Dodaj do ulubionych

szybko proszę o odpowiedz

15.07.05, 17:19
op ponad 2 lat nie biorę tabletek ( Cilest )a ze niedlugo mam ślub chcialabym
mieć ladną cerę no i nie ukrywam trochę przytyć wink po cilescie zawsze moja
cera poprawiala sie i nie mialam zadnych z nia problemow, a i przy okazji
troche przytylam co w moim przypadku jest wskazane smile pytanie jest takie czy
moge wziać tylko jedno opakowanie ( ślub we wrześniu ) zeby poprawic swoj
wyglad a potem przestac, czy to nie rozleguluje moich cykli? co radzicie?
najlepiej jakby wypowiedziala sie pani doktor, ale moze ktoraś z was
przerabiala taki problem...czekam na pilną odpowiedz, gdyz 1 tabletkę
powinnam wziąśc dzis
Obserwuj wątek
    • poziomka8 Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 17:24
      na kłopoty z cerą proponowałabym ci kosmetyczkę
      chcesz cały organizm postawić w stan pogotowia żeby ładnie wyjść na zdjęciach?
    • anula.a1 Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 17:25
      Hmm, jeśli miałabyś brać tabletki tylko na miesiąc to pewnie niepotrzebnie
      rozregulowałoby to Twoje cykle. Ja raczej radziłabym Ci pójść do kosmetyczki,
      kupić jakieś lepsze kosmetyki do pielęgnacji skóry, a jeśli chodzi o przytycie
      to poszperanie trochę w gazetach i stosowanie diety bogatej w węglowodany.
      Warto też zainwestować w masę mięśniową, na siłowni poradz się trenera, które
      ćwiczenia sprzyjają budowaniu takiej masy, a których masz unikać, bo mogą Cię
      niepotrzebnie odchudzić. Pozdrawiamsmile
    • Gość: zaneta Re: szybko proszę o odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:26
      Odpowiedz jest taka: przygotowania do ślubu zaburzyły ci chyba logiczne
      myślenie.
    • Gość: mis z okienka Re: szybko proszę o odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:37
      nie lykaj, pomieszaj z sola fizjologiczną i stosuj jako maseczkę dwa razy w
      tygodniu po 20 minut
    • m24 Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 18:03
      a dlaczego caly organizm postawic w stan pogotowia? nie rozumiem? bylam u
      kosmetyczki i na niewiele to sie zda...a antybiotyki są gorsze niż tabletki
      anty ( bynajmniej ja ich nie chce brac )a ze tabletki anty mi pomagają wiec
      czemu ich nie brac? pytanie moje jest tylko takie czy mozna je brac przez jeden
      cykl, ewentualnie 2 cykle
      • poziomka8 Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 18:12
        m24 napisała:
        a dlaczego caly organizm postawic w stan pogotowia?

dlatego,że cilest nie jest środkiem zewnętrznym stosowanym miejscowo
        działa na cały organizm
        stosowany jako jednorazowa kuracja upiększająca może zaburzyć ci cykle
        ale wracając do twojego pytania...możesz,pewnie,że możesz brać-przy okazji
        będzie środkiem antykoncepcyjnym...
      • Gość: mis z okienka Re: szybko proszę o odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 18:20
        m24 napisała:

> a dlaczego caly organizm postawic w stan pogotowia? nie rozumiem?

a wiesz jak działa pigułka?
        jakoś tak

Podstawa działania pigułki antykoncepcyjnej opiera się na genialnym pomyśle
        naukowym. Hormony (zawarte w pigułce) powodują, że organizm "myśli", że rozwija
        się ciąża, tak więc owulacja zostaje zatrzymana. Pigułka ma działanie zarówno
        ośrodkowe: na mózg, jak i obwodowe: na jajniki, jajowody i macicę. Hormonalne
        leki antykoncepcyjne hamują dwa kluczowe hormony odpowiedzialne za wywoływanie
        owulacji. Po pierwsze, hamowane jest uwalnianie hormonu stymulującego
        dojrzewanie pęcherzyka (FSH). Hormon ten odpowiedzialny jest za dojrzewanie
        komórki jajowej. Dodatkowo, pigułka antykoncepcyjna hamuje uwalnianie hormonu
        luteinizującego (LH). Ta znowu substancja w warunkach normalnych indukuje
        owulację w połowie cyklu miesiączkowego.
        Naturalne wytwarzanie obu hormonów rozpoczyna się w sytuacji, gdy stężenia
        progesteronu i estrogenu są niskie. Ponieważ jednak obie substancje zawarte są
        w pigułce antykoncepcyjnej, cykl powstawania FSH/LH nie może zostać rozpoczęty.
        Estrogeny w pigułce zapewniają stabilny 28-dniowy cykl miesiączkowy, pozbawiony
        krwawień międzymiesiączkowych. Progestageny hamują dojrzewanie komórki jajowej
        w jajnikach, tak więc nie dochodzi do owulacji. Co więcej, warstwa śluzowa
        szyjki macicy jest znacznie pogrubiała, tak więc plemniki nie mają szansy
        przedostania się dalej.

czy myślisz, ze taka karuzela (nie biore, raz sobie wezme, nie biorę) nie ma
        żadnego wpływu na organizm?
    • m24 Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 18:06
      Boze dziewczyny ile w was jadu uncertain
      proszę o rady w niektore z was takie mile ze hej

ale do rzeczy.... tabletki rozpuścic z solą i nakladać jako maseczkę? dobrze
      zrozumialam? hmmm a tobie to pomoglo? dzieki za odpowiedz smile
    • m24 Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 18:16
      dlaczego mi się dziwicie? moze dlatego ze nie mialyscie problemow z cerą,mam 26
      lat i sie z tym borykam, od lekarza do lekarza, obiecalam sobie ze antybiotykow
      wiecej nie wezmę... chyba kazda Panna Mloda chcialaby wygladac w dniu ślubu
      super....
      • Gość: mis z okienka Re: szybko proszę o odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 18:22
        A jaką masz gwarancję, że przez ten miesiąc cera się poprawi?
        A moze właśnie na początku zareaguje łojotokiem i potężnymi pryszczami????

PS mam o wiele więcej lat niż ty i ciągle kłopoty z cerą
      • poziomka8 Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 18:22
        nie dziwię się
        twierdzę tylko,że szkoda całego organizmu
        przecież są dobre kosmetyki,którymi możesz zatuszować niezbyt ładną cerę
        może wystawić ją trochę też na słoneczko?
        ale,co mi tam...
        nie moja sprawa wink
      • Gość: weana Re: szybko proszę o odpowiedz IP: 81.219.88.* 15.07.05, 18:41
        Nie wiem... tabletki mogą nie dać szybkiego efektu. Ja Ci jednak dam radę
        ktorej pewnie nie chcesz. Niestety też jestem w podobnym wieku i rozumiem co
        przeżywasz z cerą. Ja niestety muszę sie czasem potruć anybiotykami gdy muszę
        na gwałt wygladać jak człowiek, a wtedy biorę przez tydzień antybiotyk i cerę
        mam super. Tylko jaki antybiotyk... na mnie tetracykliny przestaly dzialać, a
        po odstawieniu bylo jeszcze gorzej. Ale raz zachorowalam na zatoki i wyleczylam
        ślicznie buzie amoksycyliną. Kup sobie NOVAMOX 1000 bierz przez tydzień 1
        tabletke rano i wieczorem, zobaczysz, buzia bedzie jak marzenie, gwarantuje Ci
        to. A po odstawieniu nie będziesz miala wysypu tylko cera troszkę sie pogorszy
        ale bedzie wygladala lepiej niż przed kuracją antybiotykowa. Jeśli chcesz to
        kontynuować to po tygodniu bierz już sobie pol tabletki rano i wieczorem...
        potem możesz pić kropeli Citrosept albo Bioaron C zeby podtrzymać ten efekt.
        Przez caly czas powinnaś w środku dnia lykać 1 kapsulkę Lacidofilu pomiędzy
        braniem antybiotyku. Czyli np. 10 rano antybiotyk, 16.00. Lacidofil, 22 w nocy
        antybiotyk. I tak w kółko.
        To pewna metoda, a jak raz weźmiesz przez tydzień to na pewno tak strasznie Ci
        nie rozstroi organizmu jak tabletki antykoncepcyjne ktore ingerują w gospodarkę
        hormonalną.
        • zaba_pelagia ??????????????????????????????????????? 15.07.05, 18:48
          Gość portalu: weana napisał(a):
          To pewna metoda, a jak raz weźmiesz przez tydzień to na pewno tak strasznie Ci
          nie rozstroi organizmu jak tabletki antykoncepcyjne ktore ingerują w gospodarkę
          >
          > hormonalną.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
          Zatkało mnie. I często tak chcesz wyglądac jak człowiek? I twoim zdaniem
          antybiotyki w takiej ilości i tak często nie szkodzą? Już nawet nie pytam jaki
          to mądry lekarz zapisuje tak radośnie antybiotyki, gdy panienka chce ładnie
          wyglądac.
        • malaszaramysz Zwariowałaś dziewczyno !!!!!!! 15.07.05, 19:10
          Co Ty chcesz zrobić ze swoim organizmem? Skąd masz te antybiotyki? Rób tak
          dalej to przy byle zapaleniu płuc chemioterapią będą musieli ciebie leczyć, bo
          żaden antybiotyk nie będzie działał. A po tym się ładnie nie wygląda, możesz mi
          wierzyć - przerabiałam.
          • Gość: weana Re: Zwariowałaś dziewczyno !!!!!!! IP: 81.219.88.* 15.07.05, 19:33
            Tylko ja juz przerabialam wszytko, stad ta moja desperacja i antybiotyk. Nie
            trudno go zdobyc, przepisala mi go pani doktor w przychodni całkiem za darmo,
            tylko ją poprosiłam.
            • malaszaramysz Re: Zwariowałaś dziewczyno !!!!!!! 15.07.05, 22:55
              Brak słów . Może kosmetyczka by pomogła?
              • Gość: weana Re: Zwariowałaś dziewczyno !!!!!!! IP: 81.219.88.* 15.07.05, 23:06
                Raczej nie... bo ten problem jest od środka, w organiźmie, a kosmetyczka pomaga
                na zewnątrz. ;-((
    • m24 Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 18:32
      wystawiam na sloneczko, wystawiam, ale zawsze jakis pryszcz wyskoczy uncertain a po
      cilescie od razu pomoglo...no po miesiacu chyba ( nie pamietam za bardzo ) wiem
      ze mam malo czasu...lykam jakies tabletki drożdżowe, ale nie jest tak dobrze
      jak bym chciala.....no i co ja mam zrobic? a suknia z dekoltem

dzieki dziewczyny za dobre rady.... moze te maseczki by pomogly, prosze tylko o
      krotką odpowiedz czy to aby dziala, pierwszy raz o czyms takim slysze, zeby
      tabletki rozpuszczac
      • Gość: mis z okienka Re: szybko proszę o odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 18:40
        moze te maseczki by pomogly, prosze tylko o krotką odpowiedz czy to aby dziala,
        pierwszy raz o czyms takim slysze, zeby tabletki rozpuszczac

szczerze mówiąc - ja też
        rany boskie, chyba nie wzięłaś tego na powaznie...

a na powaznie - nie łykaj przez miesiac pigułek, bo ci cere tylko rozregulują
        do tego dojdzie jeszcze przedślubny stres i wyskoczą kolejne paskudztwa
        znajdz lepiej jakąś zdolną makijażystkę, która ma doświadczenie i zgrabnie cie
        do tego slubu umaluje i przypudruje
        • aquarius72 Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 18:48
          Łykałam kiedyś cilest i z tego, co pamiętam u mnie właśnie on spowodował
          wyskoczenie jakichś paskudztw, których wcześniej nie miałam (bo zmienia
          gospodarkę hormonalną organizmu). Generalnie myślę, że antykoncepty to zły
          pomysł na problemy kosmetyczne.
      • zaba_pelagia Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 18:51
        Nie masz żadnej gwarancji, ze przez ten miesiąc cera ci się poprawi. Jeśli w
        dodatku źle znosisz sytuacje stresowe i znajduje to odbicie na twarzy - to masz
        jak w banku, ze sytuacja jeszcze się pogorszy.
        A więc puder, korektor, ewentualnie tiulowy szalik na dekolt wink
    • m24 Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 18:59
      sad

w takim razie bede wysuszać na sloncu i modlić się zeby nic mi nie wyskoczylo
      na nosie sad

a antybiotyku nie wezmę i już
      • Gość: emilia Re: szybko proszę o odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 19:02
        a tak na przyszłość, może jakieś kuracje ziołowe Ci pomogą, one dają efekty
        pewnie po długotrwałym stosowaniu, ale chyba warto
        • zaba_pelagia Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 19:04
          bratek
          drożdze
          duzo mineralnej niegazowanej
          duzo warzyw i owoców
          błonnik
          i bedzie dobrze
        • Gość: emilia Re: szybko proszę o odpowiedz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 19:14
          Na tej stronie jest wiele linków,m. in. o trądziku i kuracjach ziołowych:
          luskiewnik.strefa.pl/index/index/p6.htm
      • zaba_pelagia Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 19:03
        m24 napisała:

> sad
        >
        > w takim razie bede wysuszać na sloncu i modlić się zeby nic mi nie wyskoczylo
        > na nosie sad
        >
        > a antybiotyku nie wezmę i już
      • poziomka8 Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 19:06
        m24 napisała
        a antybiotyku nie wezmę i już

i słusznie!
        i wszystkiego naj... na nowej drodze wink))
    • malaszaramysz Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 19:12
      Na cerę kosmetyczka - jeszcze dużo czasu na serię zabiegów, na tycie -
      czekoladasmile)) I wszystkiego najlepszego smile))))))))
      • poziomka8 Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 19:14
        ale czekolada na cerę szkooooodzi!
        i pryszcze po niej wyskakują...
        • zaba_pelagia Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 19:19
          e tam
          czekolada ma duzo magnezu - na stres jak znalazł!
          • poziomka8 Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 19:23
            taaaaaa
            na stres i przytycie - czekolada
            po czekoladzie -pryszcze
            po pryszczach - streeeeesssss

kluchy!
            kluchy i 10 godzin siedzenia dziennie przed komputerem!
            i waga drgnie wink
            • zaba_pelagia Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 19:31
              A jak drgnie tak, ze sie delikwentka w kieckę nie zmiesci?
              kluchy i długie spacery wink
              • poziomka8 Re: szybko proszę o odpowiedz 15.07.05, 19:35
                odeślemy na forum depresja...
                koniec!
                idę na spacer,w nocy ma padać
                nareeeszcie...
                żabo - bajorko ci się wypełni wink)
    • m24 Re: szybko proszę o odpowiedz 16.07.05, 10:08
      w sumie to przyjrzałam się dzisiaj w lustrze i .... nie jest ze mną tak źle (
      jesli o pryszcze chodzi, bo z wagą to jednak muszę powalczyc- wiecej jesć bo
      sukienkę zgubię, mam 180cm i ważę 58 kg ) 4 kg bym pomgla przytyc tylko jak????
      a tu jeszcze stresy przyjdą....

pozdrawiam was dziewczyny smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka