Gość: aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 09:04 czy to mozliwe zeby po tygodniu brania tych pigulek zwariowac moze nie doslownie ale nie wiem co sie ze mna dzieje rycze ciagle, mam leki, nie spie, jestem przerazona a nie widze innej przyczyny zmian w zachowaniu bo nic takiego sie nie dzialo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: logest-prosze o pomoc :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:17 help Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: logest-prosze o pomoc :( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.05, 14:23 mozeliwe ze to od pigulek. moze po prostu az tak zle reagujesz na hormony sztucznie dostarczane twojermu cialu? ja na twoim miejscu poczekalabym, bo tak naprawde o tym, czy pigulka jest dla ciebie dobra czy nie, okaze sie kiedy wezmiesz trzy opakowania. przez te trzy opakownaia organizm dostosowyuje sie do nowyh warunkow. jesli nie minie po 3 cyklach powinnas zmienic lub odstawic pigulki. jesli jednak naprawde czujesz sie fatalnie i nie dajesz rady, to polecam wizyte u gina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: logest-prosze o pomoc :( IP: *.petrus.com.pl 25.07.05, 22:34 Witam, mialam podobna sytuacje ale po Mercilonie... i po 1 opakowaniu zmienilam na Cilest... nie bylam w stanie egzystowac... Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: logest-prosze o pomoc :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 08:21 ja zmienilam wlasnie z cilestu po ktorym tez mialam halo ale objawilo sie ono po roku brania, zrobilam 3 miesieczna przerwe, czulam sie tak cudnie ze nie chcialam wracac do pigulek ale jednak gumki i npr nie dla mnie no i zaczelam niby-lagodniejszy logest i mam znow halo, lekaz ostrzegal ze moze ja sie nie nadaje do pigul Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: logest-prosze o pomoc :( 26.07.05, 16:44 Cześć, już tutaj kiedyś pisalam o swoich doświadczeniach - cytuję siebie sprzed kilku miesięcy: Cześć, biorę Logest od (chyba) 4 lat. To moje pierwsze tabletki. Przez pierwszy miesiąc chodziłam jak zakręcona i wciąż miałam wrażenie, że zemdleję. Po pierwszym listku miałam dość i poszłam do lekarza - ten zalecił abym jeszcze drugi listek zjadła i jeśli nie będzie poprawy to zmiana (ponoć przy pierwszym mogą się zdarzać takie dziwne sytuacje). Przy drugim listku nic się już nie działo i tak do tej pory jest w porządku. Skutków ubocznych nie zauważyłam: nie tyję, libido jak było, ale pewnie zauważę na tzw. stare lata (jak każda z nas, która bierze tabletki). Pozdrowienia. B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: logest-prosze o pomoc :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 09:26 a co z plamieniem - lekarz powiedzial mi ze moze wystapic po zmianie cilestu na logest ale zrozumialam ze jesli zmienie od razu (ze wzgledu na mniejsza dawke hormonow), tymczasem po cilescie zrobilam trzy miesiace przerwy, wielam logest w pierwszym dniu miesiaczki i nie dosc ze miałam ja 7 dni, to juz 2 dzien mam plamienia lub nadal miesiaczke czyli razem 9 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hkgfjked Re: logest-prosze o pomoc :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 09:16 podnosze!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: para_22 Re: logest-prosze o pomoc :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 09:54 Witam! A ja radzę zmienić opakowanie na inne juź od następnego listka. Miałam taka samą sytułacje przy braniu cilestu. To byl koszmar- ryczałam, ciągle denerwowałam malo tego po łynięciu pigułki miałam pustkę w głowie(taką nicość) i bule brzuszka. To było straszne. Zmieniłam na logest i jest dobrze. Czuję się normalnie. Dlatego radę iść do ginekologa po zmiane tabletek. PO co ryzykować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: logest-prosze o pomoc :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 11:57 no wlasnie jest maly problem ja zmienilam z cilestu na logest i lekarz powiedzial ze jak tego nie bede tolerowac to raczej wyjscia nie mam bo nie ma nizszej dawki hormownow, wiec tablety nie dla mnie (((( co robic/ Odpowiedz Link Zgłoś
hippophae Re: logest-prosze o pomoc :( 29.07.05, 10:54 Wydaje mi się, że zawsze przy pierwszym opakowaniu (pierwszym w ogóle albo pierwszym po przerwie) mogą się pojawić plamienia, organizm po prostu przyzwyczaja się do nowej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: logest-prosze o pomoc :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 10:26 Ja właśnie zauważyłam,że zapomniałam wziąść logest, spóźniłam sie 14h, tabsy biorę już 9 miesiąc. Aha, to jest 3 tydzień, czyli teoretycznie powinnam teraz nie robic przerwy, no ale to 14h, czyli nie aż tak długo. Co radzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: logest-prosze o pomoc :( IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.07.05, 10:42 nie rob przerwy. pigulka.schering.pl/z_pigulka.php Odpowiedz Link Zgłoś
hippophae Re: logest-prosze o pomoc :( 29.07.05, 10:46 Ja bym nie robiła, po co ryzykować Odpowiedz Link Zgłoś
pina-colada Re: logest-prosze o pomoc :( 29.07.05, 14:28 Jednak wybieram druga opcję i robię przerwę teraz, po wnikliwym przestudiowaniu ulotki, zostały mi 2 tabletki, więc będzie good. Odpowiedz Link Zgłoś