Dodaj do ulubionych

Poddaję się!!!! Ide dzisiaj po pigułki...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:32
mam dosc, nie radze sobie z bolesnymi krostami na twarzy, z plamieniem przez
połowę miesiąca, ide po tabletki. Wiem że nic to nie rozwiąże, ze jak je
odstawie to wszytsko wróci ale juz nie mam sił. Buzia mnie boli od nowych
wyprysków i stosowanych leków dermatologocznych, które nie wiele pomagają....

Jest mi smutno że nikt nie potrafił mi pomóc, że wsiska mi się te pigułki....
które nie są przecież lekarstwem... no ale będzie lepiej... przynajmniej na
razie .
Obserwuj wątek
    • kwiatuszekxx Re: Poddaję się!!!! Ide dzisiaj po piguł 20.07.05, 14:36
      co do króst to nie jesteś sama.
      Odrzuca mnie jak spoglądam w lusterko sad(((
    • zaba_pelagia Re: Poddaję się!!!! Ide dzisiaj po piguł 20.07.05, 14:37
      czy to jakaś epidemia z tym braniem pigułek na trądzik?
      dziewczyny...
    • Gość: jaskółka Re: Poddaję się!!!! Ide dzisiaj po piguł IP: 195.69.80.* 20.07.05, 14:51
      ej, nie poddawaj się tylko najpierw zmień lekarza. zrób badania, porozmwiaj,
      jak masz to zapłąć za wizytę u dobrego lekarza, żebyś mogła z nim spokojnie
      porozmawiać, ale sie nie poddawaj..
      • Gość: annyeen Re: Poddaję się!!!! Ide dzisiaj po piguł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:05
        ale ja lecze się juz półtora roku, mam dość tegfo że boli mnie ciągle twarz...
        nie chiałam brać pigułek, ale co mam zrobić.....

mam juz tak dosc ze umówiłam się dzisiaj na 20 po tabletki, trudno.... kurcze
        nawet z mężem się nie całuję bo mnie ciągle boli cera od wypsysków i masci...
        • starlette Re: Poddaję się!!!! Ide dzisiaj po piguł 20.07.05, 16:33
          Wcale się nie dziwię, na twoim miejscu też bym to zrobiła żeby ratować cerę.
          Może być jednak takze tradzik nie zniknie, radziłabym jednak poszukac innych
          metod leczenia tradzika, może trzeba zmienić lek albo lekarza.
    • Gość: buu Re: Poddaję się!!!! Ide dzisiaj po piguł IP: *.icpnet.pl 20.07.05, 19:46
      Biore logest, ale na moje male wypryski niestety nie dziala. Ciagle wyskakuja. :
      (
      • Gość: annyeen Re: Poddaję się!!!! Ide dzisiaj po piguł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 09:17
        Informacje nie są dobre sad pani doktor zbadała mnie, coś nerwowo zaczeła sie
        zachowywać, coś jej z rąk wypadło..... nie jest dobrze chyba sad podejrzewa
        endometriozę ( co to za paskudztwo???) zrobiła mi cytologię, badania jakiś
        hormonów- wyniki moze w piątek, zakaz seksu z mężem (jesteśmy miesiąc po
        slubie sad mam mieć robioną kolposkopię.... ale czytałam że przy ednometrioze
        robi się laparoskopię.... nie kumam, troche przestraszona jestem.... achhhhhhhh
        USG tez zrobiła- ponoć dobre wyszło.

Miałyście cos takiego????
        • Gość: kika Re: Poddaję się!!!! Ide dzisiaj po piguł IP: *.acn.waw.pl 21.07.05, 11:04
          endometriozę mozna podejrzewać na USG,ale rzeczywiście laparoskopia ją wykrywa
    • Gość: annyeeen Re: Poddaję się!!!! Ide dzisiaj po piguł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:48
      Proszę odpiszcie....
      • Gość: kasia Re: Poddaję się!!!! Ide dzisiaj po piguł IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 11:29
        pisałyśmy już o endometriozie na forum trochę -poszukaj. ja mam endo i tragedii
        nie ma. Laparoskopia to zapieg pod znieczuleniem ogólnym. Trochę poli po
        zabiegu ( jak to po krojeniu...)
        • Gość: starletet Re: Poddaję się!!!! Ide dzisiaj po piguł IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.05, 11:39
          Pobuszuj po forum, są setki watków o kolposkopii i endometriozie
          • Gość: annyeen Re: Poddaję się!!!! Ide dzisiaj po piguł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:49
            To mówicie że to nie tragedia?????? ufffffffffffff
            • Gość: natka110 Re: Poddaję się!!!! Ide dzisiaj po piguł IP: *.pool8288.interbusiness.it 21.07.05, 13:52
              Ja zwalaczylam tradzik ale nie tabletkami - napisz do mnie na natka1@inwind.it

tabletki biore od 16 roku zycia, mam 26 lat, ale nie pomogly
    • Gość: natka110 SPOSOB NA PRYSZCZE - DZIALA!!! IP: *.pool8288.interbusiness.it 21.07.05, 17:30
      Czolem
      Sorry ze bez polskich znakow, ale mieszkam we Wloszech , i niestety nie mam tu
      dostepu do polskich czcionek.
      A wiec- moja wojna z tradzikiem zaczela sie gdzies w podstawowce, razem z
      dojrzewaniem. Jestem genetycznie obciazona pryszczami, bo moj ojciec byl w
      mlodosci pryszczaty jak indycze jajko – i niestety dotknelo wszystkie dzieci(
      wszystkie 3 sztuki).

Po paru latach leczenia, i 2-3 latach brania pigulek (Diane 35) trafilam do
      kosmetyczki, ktora jest chyba niespelnionym dermatologiem, bo zna sie na masie
      dziwnych rzeczy – i to zupelnie doktorskich, nie tylko kosmetycznych.
      Kazal mi wyrzucic w cholere wszystkie kremy i masci typu Oxy, Benzacne i
      wszystko, co wysusza skore – bo skora sucha i przesuszona produkuje jescze
      wiecej loju , z ktorego sie formuja krostki i krosty.
      Kazala mi przemywac twarz rano tylko kwasem bornym 3%, nie myc myslem po
      przebdzeniu – tylko kwas i krem nawilzajacy.
      Wieczorem mialam myc woda przegotowana z delikatnym zelem myjacym, np Vichy
      albo czyms podobnym – z apteki, bez mydla, bez zapachu itp itd. Nie pamietam
      juz niestety, jak sie to nazywalo, ale zostalo mi w pamieci, ze Vichy bylo OK.
      Moze i kosztuje troche, ale jest bardzo wydajny, bo naprawde sie uzywa tylko
      kropelke.

Oprocz tego mialam przypalac duze okazy ptryszczy Vagothylem (apteka, nie
      kosztuje duzo) – uwaga: jest bardzo palacy, i nie wolno go stosowac na krostki
      rozdrapane, bo bedziesz chodzic po scianach z bolu. Odrobine sie bierze na
      patyczek do czyszczenia uszu, i przypala krostke.

Na wypryski mniejszego kalibru stosowalam – i stosuje do tej pory – paste
      cynkowa. Wazne, zeby nie byla zrobiona na wazelinie, bo zatyka pory, musi byc
      sucha w dotyku.

Poza tym, moja kosmetyczka odkryla, ze znaczna czesc moich wypryskow jest
      zwiazana z przewopdem pokarmowym (wypryski na zuchwie), i kazala mi jesc
      posilki na sucho, a popijac jakies 20 min potem – w ten sposob mialam lepiej
      trawic, i miala lepiej pracowac dwunastnica. (A propos: zuchwa, szyja i
      policzki – wypryski z przewodu pokarmowego, na czole – z nerwow, na brodzie-
      najczesciej hormony, ale czasami tez przewod pokarmowy). Ciezko bylo sie
      przyzwyczaic, ale jakos poszlo – i naprawde znikly i pryszcze na zuchwie ( a
      byly naprawde upierdliwe).

Poza tym wszystkim zewnetrznie, dostalam konskie dawki witamin: witamina C -
      dawka 0.2 2 razy dziennie, wit PP - tez 2 dziennie, ktoras wit B – B2 o ile
      dobrze pamietam. Uwaga z Wit. B: b6 albo b 12 zmienia cos w skorze – o
      bliznowacenia, o rogowacenie, i powoduje pryszcze!!! Nie brac mieszanek typu
      Centrum z tymi witaminami, ani B compositum!!!

Do mojej super kosmetyczki trafilam w styczniu, w czerwcu nie mialam juz
      pryszczy….
      Moze sie to wszystko wydawac zbyt proste, zeby bylo skuteczne, ale chyba warto
      poswiecic te 3-4 miesiace, i sprobowac.

• Gość: annyeen Re: SPOSOB NA PRYSZCZE - DZIALA!!! IP: *.eia.pl 21.07.05, 18:19
        Natka!!! ale się rozpisałaś smile))) dziekuje ci bardzo, wydrukuje sobie i
        zaczynam wprowadzac w zycie....

Buziak wielkie dla Ciebie dobra kobieto

• Gość: natka110 Re: SPOSOB NA PRYSZCZE - DZIALA!!! IP: *.pool8288.interbusiness.it 03.08.05, 16:36
          Spoko wodza, nic taiego , jak moge pomoc to co sie macie meczyc ... jakby co,
          to piszcie na natka1@inwind.it - czytam prawie codziennie.

Buziaki dla pryszczatych i dla tych, co maja cere ak platki rozy
          (szczesciary...)
      • Gość: efka Re: SPOSOB NA PRYSZCZE - DZIALA!!! IP: 85.28.132.* 31.07.05, 16:29
        hej a ja mam problem na twarzy pryszczy nawet nie mam, czasami rzadko cos
        wyskoczy, troche wagrow ale ogolnie to nie jest wielki problem ale gorzej z
        dekoltem! na dekolcie srednio raz w miesiacu dostaje wysypu doslownie - zalecze
        te z poprzedniego miesiaca i bum znow (powiazane z hormonami wiem bo wysyp jest
        przed okresem), bylam u dermatologa ale nie wiele mi pomogl!
        help! czy tylko tabletki mie poratuja ?? indifferent
    • kasiulek_mysiulek Re: Poddaję się!!!! Ide dzisiaj po piguł 03.08.05, 16:51
      Smaruj krosty sokiem z aloesu, mnie pomoglo.
    • sessetka Re: Poddaję się!!!! Ide dzisiaj po piguł 03.08.05, 16:56
      tak dodatkowo herbatke z bratka mozesz popijac oczyszcza organizm kurcza
      wspolczuje Ci strasznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka