Gość: Kati IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.05, 15:59 Mam pytanie:czy któraś z Was ją stosowała (na wywołanie i uregulowanie okresu) i jakie były efektu? i czy przytyłście po niej,a jeżeli tak,to ile i po jakim czasie zażywania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kati Re: Cyclo progynova IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.05, 20:13 Proszę o odpowiedzi i opinie,to ważne dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xs Re: Cyclo progynova IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 14:51 polecam wyszukiwarkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaczek Re: Cyclo progynova IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 08:22 ja tez to dostalam od lekarza---jestem ciekawa, jak na to zareaguje, wzielam 5 tabletek-na razie biore koloru bialego. mam okropne mdlosci, troche skarze sie na brak apetytu, a w zasadzie to mam uczucie sytosci stale...ale nie zauwazylam NIC-moze jakies zwiekszone wydzielanie sluzu, ale to chyba normalne przy estrogenach, nie???napiszcie, dziewczyny, czy przytylyscie od tego. ja i tak mam troche cialka, ale zalezy mi,zeby jednoczesnie sie wyleczyc, ale nie chce byc taka "nalana" od hormonow. w wyszukiwarce nie ma takich informacji, moja droga XS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Cyclo progynova IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 12:10 Cyclo progynove bralam bardzo dlugo i bylam zadowolona, tyle tylko, ze na dluzsza mete mi nie pomogla ale tylko dlatego, ze przyczyna moich dolegliwosci byla tarczyca. Uwazam jednak, ze to dobry lek. Jesli chodzi o to tycie to raczej nie zauwazylam tego u siebie, waga mi sie malo wachala, ewentualnie tak moze okolo po dwa kilogramy ale to raczej od "diety" niz od leku. Po innych hormonach czulam sie okropnie, ten lek to byl jedyny hormon po, którym czulam sie dobrze. Mam nadzieje, ze Ci pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Re: Cyclo progynova IP: 82.139.28.* 26.08.05, 17:19 czesc, ja wlasnie zaczynam brac 3 opakowanie (prawdopodobnie mam je brac okolo pol roku), czuje sie bardzo dobrze,i do tej pory nic nie przytylam od ich brania, a szkoda bo przydaloby mi sie ... kg wiecej biore cyclo progynove bo mam niski poziom estrogenow a tym samym niewydolnosc jajnikow-niereg.cykle, mam tylko pytanko, czy to ze mam taki niski poziom tego hormonu wplywa na to, iz moj okres trwa 3 dni z tymze tylko 1 dzien jest ok a potem tyle o ile i jeszcze brazowe uplawy?????? 3 dnia, jesli ktos wie czy to tym jest spowodowane prosze o odpowiedz, z gory dziekuje, aha i czy polroczne branie tego leku wszystko unormuje ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaczek Re: Cyclo progynova IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 22:21 ciesz sie, ze nie jestem sama-to okropne, ze czlowiek sie pociesza tym, ze ktos tez ma podobny problem...okropna jestem, wiem. ja mam tez male estrogeny-a konkretnie to niski estradiol...dlaczego, dlaczego, dlaczego......... nie chce nikomu zle zyczyc, ale sa ludzie i kobiety zdrowe jak konie, a inne sa delikatne.................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: Cyclo progynova IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.05, 16:40 Ja jutro biorę ostanią tabletkę z pierwszego opakowania i zobaczę co dalej.teoretycznie po 2-4 dniach ma być okres i mam nadzieję żw będzie.Juz bardzo boli mnie brzuch i czuję sie strasznie ociężała,ale to przez długi czas bez okrasu, po zatrzymał mi się na prawie 11m-cy.Więc czekam.A co do tycia,to fakt przytyłam,ale nie przez tabletki,tylko nadmiar jedzonka,bo mimo że chciało mi się mniej jeść,jadłam więcej niż wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia44 Re: Cyclo progynova 27.08.05, 18:44 Jestem po trzech opakowaniach i już drugi miesiąc mam normalny okres Staram się o dziecko po depoproverze i przez cały czas tej antykoncepcji i kilkanaście miesięcy po przerwaniu nie miałam okresu wcale. Mam nadzieję,że w końcu mi się wszystko unormowało. W przeciwieństwie do antykoncepcji po tym leku nic nie przytyłam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaczek do karolci 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:43 karolciu!ale Ty masz okres samoistnie, czy z odstawienia cyclo-progynovy?? chodzi mi o to, czy ty juz zakonczylas calkowicie kuracje po opakowaniach cycloproginovy, teraz nie bierzesz nic, a okres sie sam pojawia?? bo ja zrozumialam,ze twoja kuracja trwala 3 cykle, i teraz juz nie bierzesz tego leku,a okres jakby nigdy nic sam przychodzi..tak to rozumiec??a czy Ty sie leczylas na niewydolnosc jajnikow, tak jak my???prosze==BAAAARDZO prosze...pociesz mnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaczek do karolci 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 11:05 karolciu, napisz, opowiedz, jak bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xs Re: do karolci 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:54 To może ja ci odpowiem jak było u mnie. Sytuacja jest taka, że jakiś rok temu zatrzymał mi się okres. Po trzech m-cach zrobiłam badania hormonalne i wyszedł tragicznie niski estradiol. Dostałam najpierw ansykoncepcyjny Stediril na trzy m-ce, a potem Progynove mite + Provere na następne trzy. Jajniki zareagowały, ginekolog na usg wypatrzył nawet pęcherzyk. Odstawiłam Progynovę i niestety powtórka z rozrywki. Badań hormonalnych wprawdzie nie robiłam, ale USG pokazało bardzo cieniutką śluzówkę i małe jajniki. Wróciłam na Progynovę. Szczerze mówiąc jestem tym faktem mocno przybita. Ginekolog powiedział, że będę pewnie musiała łykać te prochy do samej ciąży, ale ja się bez przerwy gryzę czy z takimi problemami w ogóle w ciążę zajdę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Re: Cyclo progynova IP: 82.139.28.* 28.08.05, 15:00 witam, czy znacie ciekawe stronki odnosnie leczenia problemow zwiazanych z "niewydolnoscia jajnikow", niskim poziomem estrogenow, co robic, by pomoc naturalnie i nie tylko poprawic swoj stan, oraz jakie leki stosujecie....?? pzdr. cieplo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Re: Cyclo progynova IP: 82.139.28.* 28.08.05, 15:16 aha zapomnialam sie jeszcze Was dziewczyny zapytac czy cyclo progynova jest lepsza od ESTROFEMU? czym sie ona rozni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiaczek Re: Cyclo progynova IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:29 dziewczynki, to napiszcie, prosze, jaki moze byc cel badania podczas miesiaczki??ona --ginekolog--powiedziala, ze mam przyjsc do niej w ciagu 7 dni po odstawieniu, niezaleznie od tego, czy @ sie pojawi, czy nie..moze Wam to jakos rozjasnia sytuacje???ja NIE mam pojjecia, a o niewydolnosci jajnkow jest pelno informacji w kontexcie anoreksji--co obraza mnie, bo choc jestem szczupla w miare, to nie mam anoreksji i glu[ie jest to, ze czuje sie jak nian dotknieta, czytajac na temat niewydolnosci jajnikow??to sie znaczy,zeby moje jajniki byly wydolne, to mam utyc??po co, skoro, ja wygladam w miare normalnie i wcale nie za chudo..jak to jest,,,HELP, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Cyclo progynova IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 01.09.05, 12:14 Ja zazywałam przez pół roku okres wyregulował sie idealnie, nie przytyłam wogóle, właściwie to nie odczuwałam żadnych skutków związanych z tabletkami. To było 5 lat temu i do tej pory wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś