Dodaj do ulubionych

CO MI JEST ?

01.09.05, 09:40
Drogie Mamy wybaczcie ze pisze na tym forum ale wydaje mi sie ze tu dowiem
sie najlepiej.Martwi mnie moja waga.Przed porodem nim jeszcze nie byłam w
ciazy wazyłam 64 kg teraz po porodzie jest juz 3,5 miesiaca a moja waga
spadła do 56 kg. i włosy mi strasznie wypadaja.Czy mysliciue ze to skutek
karmienia piersią ?bo karmie wyłacznie piersią.A takze nocnego wstawania i
wyxczerpania?czy to poczatek powaznej choroby.Robiłam ostatnio badanie krwi i
wyszło w normie.
Obserwuj wątek
    • christych Re: CO MI JEST ? 01.09.05, 10:24
      Włosy ok. 3 miesięcy po porodzie zaczynają zazwyczaj strasznie wypadać , więc
      tym nie masz się co przejmować.
      Jeżeli chodzi o wagę , to wiele kobiet po porodzie wygląda szczuplej niż przed-
      nowe obowiązki, dieta matki karmiącej, na produkcję mleka schodzi jakies 500
      ckal dziennie. Jeżeli waga nie będzie nadal gwałtownie spadać , to myślę, że
      nie marsz sie czym przejmować, a jeżeli będzie spadać dalej to do lekarza
      marsztongue_out
      Pozxdrawiam
      • gonzia Re: CO MI JEST ? 01.09.05, 10:28
        Potwierdzam, że z włosami to normalne, wychodzą garściami ale po paru
        miesiącach to mija. Ja przytyłam w ciżży 10kg a schudłam 16kg w ciągu 4
        mieścięcy po porodzie(stres, zmęczenie, ciągle na nogach, bujanie małj na
        rękach w połprzysiadzie, jej problemy zdrowotne itp). Byłam zadowolona wreszcie
        z sylwetki...teraz Niunia ma 10 mieś a ja znów zaczynam kontrolować się z
        jedzeniem bo zaczynam mieć tendencję do powrotnej wagi!
        • anka9915 Re: CO MI JEST ? 01.09.05, 10:43
          Włosy po porodzie to norma. A Ty rzeczywiście sporo schudłaś, ale Twoja obecna
          waga wydaje się być w normie, no chyba, że jesteś bardzo wysoka. Ja przed ciążą
          ważyłam 55 kg, do tej samej wagi doszłam 6 tyg. po porodzie, ale waga nadal
          spadała (prawie pół kg dziennie) – trochę się przestraszyłam i na siłę zaczęłam
          więcej jeść. Po jakimś czasie wszystko się ustabilizowało, wróciło do 55 kg. A
          ja się przyzwyczaiłam do myśli, że teraz muszę jeść duuużo więcej niż przed
          ciążą (chyb to przez produkcję mleka). Widocznie tak jest, że jedne kobiety
          mają problem z nadwagą po ciąży a inne odwrotnie tylko niewiele się o tym
          drugim mówi, bo w dzisiejszym świecie chudy znaczy - OK.
    • monia1973 Re: CO MI JEST ? 01.09.05, 10:40
      Ja miłam to samo. Zeszłam do swojej wagi już 3 tyg. po pordodzie a później
      dalej. Po 2 miesiącach wyglądałam bardzo źle, zapadnięte policzki, chudzielec,
      czułam się bardzo źle, było mi słabo. Moi rodzice, dziadkowie byli
      zaniepokojeni moim stanem do tego stopnia, że wręcz nakłaniali mnie do
      zaprzestania karmienia piersią, bo sie rozchoruję. Ale mały sam się odstawił
      od piersi po 3 miesiącach (widocznie pokarm był już tak jałowy, bo ja niewiele
      jadłam, bo mały miał straszliwe kolki). Teraz mały skończył 5 miesięcy, na
      mleku kolki minęły, a ja wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży i nie straszę
      już.
      Pozdrawiam
      Monika
      • mega3 Re: CO MI JEST ? 01.09.05, 10:52
        Ja również przed ciążą ważyłam 64 kg, a kilka miesięcy po porodzie 56kg. Teraz
        jest już prawie 8 miesięcy po porodzie i waga się nie zmienia. Włosy również
        strasznie mi wyszły po 3 miesiącach od porodu, byłam bardzo załamana i poszłam
        z tym do dermatologa. Teraz jest już wszystko w porządku. Nie przejmuj się
        wszystko się unormuje.
        Pozdrawiam.
    • pampeliszka Re: CO MI JEST ? 01.09.05, 10:51
      A bierzesz witaminy? I dobrze sie odzywiasz? Ja juz 5,5 miesiaca karmie piersia,
      wrocilam do wagi sprzed ciazy, ale nie narzekam ani na wypadanie wlosow ani
      ubytki w zebach. Ale jem jak smok, co 2-3 godziny jestem glodna.Pije tez sporo
      mleka i jem jogurty. Moze za malo uzupelniasz to, co Ci malenstwo zabiera. Nie
      jestes na jakiejs dziwnej diecie?
      • kreola7 Re: CO MI JEST ? 01.09.05, 13:23
        Ja zgadzam się z moimi przedrozmówczyniami i chciałam rozwinąć wątek wypadania
        włosów. Otóż moja mała ma prawie 8 mies. i dopiero teraz włosy przestały mi
        wypadać. To sprawa hormonów, pod których wpływem przez okres ciąży włosy nie
        wypadają, a po porodzie "idą jak woda". Moja rada jest taka: kup sobie kompleks
        witamin dla matek karmiących i nie przejmuj się ani wagą ani włosami smile
    • jolla28 Re: CO MI JEST ? 01.09.05, 21:54
      MOże to byc objaw nadczynności tarczycy, która pojawia się czasami po ciąży.
      Musisz iść do lekarza i zrobić badanie poziomu hormonów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka