Dodaj do ulubionych

Mam takie wyniki biocenozy pochwy

03.08.05, 18:25
Witam!
Dziewczyny miałam dzisiaj biocenozę pochwy, takie są wyniki- Dwoinki
Neissera, Drożdzyca - nie znaleziono.
Leukocyty - pojed. wpr ?
Nabłonki - d liczenie wpr ??
Flora bakteryjna - ziarniaki g (+), i dalej nie umiem odczytać
Pałeczki kwasu mlekowego - dliczne wpr
O ile dobrze odczytałam, czy możecie coś powiedzieć o tych wynikachsmile
Obserwuj wątek
    • b.dori Re: Mam takie wyniki biocenozy pochwy 04.08.05, 08:36
      rzeżączki i grzybicy nie ma
      leukocyty są pojedyńcze to znaczy że o.k jak jest ich dużo to jest wtedy stan
      zapalny
      ziarniaki gram dodatnie bytują naturalnie w pochwie
      pałeczki kw.mlekowego to lactobacillus to są te dobre bakterie pochwy które
      chronią pochwe przed infekcjami ,ty masz ich dużo i bardzo dobrze.
      Wynik jest o.k
      Czy masz jakieś objawy st. zapalnego,czemu robiłaś biocenozę.
      Najlepiej idz do gin bo coś tam jeszcze nie możesz rozczytać ale to pewnie
      chodzi o beztlenowe lub tlenowe
      • jaworka Re: Mam takie wyniki biocenozy pochwy 04.08.05, 13:46
        Witam!
        Bardzo Ci dziękuję. do gin idę w poniedziałek. Zleciła mi to badanie w związku
        z upławami, które mam od zawsze. I zawsze dostaje leki typu clotrimazolum,
        gnyalgin i jakies inne, które pomagają krótkotrwale. Cytologię mam 2. Mam małą
        torbiel, która ma mi zamrażać, lub jakoś ianczej. Już keidyś robiłam to badanie
        i tez było ok. Sama nie wiem, co bedzie dalej i skąd te upławy i leeki czasami
        świąd. Zobaczymysmile
        • b.dori Re: Mam takie wyniki biocenozy pochwy 04.08.05, 18:36
          ja mam tak samo ,ciągłe upławy ,czystość pochwy i posiew też o.k
          Te leki co ty też brałam i nic nie pamagało no może na tydzień ,dwa.
          Mi przeszło po macmiror ,naprawdę to polecam jest na wszystko grzyby i
          bakterie ,choc drogie o.50 zł.
          Piszesz że masz torbiel ,niesłyszałam żeby ją się zamrażało,może chodzi o
          nadżerkę bo ja można zamrozić,napisz co to dokładnie jest czy na jajniku czy
          szyjce macicy.
          Może to tak jak ja uważam nadżerka ,która daje takie objawy czyli upławy ,tak
          często jest.
          Wiesz ja też mam nadżerkę ,moja gin chciała ją zamrozić ,ale ja się trochę
          wystraszyłam jeszcze nie rodziłam ,dziś byłam u innego i powiedzoał że jest
          taka mała żeby przed ciążą lepiej jej nie ruszać,prawie każda z nas ją
          ma ,trzeba tylko obserwować
          • jaworka Re: Mam takie wyniki biocenozy pochwy 04.08.05, 20:54
            Witam!
            Zobacze co gin powie w poniedziałek. A jest to torbielsmile nadżerkę tez miałam
            przed slubem zamrażaną, bo powiedziała, że lepiej teraz nniż później. Także
            widzisz jest różniesmile. Po ślubie zaraz zaszłam w ciąze. Po porodzie na szwach
            zrobily mi się poliy, usunięte i wynik ich był ok. A teraz ta torbiel...sad
            Zawsze coś no i wieczne uplawy. A poza tym biorę drugi miesiąc biorę Yasmine, i
            źle je znosze. Ale to jej powiem w pon i zobaczymysmile
            • Gość: Vika Re: Mam takie wyniki biocenozy pochwy IP: *.168. / *.aluzyjna.waw.pl 04.08.05, 22:55
              a moze masz po prostu obfita wydzieline z pochwy? to nie to samo co uplawy.
              ja mam cyt. gr I i cos co mozna nazwac uplawami(wydzielina) - ale to nie jest
              objaw stanu zpalanego. Niektore typy tak maja. wink))
            • sarenika Re: Mam takie wyniki biocenozy pochwy 05.08.05, 20:56
              przepraszam, że sie wtrące trochę nei na temat. też mam nadżerkę i mój gin
              namawia mnie na zamrażanie a ja sam nie wiem na co sie zdecydować. Ponoć można
              to także leczyć laserowo. Czy któs może mi powiedzieć co jest lepsze? Jak
              wygląda zamrażanie? Tzn chodzi mi o too ile to trwa czy jest to bolesna itd. co
              i jak po zabiegu. Z góry dzięki za wszelkie info smile)
              • jaworka Re: Mam takie wyniki biocenozy pochwy 05.08.05, 22:17
                Witam!
                Ja miałam zamrażaną, cały zabieg trwał kilka minut. Zdajsie dostałam jakiś
                zastrzyk znieczuleniowy i ginka takim "jakby palnikiem" zmroziła nadżerkę.
                Wiesz jakoś tak, nie pamiętamsmile) Nic mnie nie bolało, nie miałam żadnych bółi,
                wydzielin, ani nic takiego. Ale moja znajoma po takim zabeigu, dwa tygodnie
                miała wydzielinę w postaci dosłownie wody. Wkładała podpaskę i niedługo potem
                była cała mokra. Gin się zdziwiła, bo rzadko ko tak reaguje. Także każdy
                organizm indywidualnie. Aha jest okres chyba 6 tyg, bez seksu i ileś tam bez
                basenu, areobikusmile Pozdrawiamsmile
        • Gość: Lucy Re: Mam takie wyniki biocenozy pochwy IP: *.petrus.com.pl 08.08.05, 22:33
          a może te uplawy to chlamydia??
    • b.dori Re: Mam takie wyniki biocenozy pochwy 05.08.05, 09:01
      śliczny synek ,jak pujdziesz do gin wszystko ci wytłumaczy ,a torbiel może sama
      zniknie ,często tak jest.
      Pozdrowienia .
    • jaworka Re: Mam takie wyniki biocenozy pochwy 09.08.05, 19:05
      Witam!
      Byłam na wizycie. Zrobiła mi usg, macica, jajniki piękne. Biocenoza jest dobra.
      Jak pytałam o tę mała torbiel, to jakoś na usg jej nie widziała, tzn, jajniki
      były odpowiedniej wielkości. A po badaniu stwierdziął, ze odbrze, że biorę
      Yasmine (2op) bo poziom hormonów jest wyrównany i nie będzie się rozwijać.
      Skoro tak twierdzi, w ogóle, to parę odpowiedzi udziela ona wymijająco.
      A skoro bioprę pigułki i poziom hormonów jest taki sam, to jak z upławami
      takimi jak w normalnym cyklu (podczas dni płodnych i niepłodnych). Teraz
      wydzielina jest gęsta, taka pakasmile i sama nie wiem.
    • jaworka Re: Chlamydia 10.08.05, 18:49
      Witam!
      A jeszcze odnośnie chlamydii, o której którass z was napisała. Czytałam trochę
      w necie i chyba jej nie amma. Bo przecież powoduje bezpłodnośc, a ja już
      rodziłam. Chyba , ze dostałam jej po porodzie. Czy ccos więcej wiecie i mozecie
      napisac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka