Dodaj do ulubionych

taki mały problem..

IP: *.kig.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 15:08
Hejka. Brałam pigułki prawie rok, tylko że źle zrozumiałam instrukcje i np. jak konczylam w niedziele, to nastepna zaczynalam po tygodniu w niedziele (a nie tak jak powinnam w poniedzialek - czyli po pelnych 7 dniach). No ale gitara, wszystko było ok, tylko ze ostatnio spoznilam sie z pigułką o jeden dzien (czyli tak jakbym wziela prawidłowo). Boje sie ze moj organizm sie przyzwyczail do takiego systemu jaki prowadzilam, Czy moze mam ten jeden dzien zapasu i nie musze sie martwic? Dzieki za ospowiedzi, pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • Gość: hmmm Re: taki mały problem.. IP: *.toya.net.pl 07.09.05, 15:31
      kurcze ja brałam pigułki przez 6 lat tak jak tysmile zawsze zaczynałam opakowanie
      w ten sam dzień tygodnia.I nie wydaje mi się zeby to było źle tym bardziej że w
      czasie stosowania nie miałam wpadki a jak zaczęłam się starac o dziecko jakiś
      czas po odstawieniu to zaszłam w ciąże czyli płodna jestem a żeby 6 lat było
      przypadkiem to nie wierze.
      • Gość: mimi Re: taki mały problem.. IP: *.kig.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 15:41
        to tez zle stosowałaś smile. Mysle ze duzo dziewczyn ten sam błąd popełnia. Ale co z moja spozniona o jeden dzień pigułką???? Jestem cała w nerwach.
        • Gość: hmm Re: taki mały problem.. IP: *.toya.net.pl 07.09.05, 16:26
          a ja myslę że dobrze. Bedzie długo ale może wyjaśnię.
          ostatnia w niedziele o 18 ( zwykle brałam wieczorem)
          nie od 18-pon do 18-1 dzien
          pon od 18-wt do 18-2 dzien
          wt od 18-śr do 18-3 dzień
          śr od 18-czw do 18-4 dzień
          czw od 18-pt do 18-5 dzień
          pt od 18-sob do 18-6 dzień
          sob od 18 do nie do 18 7dzień
          biore tabletke o 18 w niedzielę czyli po minieciu 7 pełnych dni

bez sensu byłoby zaczynac opakowanie co miesiąc innego dniasmile na ulotce było o
          tym samym dniu więc może ty coś źle liczysz.
    • Gość: eni Re: taki mały problem.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 15:55
      A ja czytałam na ulotce, że tak właśnie powinno się brać tzn. każde opakowanie
      zaczynać w ten sam dzień
      • hippophae Re: taki mały problem.. 07.09.05, 17:41
        właśnie, a autorka wątku brała w ten dzień co skończyła a nie zaczęła opakowanie.
    • dorotka1975 Re: taki mały problem.. 07.09.05, 15:57
      najlepiej spytaj lekarza
      nawet ogólnego
      • Gość: majka61 Re: taki mały problem.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.09.05, 16:37
        Przykładowo: zaczynasz brać 1 pigułkę w poniedziałek i bierzesz 21 dni -
        kończysz branie w niedzielę. Robisz 7 dni przerwy (pn-nd) i nastepną (1 z
        nowego opakowania) znowu bierzesz w poniedziałek. I jest tak, że bierzesz 1
        pigułkę z każdego nowego opakowania w poniedziałek.
    • Gość: gosia Re: taki mały problem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 19:08
      jeżeli zrobiłaś jeden dzień więcej niz zwykle (tzn prawidłowosmile) to nic się nie stało. gdybyś wzięła 2 dni później niż zwylkle czyli po 8 dniach wtedy tabletki by nie działały. a tak jest ok i nie powinno to spowodować żadnych skutków.
      • Gość: mimi Re: taki mały problem.. IP: *.chello.pl 07.09.05, 19:24
        A ja robiłam tak: brałam od niedzieli przez 21 dni, czyli do niedzieli i
        zaczynałam po tygodniu (czyli tez w niedziele), a nie tak jak powinnam w
        poniedzialek. Ostatnio sie pomyslilam i wzielam w poniedzialek, no i teraz
        czekam z niecierpliowscia na miesiaczkę. Z bardzo wielka niecierpliością...
        • Gość: miśka Re: taki mały problem.. IP: *.toya.net.pl 07.09.05, 20:22
          dziewczyno ale bierze się zawsze tego samego dnia tygodnia tabletkę!Jak
          zaczynasz jedno opakowanie w niedziele to kończysz je w sobotę i zaczynasz
          następne w niedziele. Jak weźmiesz w poniedziałek to masz 1 dzień przerwy za
          duzo i osłabione działanie antykoncepcyjne.Przejdź się do lekarza albo poczytaj
          ulotkę UWAŻNIE
          • Gość: gosia Re: taki mały problem.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 21:01
            to ty może przeczytaj ulotkę. mimi nic się nie stało nie zrobiłaś 8 dniowej przerwy tylko prawidłową więc nic się nie stało. więc to ty miśka przeczytaj co dziewczyna pisze uważniej a nie gadasz od rzeczy.
            • matylda.fm Re: taki mały problem.. 07.09.05, 22:52
              hmm napisałam dziewczynie że brałam jak ona tabletki czyli zaczynałam zawsze w
              ten sam dzien tygodnia na co odpisała mi że w takim razie tez źle brałam. To
              też tłumacze że dobrze.Ona nie zrozumiała mnie ja jej i tak sobie tłumaczymysmile
              Ok jak kończyłas w niedzielę to zaczynasz w poniedziałek oczywiściesmile
              Sorry po prostu nieporozumienie obustronne
              • matylda.fm Re: taki mały problem.. 07.09.05, 22:53
                matylda i miska to to samo tylkowtedy nie mogłam się zalogowacsmile
                • Gość: mimi Re: taki mały problem.. IP: *.kig.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 08:37
                  Dziewczyny dziekuje za pomoc. Matylda - rzeczywiscie nie zroumialysmy siebie nawzajem. Ale przeciez nic sie nie stało. Dzis przyszła ta wspaniała chwila, juz nie musze sie denerwowac. Skonczylam opakowanie w niedziele, nastepną pigułkę wezme w najblizszy poniedziałek. Jeszcze raz dziekuje, trzymajcie sie cieplutko, papatki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka