Dodaj do ulubionych

Cyclo progynova

IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.05, 15:59
Mam pytanie:czy któraś z Was ją stosowała (na wywołanie i uregulowanie
okresu) i jakie były efektu? i czy przytyłście po niej,a jeżeli tak,to ile i
po jakim czasie zażywania?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kati Re: Cyclo progynova IP: *.adsl.inetia.pl 15.08.05, 20:13
      Proszę o odpowiedzi i opinie,to ważne dla mnie.
      • Gość: Kati Re: Cyclo progynova IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.05, 14:22
        up
        • Gość: xs Re: Cyclo progynova IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 14:51
          polecam wyszukiwarkę
          • Gość: gosiaczek Re: Cyclo progynova IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 08:22
            ja tez to dostalam od lekarza---jestem ciekawa, jak na to zareaguje, wzielam 5
            tabletek-na razie biore koloru bialego. mam okropne mdlosci, troche skarze sie
            na brak apetytu, a w zasadzie to mam uczucie sytosci stale...ale nie zauwazylam
            NIC-moze jakies zwiekszone wydzielanie sluzu, ale to chyba normalne przy
            estrogenach, nie???napiszcie, dziewczyny, czy przytylyscie od tego. ja i tak
            mam troche cialka, ale zalezy mi,zeby jednoczesnie sie wyleczyc, ale nie chce
            byc taka "nalana" od hormonow. w wyszukiwarce nie ma takich informacji, moja
            droga XS
    • Gość: mada Re: Cyclo progynova IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 12:10
      Cyclo progynove bralam bardzo dlugo i bylam zadowolona, tyle tylko, ze na
      dluzsza mete mi nie pomogla ale tylko dlatego, ze przyczyna moich dolegliwosci
      byla tarczyca. Uwazam jednak, ze to dobry lek. Jesli chodzi o to tycie to
      raczej nie zauwazylam tego u siebie, waga mi sie malo wachala, ewentualnie tak
      moze okolo po dwa kilogramy ale to raczej od "diety" niz od leku. Po innych
      hormonach czulam sie okropnie, ten lek to byl jedyny hormon po, którym czulam
      sie dobrze. Mam nadzieje, ze Ci pomoze.
    • Gość: lula Re: Cyclo progynova IP: 82.139.28.* 26.08.05, 17:19
      czesc, ja wlasnie zaczynam brac 3 opakowanie (prawdopodobnie mam je brac okolo
      pol roku), czuje sie bardzo dobrze,i do tej pory nic nie przytylam od ich
      brania, a szkoda bo przydaloby mi sie ... kg wiecej smile biore cyclo progynove bo
      mam niski poziom estrogenow a tym samym niewydolnosc jajnikow-niereg.cykle, mam
      tylko pytanko, czy to ze mam taki niski poziom tego hormonu wplywa na to, iz moj
      okres trwa 3 dni z tymze tylko 1 dzien jest ok a potem tyle o ile uncertain i jeszcze
      brazowe uplawy?????? 3 dnia, jesli ktos wie czy to tym jest spowodowane prosze o
      odpowiedz, z gory dziekuje, aha i czy polroczne branie tego leku wszystko
      unormuje ????
      • Gość: gosiaczek Re: Cyclo progynova IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 22:21
        ciesz sie, ze nie jestem sama-to okropne, ze czlowiek sie pociesza tym, ze ktos
        tez ma podobny problem...okropna jestem, wiem. ja mam tez male estrogeny-a
        konkretnie to niski estradiol...dlaczego, dlaczego, dlaczego.........
        nie chce nikomu zle zyczyc, ale sa ludzie i kobiety zdrowe jak konie, a inne sa
        delikatne..................
        • Gość: Kati Re: Cyclo progynova IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.05, 16:40
          Ja jutro biorę ostanią tabletkę z pierwszego opakowania i zobaczę co
          dalej.teoretycznie po 2-4 dniach ma być okres i mam nadzieję żw będzie.Juz
          bardzo boli mnie brzuch i czuję sie strasznie ociężała,ale to przez długi czas
          bez okrasu, po zatrzymał mi się na prawie 11m-cy.Więc czekam.A co do tycia,to
          fakt przytyłam,ale nie przez tabletki,tylko nadmiar jedzonka,bo mimo że chciało
          mi się mniej jeść,jadłam więcej niż wczesniej.
          • karolcia44 Re: Cyclo progynova 27.08.05, 18:44
            Jestem po trzech opakowaniach i już drugi miesiąc mam normalny okressmile Staram
            się o dziecko po depoproverze i przez cały czas tej antykoncepcji i kilkanaście
            miesięcy po przerwaniu nie miałam okresu wcale. Mam nadzieję,że w końcu mi się
            wszystko unormowało. W przeciwieństwie do antykoncepcji po tym leku nic nie
            przytyłam..
            • Gość: gosiaczek do karolci 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:43
              karolciu!ale Ty masz okres samoistnie, czy z odstawienia cyclo-progynovy??
              chodzi mi o to, czy ty juz zakonczylas calkowicie kuracje po opakowaniach
              cycloproginovy, teraz nie bierzesz nic, a okres sie sam pojawia?? bo ja
              zrozumialam,ze twoja kuracja trwala 3 cykle, i teraz juz nie bierzesz tego
              leku,a okres jakby nigdy nic sam przychodzi..tak to rozumiec??a czy Ty sie
              leczylas na niewydolnosc jajnikow, tak jak my???prosze==BAAAARDZO
              prosze...pociesz mnie..
              • Gość: gosiaczek do karolci 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 11:05
                karolciu, napisz, opowiedz, jak bylo...
              • Gość: xs Re: do karolci 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:54
                To może ja ci odpowiem jak było u mnie. Sytuacja jest taka, że jakiś rok temu
                zatrzymał mi się okres. Po trzech m-cach zrobiłam badania hormonalne i wyszedł
                tragicznie niski estradiol. Dostałam najpierw ansykoncepcyjny Stediril na trzy
                m-ce, a potem Progynove mite + Provere na następne trzy. Jajniki zareagowały,
                ginekolog na usg wypatrzył nawet pęcherzyk. Odstawiłam Progynovę i niestety
                powtórka z rozrywki. Badań hormonalnych wprawdzie nie robiłam, ale USG pokazało
                bardzo cieniutką śluzówkę i małe jajniki. Wróciłam na Progynovę. Szczerze
                mówiąc jestem tym faktem mocno przybita. Ginekolog powiedział, że będę pewnie
                musiała łykać te prochy do samej ciąży, ale ja się bez przerwy gryzę czy z
                takimi problemami w ogóle w ciążę zajdę!
    • Gość: lula Re: Cyclo progynova IP: 82.139.28.* 28.08.05, 15:00
      witam, czy znacie ciekawe stronki odnosnie leczenia problemow zwiazanych z
      "niewydolnoscia jajnikow", niskim poziomem estrogenow, co robic, by pomoc
      naturalnie i nie tylko poprawic swoj stan, oraz jakie leki stosujecie....??
      pzdr. cieplo!
    • Gość: lula Re: Cyclo progynova IP: 82.139.28.* 28.08.05, 15:16
      aha zapomnialam sie jeszcze Was dziewczyny zapytac czy cyclo progynova jest
      lepsza od ESTROFEMU? czym sie ona rozni?
      • Gość: gosiaczek Re: Cyclo progynova IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:29
        dziewczynki, to napiszcie, prosze, jaki moze byc cel badania podczas
        miesiaczki??ona --ginekolog--powiedziala, ze mam przyjsc do niej w ciagu 7 dni
        po odstawieniu, niezaleznie od tego, czy @ sie pojawi, czy nie..moze Wam to
        jakos rozjasnia sytuacje???ja NIE mam pojjecia, a o niewydolnosci jajnkow jest
        pelno informacji w kontexcie anoreksji--co obraza mnie, bo choc jestem szczupla
        w miare, to nie mam anoreksji i glu[ie jest to, ze czuje sie jak nian
        dotknieta, czytajac na temat niewydolnosci jajnikow??to sie znaczy,zeby moje
        jajniki byly wydolne, to mam utyc??po co, skoro, ja wygladam w miare normalnie
        i wcale nie za chudo..jak to jest,,,HELP,
    • Gość: agnieszka Re: Cyclo progynova IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 01.09.05, 12:14
      Ja zazywałam przez pół roku okres wyregulował sie idealnie, nie przytyłam
      wogóle, właściwie to nie odczuwałam żadnych skutków związanych z tabletkami. To
      było 5 lat temu i do tej pory wszystko jest ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka