIEDZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.05, 13:03
      jeżeli wzięłas już jedną tabletkę powinna pomóc, mi jednak powiedziała kiedyś
      ginekolog, że dla pewności można wziąć jeszcze jedną drugiego dnia,
      / ewentualnie 3 tabletki antykoncepcyjne /
      Ja też byłam kiedyś w takiej sytuacji i na szczęście tabletka zadziałałasmilesmile
      • lilith76 Re: BLAGAM O SZYBKA ODPOWIEDZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.05, 13:43
        jeden Postinor można wziąć zaraz po wpadce i wtedy wystarczy, jeśli minie kilka
        godzin trzeba brać kolejny po 12 godzinach od pierwszego!

co do tabletek antykoncepcyjnycn to działa tylko przy określonych pigułkach
        (metoda Yuzpe)!
    • Gość: emi Re: BLAGAM O SZYBKA ODPOWIEDZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 82.195.105.* 11.07.05, 14:55
      Dostalam dwie tabletki, ktore zazywa sie dwie od razu..polknelam jak
      najszybciej.

Dzieki wszystkim za wypowiedzi, kazda jest cenna.
      Jednak w aptece powiedziano mi ze teraz skutecznosc tabletek jest znacznie
      slabsza bo minelo wiecej niz 48 godzin...Poza tym nie mam regularnego okresu...
      Chce isc do lekarza, najszybciej jak sie da, najlepiej jutro , tylko...czy nie
      jest za wczesnie? Dopiero co wzielam tabletki..
      • lilith76 Re: BLAGAM O SZYBKA ODPOWIEDZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.05, 15:25
        a po co chcesz iść jutro do lekarza???
        jeśli boisz się ciąży, to za minimum dwa tygodnie test ciążowy (jeśli nie
        będzie okresu).
        lekarz na wizycie ciążę zauważy dopiero za miesiąc.
    • Gość: emi Re: BLAGAM O SZYBKA ODPOWIEDZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 82.195.105.* 11.07.05, 15:12
      ???
      • Gość: lilka Re: BLAGAM O SZYBKA ODPOWIEDZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 15:27
        musi minąć ok 13 dni zeby miec pewność... 3 dni to za mało bo zapłodnienie moze
        nastąpic 3-7 dni
        • Gość: emi Re: BLAGAM O SZYBKA ODPOWIEDZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 82.195.105.* 11.07.05, 17:25
          Dziekuje lilka, czyli jeszcze bede musiala sie postresowac sad
          Dzieki za odpowiedzsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka